Resultaten voor boterrapen

Hutsepot met lam, rapen, koolrabi, witte kool en chorizo | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/hutsepot-met-lam-rapen-koolrabi-witte-kool-en-chorizo

... vuur zachter en laat 20 minuten pruttelen. Snij het stuk witte kool grof. Schil de koolrabi en snij in hapklare stukjes. Schil de boterrapen en snij ze in acht. Voeg alle groenten en de rozijnen toe aan het stoofvlees.  Kruid met peper en zout. Plaats het deksel op de pot en laat nog 20 minuten sudderen of tot het lamsvlees zacht is. Roer af en toe onder elkaar. Spoel de kikkererwten. Voeg ze net voor het serveren toe en laat nog een paar minuten opwarmen. Serveer warm. Voor de iced coffee: zet verse koffie. Doe twee bollen plantaardige roomijs met chocolade in een hoog glas. Voeg een scheutje grappa toe. Giet de koffie op het ijs. Werk af met wat halfopgeklopte room.  Ingrediënten 1,2 kg lamstoofvlees 2 koolrabi 1 bot gele boterrapen ¼ witte kool 300 g verse chorizo 250 g kikkererwten (uit blik) 1 ajuin 4 tenen look 1 tl saffraan 2 kaneelstokken 100 g rozijnen 2 steranijs 2 el tomatenconcentraat 1½ liter kippenbouillon olijfolie voor de iced coffee 2 bollen plantaardige roomi ...

Recept voor hutsepot | njam!

http://www.njam.tv/recepten/hutsepot

... rd 1 varkenshammetje, in 5 stukken 1 varkensoor 300 gspek, in 6 stukken 2 preistengels, in grove stukken 7 wortelen, in stukken 4 boterrapen, geschild en in half grove stukken 400 gspruitjes 1 savooikool, zonder de harde buitenste bladeren en grof gesneden 4 borstribbekes, in 2 gehakt 2 varkensworsten, in 3 gesneden 300 gspiering, in stukken voor het bouquet marmite: 1 preistengel 1 selderstengel 1 wortel 3 takjes tijm 3 laurierblaadjes peper van de molen - zeezout ...

Gevulde zoete aardappel met eendenborst, mango en boterraapjes | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gevulde-zoete-aardappel-met-eendenborst-mango-en-boterraapjes

... olie. Kook heel kort op. Voeg de fijngesneden lente-uitjes toe. Zet het vuur uit.  Voor de raapjes: Verwijder het groen van de boterrapen en schil ze. Snij de raapjes in plakjes en dan in balkjes.  Smelt een klontje boter in een pan. Bak de raapjes aan in de gesmolten boter. Kruid met peper, zout en kerriepoeder. Voor de eendenborst: Haal de eendenborst een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Snij het vel een aantal keren in. Kruid met peper en zout. Verhit een grillpan. Gril eerst op de velkant. Draai een kwartslag en gril verder. Zo krijg je een ruitvormig patroon (=quadrileren). Draai om en gril verder op de andere kant. Draai een kwartslag en gril nog even. Haal uit de pan. Leg in een ovenschaal. Steek nog even in de oven (180 graden Celsius). (3 à 5 minuten, afhankelijk van de dikte) Haal uit de oven en laat een vijftal minuten rusten onder aluminiumfolie. Voor de veldsla: was en zwier droog. Afwerking: versnijd het vlees in sneetjes. Leg wat veldsla op het bord. Plaats er de zoete aardappel op. Verdeel het vlees, de mango, raapjes en ananas over de aardappel. Werk af met de vinaigrette. Ingrediënten voor de eendenborst 2 eendenborsten zeezout zwarte peper Voor de gevulde zoete aardappel 4 grote zoete aardappelen 1 takje rozemarijn 1 citroen zwarte peper (zee)zout 150 g ricotta 1 el olijfolie Voor de vinaigrette en fruit 1 snuifje rietsuiker ½ mango ½ ananas 4 el appelazijn olijfolie peper zout 3 lente-uitjes Voor de raapjes 2 gele boterraapjes boter 1 tl kerriepoeder peper zout Voor de veldsla 150 g veldsla ...