Resultaten voor eiernoedels met kip en groenten

Jeroen Meus - Thaise groentesalade met pindadressing - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/thaise-groentesalade-met-pindadressing

... n aan toe. Kruid met een snuif cayennepeper en een scheutje vissaus.  2. Laat de dressing afkoelen in de koelkast. 3. Doe de eiernoedels in kokend water en laat ze weken. Zet het vuur onder de kookpot uit. Giet de eiernoedels af en koel ze meteen onder stromend water zodat ze niet verder garen. Laat goed uitlekken en afkoelen. 4. Vul een kom met water en ijsblokjes. 5. Schil de daikon en de wortelen. Snijd ze in heel fijne plakjes met de mandoline. Snijd ze dan in fijne reepjes. Leg de groentereepjes in het ijswater. 6. Snij ...

Noedels met paprika en paddenstoelen - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/noedels/noedels/noedels-paprika-paddenstoelen

... rbereiden 10 min bereiden 20 min wachten waardering7.6obv 7 waarderingen HoofdgerechtVegetarischOosters Ingrediënten 500 g verse eiernoedels of 250 g gedroogde eiernoedels 6 gedroogde shiitake 1 eetlepel olie 2 theelepels sesamolie 1 rode paprika, in reepjes 1 gele paprika, in reepjes 50 g taugé, afgehaald 200 g oesterzwammen, ...

Hete eiernoedels | VTM Koken

https://koken.vtm.be/jamies-30-minute-meals/recept/hete-eiernoedels

... Hete eiernoedels - Leg de noedelnestjes in een grote kom, giet er kokend water overheen, bedek ze met een bord en laat ze 6 minuten weken. Zet een middelgrote bakpan op een laag vuur. Sla de cashewnoten fijn met een deegrol of in een schone keukenhanddoek tegen je werkblad. ...

Noedels met kipreepjes, paksoi en shiitake in zwarte bonensaus | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/noedels-met-kipreepjes-paksoi-en-shiitake-in-zwarte-bonensaus

... e nog een 1 el olie in de wok en voeg de paksoi en shitake toe. Laat enkele minuten roerbakken en voeg de  bonensaus toe. Doe de eiernoedels en kipreepjes erbij en laat nog even doorwarmen. Werk af met een klein scheutje sesamolie en eventueel chili olie (als je van extra pittig houdt).  Ingrediënten 200 g eiernoedels 1 teen look 1 rode chilipeper 200 g kipfilet 4 paksoi 250 g shiitake 2 cm gember 2 el zwarte bonensaus 1 kl sesamolie arachideolie ...

Jeroen Meus - Vegetarische wok - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vegetarische-wok

... wat sriracha maken de vegetarische wok helemaal af. - Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de noedels. (en kook de eiernoedels zoals vermeld staat op de verpakking.)Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een grote pan of een wok.Snipper de Chinese kool fijn. Schil de wortels en snijd in julienne.Verwijder de stammetjes van de shiitake en snij de champignons in reepjes.Schil en versnipper de ui. Pel en plet de teentjes look. Schil de ...

Dandannoedels met Aziatische groenten | VTM Koken

https://koken.vtm.be/jamies-30-minute-meals/recept/dandannoedels-met-aziatische-groenten

... annoedels 6 el chiliolie 4 el sojasaus 1 teentje look 200 g sojascheuten ½ bosje verse koriander 8 lente-uitjes 400 gr gedroogde eiernoedels (1 nestje pp) 1 blokje vleesbouillon ½ citroen lopende honing 1 limoe ...

Jeroen Meus - Mie goreng ayam - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mie-goreng-ayam

... tenen met het plat van een mes. 3. Snijd op een andere snijplank de kip in reepjes. 4. Breng water aan de kook. Giet het over de eiernoedels en laat ze garen. 5. Verhit een flinke scheut neutrale olie in de wok. Kleur er de kippenblokjes in aan en schep ze met een schuimspaan uit de wok. Houd apart. 6. Bak de uien en de knoflook in dezelfde olie. Schil de gember en rasp hem erbij. 7. Doe sambal in de wok en laat even mee bakken. Doe er dan de kip en alle groenten bij. Draai het vuur hoog. 8. Schep de gare noedels met een tang uit het water en doe ze bij de kip met groenten. Laat de noedels mee bakken. 9. Voeg er ketjap manis, sojasaus, sesamolie en het sap van ½ limoen aan toe. Schep goed door elkaar en haal de wok van het vuur. 10. Verhit een scheut olie in een pan en bak spiegeleieren. 11. Serveer de noedels met een gebakken ei. Strooi er wat grof zout over en werk af met plukjes koriander. ...

Jeroen Meus - Tofoe sesamkorst en groentewok - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tofoe-sesamkorst-en-groentewok

... geeft in de bereiding. Jeroen paneert blokjes tofoe met sesamzaadjes en serveert ze op z’n Oosters met gewokte groenten en eiernoedels. - 0. Bereid twee schaaltjes voor om de tofoe te paneren. Klop in een eerste schaal de eieren los en voeg ook een scheutje olie toe. 1. In een tweede schaal strooi je zwarte en witte sesamzaadjes. Voeg er ook wat maiszetmeel (maïzena) aan toe en meng de drie ingrediënten. 2. Snij de blokjes tofoe in dikke plakken van zo’n centimeter breed. 3. Wentel elk stuk tofoe eerst door de geklutste eieren en vervolgens door het mengsel van sesamzaad en zetmeel. Zorg ervoor dat elk stuk tofoe rondomrond een egaal jasje van sesam krijgt. 4. Hou de gepan ...

Jeroen Meus - Wok met varkensreepjes en noedels - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wok-met-varkensreepjes-en-noedels

... lgerecht bij mekaar. Werk elke portie af met verse kruiden en lenteui en tast toe met mes en vork òf met eetstokjes. - 0. Doe de eiernoedels in een schaal. Breng enkele liters water aan de kook en giet het over de noedels. Ze garen meteen in het hete water. 1. Pluk de lange bladeren van de paksoi en spoel ze schoon. Snij de bleke stelen in hapklare stukken. Het bladgroen kan je in grotere stukken snijden. 2. Schil de gele en de rode paprika’s met een dunschiller. Snij ze middendoor en verwijder de stelen, de zaadlijsten en bleke vliesjes binnenin. 3. Snij het vruchtvlees van elke halve paprika in dikke r ...

Sas Kookt!: Wok met paksoi en shi-take

http://saskookt.blogspot.be/2011/09/wok-met-paksoi-en-shi-take.html

... Wok met paksoi en shi-take Eerst even een kleine tip. Laat je in de Aziatische supermarkt niet verleiden door verse eiernoedels in de koelafdeling. Het is echt onmogelijk om ze uit elkaar te krijgen en dan krijg je vieze klotten noedel in je wok en dat wil je niet. Doe dus ...