Resultaten voor brandewijn
Huisgemaakte advocaat - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/meer-groepen/dranken/huisgemaakte-advocaat
... ering8.2obv 4 waarderingen DrankVegetarischHollands Ingrediënten 8 eieren 400 g witte basterdsuiker 1 zakje vanillesuiker 500 ml brandewijn Bereiden Klop de eieren in een hittebestendige kom met de suiker en vanillesuiker schuimig. Schenk langzaam 150 ml heet water en de brandewijn erbij.Plaats de kom in een pan met water dat tegen de kook aan wordt geho ...
Advocaat - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/meer-groepen/dranken/advocaat
... 5obv 2 waarderingen DrankVegetarischHollands Ingrediënten 8 biologische eieren 1 uitgeschraapt vanillestokje 400 g suiker 500 ml brandewijn Bereiden Klop met de garde in een goed geëmailleerde pan de eieren met vanille en suiker, tot deze zo goed mogelijk is opgelost. Voeg er langzamerhand de brandewijn bij en laat de advocaat au bain marie (dus bo ...
Uit de keuken van Levine: Kerstvruchtjes (mincemeat)
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007/12/kerstvruchtjes-mincemeat.html
... 15 gram gekonfijte sinaasappelschil115 gram bigarreaus (rood en groen)115 gram gedroogde abrikozen115 gram blanke amandelen1,5 dl brandewijn, cognac of bruine rum225 gram krenten225 gram sultanarozijnen450 gram rozijnen (gele en blauwe)225 gram bruine basterdsuiker225 gram niervet, gekoeld en geraspt of plantaardig vet2 theelepel gemberpoeder1 theelepel piment1 theelepel kaneel½ theelepel nootmuskaatgeraspte schil en sap van 1 citroengeraspte schil en sap van 1 sinaasappel Werkwijze slowcooker:Verwarm als de gebruiksaanwijzing dat voorschrijft de slowcooker eerst voor.Snijd de appels, sinaasappelschil, bigarreaus, abrikozen en amandelen in stukjes.Meng de helft van de brandewijn, cognac of bruine rum met alle ingrediënten en doe in de slowcooker.Deksel op de pan doen en 1 uur op hoog zetten.Roer dan het geheel goed door en verwarm nog 2 uur op laag. Roer halverwege de kooktijd door.Zet de slowcooker uit, neem het deksel van de pan en laat de vruchtjes volledig afkoelen.Roer de rest van de brandewijn, cognac of bruine rum erdoor en schep het mengsel in hete gesteriliseerde potten en sluit direct af. Bewaar maximaal 6 maanden koel en donker. Bewaar geopende potten maximaal 2 weken in de koelkast.Werkwijze oven:Snijd de appels, sinaasappelschil, bigarreaus, abrikozen en amandelen in stukjes.Meng de helft van de brandewijn, cognac of bruine rum met alle ingrediënten en doe in een grote schaal en dek af. Laat een nacht staan.Verwarm de oven tot 110 ºC, dek de schaal af me ...
Uit de keuken van Levine: Advocaatmousse
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2006/12/advocaatmousse.html
... 2 eetlepels sinaasappelsap, vers geperst Garnering:verse fruit zoals bosbessen, aardbeien, frambozen ofboerenjongens (rozijnen op brandewijn)of wat je maar lekker vindt Week de blaadjes gelatine ± 5 minuten in een bakje met koud water. Klop in de tussentijd de slagroom met de suiker bijna stijf. Verwarm het sinaasappelsap in een klein pannetje en los daarin (van het vuur af!) de uitgeknepen gelatineblaadjes op, onder voortdurend roeren. Roer het gelatinemengsel door de advocaat. Spatel voorzichtig in gedeelten de slagroom door de advocaat. Doe het mengsel meteen over in glazen schaaltjes of in met koud water omgespoelde vormpjes. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.Stort de mousse op een bordje of laat het in de glazen schaaltjes. Lekker erbij is een paar lepels 'boeren ...
Recept boerenmeisjes - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/recept-boerenmeisjes/
... meisjes Ik vertelde jullie eerder hoe je 'boerenjongens' maakt. Vandaag laat ik zien hoe je 'boerenmeisjes' (normaal abrikozen in brandewijn, maar ik gaf er mijn eigen draai aan) maakt. Instructies Pak een steel pan en doe daar de water en suiker in zorg dat de suiker is opgelost in ...
Advocaat maken naar oma's recept - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/advocaat-maken-omas-recept/
... sje met een toefje slagroom. Vaak verraderlijk, want je proeft de alcohol soms amper ;-). Maar toch is de basis van advocaat echt brandewijn of soms jenever. Wanneer er 8% alcohol in zit in plaats van 14%, wordt er gesproken van tokkelroom. Mocht je je dus afvragen wat het verschil is tussen advocaat en tokkelroom: het alcoholpercentage. Verschil tokkelroom en advocaat Bovendien is tokkelroom vaak lichter van kleur (niet altij ...
Grappa di Prosecco Riserva, Gasparini | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/grappa-di-prosecco-riserva-gasparini/
... ggen, vaak in eiken vaten, wat ze zachter maakt. Inmiddels zijn er ‘grappa’s’ van gewoon druivensap, die wat mij betreft brandewijn zijn, en die dat ruige helemaal missen. Kenmerken Deze grappa van Conte Loredan Gasparini is nog een echte, van druivenschillen dus, en wel die van de Proseccodruif. Gasparini is een vooraanstaande maker van Prosecco en dat vertaalt zich in de grappa. Hij wordt klassiek gedistilleerd in een koperen alambiek en ‘kort’ – men zegt niet hoe lang – in eikenhout bewaard om de allerscherpste randjes eraf te poetsen. Nou, er blijven er nog genoeg over. De 42 procenten ratelen voelbaar langs de huig, maar inderdaad, er zit ook een rond kantje aan en in de geur is iets bloemigs te ontdekken. Voor een grappa is dit pure elegantie. Drinken bij Na het eten, als je zeker weet dat een kater er de volgende dag niet toe doet. [info] Grappa di Prosecco Riserva, Conte Loredan Gasparini kost 23,95 (0,7 ...
Recept boerenjongens - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/recept-boerenjongens/
... s kijken hoe ik ze zelf het beste kan gaan maken. Zo ben ik er achter gekomen dat het eigenlijk rozijnen of abrikozen zijn op brandewijn met suiker. Nu zou ik zelf geen kok zijn als ik dat zelf niet even zou gaan proberen. Maar ik ben dan altijd net even anders als andere dus heb er mijn eigen twist aan gegeven. Mijn Boerenjongens ( bij wijze van spreken): Instructies Pak een steelpan en doe daar het water en de suiker in. Doe er het steranijs en kruidnagel in breng het aan de kook en zorg dat alle suiker is opgelost. Voeg dan de sultanas toe. Doe de sultanas met het vocht in de weckpot. En Vul de pot af met de bruine rum tot die vol zit . sluit de pot af en schud het geheel keer goed door. L ...
Chocolademousse | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/chocolademousse/
... waardeerd dan droge, en dus werd het zoet. Omdat wijn met veel alcohol transport goed doorstond, bedacht men dat het aardig was brandewijn aan de half vergiste most toe te voegen. Dan stopte de fermentatie en hield je lekker veel onvergiste druivensuikers over. Net voordat de blikkerende, schroeiende omstandigheden te erg zouden worden ging ik kijken in het productiegebied, de vallei van de Douro, een uurtje of twee oostelijk van Porto. Daar was het stil. Zo stil als ik in mijn leven zelden meegemaakt heb. Ja, in de Tunesische woestijn. Waar porthuis Graham’s zijn Quinta dos Malvedos heeft, een landhuis dat midden tussen de beste wijngaarden staat, komen geen auto’s, op de rivier varen geen boten, er zijn geen brommers. Ik arriveerde met de trein – een van de vijf per dag. Een paar vogeltjes deden hun best, maar dat was het dan. Een immense, allesomvattende ...