Resultaten voor citroensiroop

Citroensiroop met munt | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/citroensiroop-met-munt

... citroensiroop met munt - Doe het citroensap met de suiker in een pot met een zware bodem en laat ongeveer 10 minuten inkoken tot een siroop. Roer af en toe om. Neem van het vuur. Snipper de munt fijn. Voeg de munt en de geraspte citroenschil toe en laat afkoelen. Zeef de siroop ...

Tulband met sinaasappel-citroensiroop - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/tulband/tulband-sinaasappel-citroensiroop

... Tulband met sinaasappel-citroensiroop 10 personen 0 min voorbereiden 1:40 uur bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 6 waarderingen GebakVegetarischHollands Ingrediënten voor de tulband 185 g zelfrijzend bakmeel 60 g bloem 185 g boter, zacht, in blokjes 170 g fijne tafelsuiker ...

Kookblog Lepeltje Liefde

http://lepeltjeliefde.blogspot.be/2013/03/vederlichte-citroen-polentacake.html

... tpolenta - 1,5 tl (glutenvrij) bakpoeder - rasp van een biologische citroen - olie of boter om in te vetten - snufje zout Voor de citroensiroop: - sap van een citroen - 50 g poedersuiker Eventueel extra: crème fraiche om te garneren. Bereiding Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de bodem van een cakevorm met bakpapier en vet de rand in met olie of boter. Splits de eieren. Mix de eidooiers met de suiker gedurende 1-2 minuten tot een romig mengsel. Voeg de crème fraiche en citroenschil toe en mix nogmaals tot alles vermengd is en je een luchtig beslag hebt. Voeg nu het amandelmeel, de polenta, het bakpoeder en een snufje zout toe en mix tot een homogeen beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf tot zachte pieken. Vouw de opgeklopte eiwitten voorzichtig met een metalen lepel door de cakemix. Stort het beslag in de cakevorm en bak gedurende 35-40 minuten tot de cake stevig aanvoelt. Laat afkoelen. Voor de citroensiroop meng je het sap met de poedersuiker. Als de cake helemaal is afgekoeld, prik je met een dikke prikker royaal gaatjes in de bovenkant van de cake. Giet een beetje citroensiroop op de bovenkant en gebruik een kwasje om de siroop te verdelen. Wacht tot de siroop is opgenomen. Herhaal dit tot je alle siroop hebt gebruikt. Serveer ten slotte (eventueel) met creme fraiche of lavendelroom. Bron: Lepeltje Liefde. Inspiratie vond ik hier. Geplaatst door Lies Smits op 09:51 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: amandel, citroen, ei, glutenvrij, lente, polenta, zoet, zomer ...

Jeroen Meus - Rolbiscuit met citroencrème en kokos - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/rolbiscuit-met-citroencreme-en-kokos

... Klop de eigelen samen met de suiker tot een witte ruban.Meng het puddingpoeder onder de ruban.Voeg een klein beetje van de warme citroensiroop bij de ruban en klop los.Giet het mengsel bij de rest van de citroensiroop op het vuur. Roer goed tot je een gebonden citroencrème hebt.Los het gelatineblaadje op in de citroencrème.Stort de crème in een kom en dek ze af met vershoudfolie. Duw de folie tot tegen de crème zodat er geen velletje kan ontstaan. Laat de citroencrème afkoelen in de koelkast.Klop de room half op met een garde tot yoghurtdikte.Meng de halfopgeklopte room onder de afgekoelde citroencrème en dek opnieuw af met een vel vershoudfolie. Zet de kom terug in de koelkast.De rolbiscuit Verwarm de oven voor op 180°C.Scheid de eieren en doe de eiwitten in de mengkom van de keukenmachine. Doe de eigelen in een hoge kom.Klop de eiwitten op met de suiker tot ee ...