Resultaten voor boomstammetjes

Jeroen Meus - Boomstammetjes met tomaten/witte bonensla en gebakken aardappelen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/boomstammetjes-met-tomatenwitte-bonensla-en-gebakken-aardappelen

... wat zuiderse versie van dit mini-gehaktbroodje en geef er een frisse salade bij met allerlei soorten tomaten en witte bonen. - De boomstammetjes Doe het gehakt in de kom van de keukenmachine. Rasp er de parmezaan bij en voeg er het paneermeel aan toe.Splits de eieren en doe de eierdooiers bij het gehakt. Houd het eiwit apart. Dat kan je gebruiken om te paneren.Pel en snipper de sjalot heel fijn. Doe het ook bij ...

Jeroen Meus - Boomstammetjes met snijbonen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/boomstammetjes-met-snijbonen

... boomstammetjes met snijbonen - De Vlaming is verzot op gehakt. De populaire boomstammetjes zijn één van de lekkerste bereidingen om het gemalen vlees op de borden te toveren. We kopen ze vaak kant-en-klaar, maar het is letterlijk een koud kunstje om ze zelf te maken. Nu al ...

Jeroen Meus - Boomstammetjes met puree, boontjes en tomatensaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/boomstammetjes-met-puree-boontjes-en-tomatensaus

... hier het paneermeel in. Doe de groene kruiden in een derde schaaltje.Zet een pan op het vuur en laat een klont boter smelten.Rol boomstammetjes van het gehakt. Haal ze eerst door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. Dop de zijkanten van de boomstammetjes in de groene kruiden. Bak de boomstammetjes tenslotte goudbruin.Haal de tijm, de laurier en de rozemarijn uit de saus. Schep de tomatensaus in de blender en mix. Breng de saus op smaak met peper en zout.Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn en voeg er de boter, een scheut melk, een eierdooier, peper, zout en nootmuskaat aan toe. Ga met een pureestamper door de aardappelen.Doe een lepel puree op een bord samen met een boomstammetje en schep er wat saus bij. Serveer met de gestoofde boontjes. ...

Zachte Toscaanse amandelkoekjes - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/koekjes/zachte-toscaanse-amandelkoekjes

... n maal wederom. Doe deze pasta in een kom en klop het eiwit erdoor. Meng het amandelmeel erdoor.Maak van het mengsel 16-18 kleine boomstammetjes van 1½ cm breed en 4 cm lang. Leg ze op een bakplaat met wat tussenruimte. Laat de bakplaat 30 minuten op een koele plek staan.Bak de koekjes in 8-10 minuten goudgeel in een voorverwarmde oven. Laat ze een beetje afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster om helemaal af te koelen. Bestrooi de amandelkoekjes met poedersuiker en dien op. Extra benodigd Blender Opmerking'Ik heb deze zachte amandelkoekjes voor het eerst geproefd in Siena, de prachtige Toscaanse stad waar de koekjes oorspronkelijk ook vandaan komen. Tegenwoordig zie je ze overal in Italië en gelukkig zijn ze ook heel makkelijk zelf te ...

Oma's kroketten - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/rundvlees/omas-kroketten

... g door de afgekoelde bechamel, zodat een dikke pasta ontstaat. Dek alles met folie af en zet het een paar uur in de koelkast.Maak boomstammetjes van het krokettenmengel - het moeten er ongeveer 24 worden. Roer de eieren los met de melk en zet 3 diepe borden klaar. Doe in het eerste de bloem, in het tweede het eiermengsel en in het derde het broodkruim. Rol de kroketten eerst door de bloem, daarna door de eieren en ten slotte door het broodkruim; ze moeten gelijkmatig bedekt zijn. De panade wordt extra knapperig als u de kroketten tweemaal door de drie borden haalt. Zet ze 30 minuten in de koelkast. Bereiden Verhit de olie in een friteuse of koekenpan met dikke bodem tot 180 ºC. Verhit de oven tot 100 ºC. Frituur de kroketten in ca. 5 minuten mooi goudbruin. Laat ze even op een rooster uitlekken en houd ze in de oven warm terwijl u de andere frituurt. Geef er mayonaise en mosterd bij. Extra benodigd Keukenmachine, plasticfolie KookboekHet recept 'Oma's kroketten' is afkomstig uit het kookboek... MeatAdrian RichardsonDe Australische kok Adrian Richardson is een gepassioneerd vleesexpert. Met 'Meat' brengt hij een ode aan zowel het dier zelf als aan de culinaire waarde van vlees... lees verder© Kosmos Uitgevers. ...