Resultaten voor bessensap maken
Stoofpeertjes zonder alcohol(met bessensap) - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/stoofpeertjes-zonder-alcohol/
... Stoofpeertjes zonder alcohol(met bessensap) Stoofpeertjes zonder alcohol die geschikt zijn voor zwangere vrouwen, kinderen en iedereen die geen alcohol drinkt? Probeer deze stoofperen in bessensap eens. Minstens zo lekker! Normaliter worden stoofperen vaak gemaakt met rode ...
Lamskoteletten met bessensaus - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamskoteletten/lamskoteletten-bessensaus
... emberwortel, geraspt 2 eetlepels olijfolie 4 grote of 8 kleine lamskoteletten (ca. 600 g) 400 ml wildfond of vleesbouillon 200 ml bessensap 250 g blauwe bessen ½ borrelglas cognac Bereiden Boen de sinaasappel schoon, rasp de helft van de schil en snijd de rest van de schil in dunne reepjes. Voeg de sinaasappelrasp met de geraspte gember bij de olijfolie met peper en zout. Bestrijk de koteletjes met dit mengsel. Breng de wildfond of bouillon met bessensap en 200 ...
Stoofperen tiramisu | Makkelijk (kerst)recept | Lekker en Simpel
https://www.lekkerensimpel.com/stoofperen-tiramisu/
... suiker, 1 tl kaneel, stukje chocolade (geraspt), 8 stoofperen (Gieser Wildeman), 1 kaneelstokje, 1 steranijs, 300 ml rode wijn of bessensap, 500 ...
Griesmeelpudding met bessensaus maken (opa's recept) - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/omas-recepten-griesmeelpudding/
... uk om lekker met opa of oma samen te koken! Kinderlijk eenvoudig Elianne: "Als kind was ik al verzot op deze griesmeelpudding met bessensap van mijn opa. Bijna altijd als we bij mijn opa en oma gingen eten, verscheen er een heerlijk toetje op tafel. Soms kocht hij de versie van ‘Mona’ voor ons, maar zijn eigen pudding bleef ik toch echt het lekkerste vinden. Ik zag eigenlijk nooit hoe hij ze maakte, dat deed hij voordat wij kwamen. Een paar maanden geleden kwam daar verandering in, toen dook ik samen met mijn opa de keuken in om een aantal familierecepten met hem te koken, om te delen op mijn eigen blog. Het was ontzettend leuk en bijzonder om dit samen te doen. De griesmeelpudding bleek uiteindelijk kinderlijk eenvoudig om te maken. Je brengt griesmeel, melk en suiker aan de kook, laat het opstijven en maakt het af met een beetje warme bessensap. That’s it. Voor dit toetje heb ik altijd nog wel een plaatsje!" Puddingvorm Dankjewel Elianne voor je leuke verhaal en lekkere recept! Ik ga op je blog zeker nog eens zoeken naar de andere recepten die je met je opa maakte. Ik ...
Recept watergruwel | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/recept-watergruwel/
... staat als ‘dunne pap’. Het lastigste ingrediënt op aan te komen is gort. Ik moest ervoor naar de natuurvoedingswinkel, bessensap en krenten had de supermarkt. Parelgort moet 12 uur weken, snelkook kan zo in de pan. Kook de gort 1 uur met het zout en de c ...
Stoofpeertjes | zo maak je de lekkerste stoofperen - Lekker en Simpel
https://www.lekkerensimpel.com/stoofpeertjes/
... t dikker met maizena of allesbrander. Giet de saus door een zeef over de stoofperen en smullen maar. 4 peren, 250 ml rode wijn of bessensap, 250 ml water, 3-4 eetlepels suiker, 1 kaneelstokje ...
Havermout stoofperen crumble (Sinterklaas dessert) - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/sinterklaas-dessert-crumble/
... alleen op 5 december te eten. Ps. Alcoholvrij maken omdat er kinderen mee-eten bijvoorbeeld? Vervang de wijn uit het recept door bessensap. Instructies Schil de peren en zet ze in de pan. Voeg de suiker, kruidnagels, sternaijs, kaneel en kardemompeulen toe. Giet daarna de rode wijn (of bessensap) en water erbij en breng aan de kook. Draai daarna het vuur zacht en doe de deksel op de pan. Laat zo'n 2 uur opstaan. Check regelmatig of de peren nog onder staan en voeg anders extra vocht toe. Maak intussen het kruimeldeeg. Smelt in de magnetron de kokosolie. Giet hier de maple syrup bij. Voeg nu de havermout, amandelmeel en koekruiden toe en breng eventueel op smaak met een snufje zout. Vorm met je handen een kruimelig deeg. Zijn de peertjes klaar? Haal dan de peertjes uit de pan en laat het vocht intussen inkoken. Snijd de peertjes in kleine stukjes en gooi het klokhuis weg. Verdeel de peerstukjes over de 4 kommetjes en maak af met de crumble. Verwarm de oven voor op 180 C. Bak gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven. Pas op als je de dessertjes uit de oven haalt, want de kommetjes zijn heet. ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/pink-fizz
... sap op en duw er met de bolle kant van een lepel het resterende sap uit. Laat volledig afkoelen.Vul 2 glazen met ijs giet er het bessensap in vervolgens de gin en tot slot de tonic.Werk af met een takje citroentijm. ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/virgin-mojito-met-bosbessen
... nde sap uit. Laat het sap volledig afkoelen.Stamp de muntblaadjes fijn en verdeel over 2 glazen. Voeg het limoensap het bessensap en het spuitwater toe en roer goed. Vul aan met ijs. Voor de afwerking prikken we enkele blauwe bessen op een tandenstoker voeg toe aan het glas en werk af met de muntblaadjes. ...
Krentjebrij & een makkelijk dessert - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/krentjebrij-makkelijk-dessert/
... nd het superleuk om met een klassieker als krentjebrij kennis te maken! Krentjebrij is een dessert of tussendoortje bestaande uit bessensap, gort, krenten, rozijnen en bessen. Het is lekker om zo uit het pak te eten, koud of warm, maar je kunt er veel meer mee! Simpel dessert Vandaag laat ik je zien dat je er een supersimpel dessert mee kunt maken. Voor jezelf of voor gasten. Het is een dessert wat iedereen kan maken en in letterlijk 5 minuten klaar is. Het enige wat je nodig hebt is Bessola krentjebrij, ...