Resultaten voor agar agar panna cotta

Panna cotta met rood fruit en citroenverbena | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/panna-cotta-met-rood-fruit-en-citroenverbena

... Erg handig als je gasten hebt! Kook de room samen met de suiker, het sap van de citroen, een beetje citroenverbena en voeg er de agar agar aan toe. Vul het potje met het rood fruit. Laat de panna cotta vervolgens een beetje afkoelen en giet het fruit eroverheen. Laat dit opstijven in de koelkast en werk af met de frambozen, de citroenverbena en de bl ...

Zuiderse panna cotta met appel | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/zuiderse-panna-cotta-met-appel

... Drink Vanille en een eetlepel suiker langzaam aan de kook op een laag vuurtje. Haal je steelpannetje van het vuur en meng hier de agar agar door. Je kunt ook de gelatineblaadjes laten weken, uitwringen en al roerend laten oplossen in het mengsel. Giet de panna cotta over de appelblokjes en zet de glazen ten minste 4 uur in de koelkast. Strooi voor het serveren wat kaneelpoeder over de panna cotta en versier de glazen met enkele muntblaadjes. Ingrediënten 2 appels 1 el plantaardige vetstof bv. Alpro ...

Panna cotta van pesto met kerstomaatjes en pijnboompitten - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/panna-cotta/panna-cotta-pesto-kerstomaatjes-pijnboompitten

... hten waardering7.5obv 2 waarderingen NagerechtVegetarischItaliaans Ingrediënten 250 ml room 150 ml melk 2 koffielepels pesto 1 g agar-agar (of 2 gelatineblaadjes) 1 eetlepel olijfolie 20 kerstomaatjes 1 eetlepel pijnboompitten Bereiden Verhit de room, de melk en de pesto in een steelpan. Voeg de agar-agar toe en breng aan de kook.Verdeel over de glaasjes en laat afkoelen. Zet ...

Panna cotta met dadels en kardemom - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/panna-cotta/panna-cotta-dadels-kardemom

... 30 min bereiden 3 uur wachten waardering7.6obv 8 waarderingen NagerechtVegetarischItaliaans Ingrediënten 1 afgestreken theelepel agar-agar 1 eetlepel arrowroot 400 ml rijstmelk 10 grote dadels 3 kardemompeulen 10 g gekonfijte sinaasappel 1 eetlepel honing voor de garnering 2 handjes gepelde, ongezouten pistachenootjes 10 g geko ...

Vegan panna cotta met koffie en chocolade - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/vegan-panna-cotta-koffie/

... m de panna cotta te binden, maar dat is niet vegetarisch (en dus ook niet veganistisch). Er is een prima plantaardig alternatief: agar-agar, gemaakt van zeewier. Ik heb standaard een potje agar-agar in huis! Koffie, chocolade en hazelnoot De chocolade en de koffie gaan trouwens geweldig samen! Een basis van koffie panna cotta en een chocolade-koffiesaus. Klinkt om te smullen, toch? Wil je het nog meer smaak geven? Dan kun je aan de saus een scheutje hazelnootlikeur of (non-alcoholisch) hazelnootsiroop toevoegen. Smullen! Instructies Meng in een pan de kokosmelk, agar-agar, suiker, vanille-extract en koffie en zet op laag vuur. Roer goed door, ook vooral de bodem van de pan! Laat het enkele minuten koken en draai dan het vuur uit. Laat enkele minuten afkoelen en schenk dan het mengsel in de vormpjes. Zet ze op het ...

Jeroen Meus - Panna cotta van geitenkaas met salade van rode biet en waterkers - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/panna-cotta-van-geitenkaas-met-salade-van-rode-biet-en-waterkers

... ikje olijfolie. Schep alles goed door elkaar tot een frisse salsa. 5.  Week de gelatine in koud water.  Je kan ook agar agar gebruiken als vegetarisch alternatief.  Los de agar agar op in de koude room. 6. Verwarm de room in een steelpan op het vuur. 7. Meng de geitenkaas met de yoghurt en de mierikswortelpasta. Kruid met peper en zout. 8. Giet het mengsel in vormpjes en laat 1 tot 1,5 uur opstijven in de koelkast. 9. Breng water aan de kook. Dompel de vormpjes even in het hete water zodat de panna cotta gemakkelijk loskomt. Stort de panna cotta’s uit op borden. 10. Serveer de panna cotta met de salade van rode biet. Leg er enkele plukken waterkers bij. Werk af met verkruimelde walnoten en een likje olijfolie. ...

Panna cotta van Ursula Ferrigno - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/panna-cotta/panna-cotta-ursula-ferrigno

... aliaans Ingrediënten 300 ml slagroom 2 eetlepels fijne kristalsuiker, of meer naar smaak 8 druppels vanille-essence 2 theelepels agar-agar of 1 theelepel poedergelatine Bereiden Doe de slagroom, de suiker en de vanille-essence in een pan en laat alles 2-3 minuten zachtjes koken.Los de agar-agar op in 2 eetlepels warm water. Klop dit mengsel goed door de slagroom.Schenk het mengsel in een kleine schaal of in een ...

Panna cotta met rood fruit - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/panna-cotta/panna-cotta-rood-fruit

... chep als alles is afgekoeld het rode fruit op de panna cotta. OpmerkingGebruik voor een strikt vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine. KookboekHet recept 'Panna cotta met rood fruit' is afkomstig uit het kookboek... In een glaasje!José MaréchalKleine gerechtjes worden mooi gepresenteerd achter glas: in een glaasje zie je hoe fraai de verschillende lagen en kleuren van de kleine verfijnde hapjes, voor... lees verder© Uitgeverij Becht. ...

Bieten panna cotta (bieten dessert) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/bieten-panna-cotta/

... op laag vuur en giet de melk en slagroom erbij. Schraap de vanillepeul uit en roer het merg door de melk. Roer daarna de honing, agar agar en bietenpuree er doorheen. Proef met een klein lepeltje of je de panna cotta zo zoet genoeg vindt. Voeg anders meer honing toe. Draai het vuur uit en laat enkele minuten afkoelen. Giet vervolgens in de potjes of vormpjes. Laat op het aanrechten helemaal afkoelen en laat vervolgens minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Serveer met wat verse, lobbig geklopte slagroom. ...

Panna cotta met gebakken nectarines - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/toetjes/panna-cotta/panna-cotta-gebakken-nectarines

... na cotta en serveer de nectarines - met het bakvocht - erbij. OpmerkingGebruik voor een strikt-vegetarische versie van het recept agar-agar in plaats van gelatine. KookboekHet recept 'Panna cotta met gebakken nectarines' is afkomstig uit het kookboek... Italiaansdiverse auteursDe Italiaanse keuken is een van de bekendste ter wereld. Niet alleen de diverse soorten pasta's en pizza's komen ervandaan, maar wat dacht u van bruschetta... lees verder© De Lantaarn. ...