Resultaten voor erwtenstoemp
Jeroen Meus - Zalm met erwtenstoemp, bacon en bearnaise - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zalm-met-erwtenstoemp-bacon-en-bearnaise
... Zalm met erwtenstoemp, bacon en bearnaise - Geen Dagelijkse kost zonder een lekkere stoemp zo nu en dan. In dit recept wordt de aardappelpuree uitgebreid met erwten en reepjes bacon. Serveer met een stukje gebakken zalm en zelfgemaakte bearnaise. Heerlijk! - De gastrique Neem ...
Jeroen Meus - Gefrituurde rode poon met erwtenstoemp en citroenmayonaise - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gefrituurde-rode-poon-met-erwtenstoemp-en-citroenmayonaise
... Gefrituurde rode poon met erwtenstoemp en citroenmayonaise - Jeroen bereidt een hoogstpersoonlijke versie van de Engelse fish & chips. Hij gebruikt rode poon, een vis met een uitgesproken maar bijzonder fijne smaak die wild gevangen wordt. De vis wordt ook knorhaan genoemd ...
Zeewolf met erwtenstoemp en mousseline met daslook | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/zeewolf-met-erwtenstoemp-en-mousseline-met-daslook
... Zeewolf met erwtenstoemp en mousseline met daslook - Op woensdag verwent Sofie haar gast met zijn of haar lievelingsgerecht. Herbert Flack houdt van vis. Daarom bereidt Sofie zeewolf met erwtenstomp en zelfgemaakte mousselinesaus. Tip: zorg voor zachte boter op kamertemperatuur! ...
Butternutsoep, koteletjes met stoemp en bananenijs | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/butternutsoep-koteletjes-met-stoemp-en-bananenijs
... de melk in een cutter. Cutter tot roomijs. Werk af met gehakte pinda’s, speculaas en stukjes chocolade. Voor de spinazie-erwtenstoemp met varkenskoteletten: Schil de aardappelen. Snij in stukjes en stoom gaar in ongeveer 15 minuten. Was de spinazie en zwier droog. Pel en snij de sjalotjes fijn. Stoof ze aan in een klontje boter. Voeg de erwtjes toe. Stoof mee aan. Meng met de aardappelen en plet tot stoemp. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Meng de spinazie onder de stoemp. Laat een pan heet worden. Smelt een klontje boter in de pan. Kleur de koteletten langs beide kant aan. Zet het vuur zachter en laat verder rosé bakken. Kruid met peper en zout. Haal de koteletjes uit de pan. Hou warm. Blus de pan met bruine fond. Kruid met peper en zout. Laat kort inkoken. Serveer de kotelet met de spinazie- en erwtenstoemp, saus en een lepeltje mosterd. Ingrediënten Voor de butternutsoep 1 butternutpompoen of flespompoen 1 teen look 1 tl kurkuma peper zeezout 1 ajuin olijfolie 2 cm gember 800 ml kippenbouillon een paar takjes verse koriander Chilivlokken naar smaal 4 el kokosroom (of zure room, kokosmelk) Voor het bananenroomijs 4 bananen 50 g donkere chocolade 1 scheutje melk 1 el gezouten pinda's een p ...
Spinaziestoemp met varkenskoteletten | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/spinaziestoemp-met-varkenskoteletten
... de pan. Hou warm. Blus de pan met bruine fond. Kruid met peper en zout. Laat kort inkoken. Serveer de kotelet met de spinazie- en erwtenstoemp, saus en een lepeltje mosterd. Ingrediënten Voor de varkenskoteletten 4 varkenskoteletten peper zeezout 250 ml bruine fond Voor de spinaziestoemp 1 kg aardappelen (loskokend) 2 sjalotten 1 klont boter peper en zout 250 g jonge spinazieblaadjes 3 el zure room nootmuskaat mosterd ...
Fishsticks van zalm met spinazie- en erwtenstoemp | VTM Koken
https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/fishsticks-van-zalm-met-spinazie-en-erwtenstoemp
... Bereiding Voor de stoemp: Schil de aardappelen, snij in vier en stoom ze zacht. Reken ongeveer 15 minuten vanaf het water kookt. Spoel de spinazie goed en zwier droog. Snij de ui fijn. Neem een grote pot en smelt er een klontje boter in. Stoof de ajuin aan in de gesmolten ...