Resultaten voor blinis

Recept voor Blinis met avocadomousse en gerookte zalm | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/blinis-met-avocadomousse-en-gerookte-zalm/

... oem, eieren, melk, 5 cl room, gist en 5g zout in een grote mengkom en meng alles goed totdat je een homogeen beslag bekomt.Bak de blinis in een hete pan met wat Solo. Maak de avocado’s schoon, snij ze doormidden, haal de pit eruit en schraap het vruchtvlees eruit met een lepel. Mix het vruchtvlees van de avocado’s met het sap van de limoen, peper en zout, en de blaadjes koriander. Klop de resterende 20cl room tot Ÿ van zijn volume en meng dit met het avocadomengsel tot een mousse.Beleg nu de blinis met een stukje zalm en daarbovenop een schepje avocadomousse. Werk af met enkele verse kruiden. Tip: Vervang de zalm door gerookte heilbot, of zelfs door gerookte hesp.Maak dubbel zoveel blinis en geniet zo de volgende ochtend van een lekker ontbijt met blinis en wat esdoornsiroop! Geniet van blinis met avocadomousse en gerookte zalm ...

Recept voor Blinis | Solo Open Kitchen

http://www.solo.be/nl/recepten/blinis/

... Menugang: Bijgerecht Bereidingstijd: 60 min Moeilijkheid: Lage moeilijkheidsgraad Prijs: Lage kostprijs Ingrediënten - voor 6 personen 350 g bloem Toevoegen 25 g bakkersgist Toevoegen 5 dl melk Toevoegen 50 g Solo Vloeibaar Toevoegen ...

Jeroen Meus - Blini’s met spinazie, gerookte zalm en geitenkaascrème met peper - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blinis-met-spinazie-gerookte-zalm-en-geitenkaascreme-met-peper

... witten onder het beslag en laat een klontje boter smelten in een klein pannetje. Schep een lepel beslag in een pannetje en bak de blinis aan beide kanten goudbruin.Schep een lepeltje geitenkaas op een bordje en schik er een blinis op. Leg er wat van het spinazieslaatje op, wat gerookte zalm en werk af met de crème van geitenkaas en peper. ...

Jeroen Meus - Blinis met gerookte zalm, zure room en appel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blinis-met-gerookte-zalm-zure-room-en-appel

... blinis met gerookte zalm, zure room en appel - blinis horen thuis in de traditionele Russische keuken, maar met een omweg langs de Verenigde Staten werden ze wereldwijd populair. Deze dikke hartige pannenkoekjes kunnen goedkoop of peperduur belegd worden. De tsaren schepten ...

Jeroen Meus - Balkenbrij met gebakken appeltjes en boekweitblinis - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/balkenbrij-met-gebakken-appeltjes-en-boekweitblinis

... Balkenbrij met gebakken appeltjes en boekweitblinis - Back to the roots! Balkenbrij is een streekproduct uit Limburg waar Jeroen's vader geboren is en zijn grootouders altijd gewoond hebben. Het is vergelijkbaar met een soort van gebakken paté ...

Jeroen Meus - Blini met prei, brandade en een spiegelei - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blini-met-prei-brandade-en-een-spiegelei

... de prei in koud water en snijd hem fijn. Weeg de gesneden prei af zoals vermeld in de ingrediëntenlijst en houd deze voor de blinis. De rest van de prei doe je met een scheutje water en een klontje boter in een pan, kruid met peper en zout en zet een deksel op de pan. Laat de prei garen op een matig vuur.Weeg de boekweitbloem en de gewone bloem af.Giet de aardappelen voor de blini’s af en draai ze door een passe-vite in een mengkom. Voeg er de twee soorten bloem, de boter, het bakpoeder, de twee dooiers, peper, zout en wat nootmuskaat aan toe en meng alles goed onder elkaar in de keukenmachine.Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag. Laat een scheutje olie met een klontje boter heet worden in een klein pannetje en schep een lepel van het beslag in de pan. Bak de blini’s aan beide kanten goudbruin.Giet de aardappelen met de vis door een zeef en ha ...