Resultaten voor carpacio

Zeebaars en noordzeeschelpjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/masterchef/recept/zeebaars-en-noordzeeschelpjes

... out. Blancheer de jonge prei kort in kokend gezouten water en koel daarna onmiddelijk af in ijswater. Maak van de groene asperges carpacio, met behulp van een dunschiller, en marineer deze dan in wat olijfolie en limoensap. Voor de creme van doperwtjes, stoof het uitje en de look aan in wat boter, zonder te kleuren. Voeg daarna de erwtjes toe en gaar deze zachtjes op een middelmatig vuur. Eenmaal zacht, voeg de kippebouillon toe, en laat zachtjes sudderen gedurende een 5 tal minuten. Voeg daarna de room toe en laat opnieuw een 5 tal minuten zachtjes suderen. Mix daarna dit geheel in een blender en zeef door een fijne zeef. Warm een scheut olijfolie op in een antikleefpan en plaats de zeebaars op de velkant in de pan, over een middelmatig vuur. Laat deze zo zachtjes garen, zodat de velkant krokant gebakken wordt en het vlees zacht en sappig blijft. Grill de jonge prei in een grillpan, aan beide zijden. Dresseer het bord door te beginnen met de creme ...