Resultaten voor escargot in boter
Escargots in lookboter | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/escargots-in-lookboter
... zacht geworden boter. Doe er nog lookkruiden, peper, zout en pastis bij, en meng nog een keer goed door. Vul de schelpen met een escargot en de lookboter, en leg ze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal 10 minuten in een oven op 180°. Ingrediënten 20 gr sjalot 5 gr peper peterselie scheutje pastis 20 gr look 48 schelpen 48 escargots peper en zout 500 ...
Slakjes met tomaat en munt | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/slakjes-met-tomaat-en-munt/
... trouwens. Ik at verdraaid lekkere op Malta, in Catalonië, op Corsica en Italië. En heel vieze in de Roussillon. Mijn eerste escargot à la bourguignonne ging aarzelend mijn mond in bij Chartier, in Parijs, in 1975. Vriend Pieter hield hem me voor. Het viel best mee. Eigenlijk proefde ik niet veel slak, wel veel boter en knoflook en sjalot en peterselie. Knoflook is dé partner van te consumeren slakken. Dat was hij ook bij de gruwelijkste die ik at, bij een ‘cargolade’ ergens achter Perpignan. Het hielp niet. De Roussillonais grillen levende slakjes op een fel vlammend vuur van wijnranksnoeisels. Slakjes die niet, zoals vrijwel overal elders, gevast hebben en ontslijmd zijn. Ik ben een groot voorstander van vasten en ontslijmen, sindsdien. Nee, dan de Italiaanse slakken, met tomaat en munt. Die hebben geen greintje slijm aan boord. Bak de knoflook in een scheutje olijfolie tot hij kleurt. Haal uit de pan en doe er de ansjovis voor in de plaats. Bak zachtjes tot die uit elkaar valt. Pureer de tomaten met de staafmixer en voeg ze toe, samen met de chilipeper en zout. Stop de slakken in de huisjes en doe ze in de saus. Laat op een laag vuur en zonder deksel een kwartier à een half uur pruttelen en ...
Jeroen Meus - Fricassee met wulken - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/fricassee-met-wulken
... Fricassee met wulken - Even een misverstand uit de wereld helpen… Een escargot is een populaire landslak, en de zeeslak die het vaakst op het menu gezet wordt is de wulk, misschien beter bekend als de caracole. En dàt is de slak die Jeroen op het menu zet. Je koopt ...
Gebakken duif | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gebakken-duif
... Gebakken duif - Smelt de boter in de pot, en kruid de duif goed aan. Leg de duif in de pot, voeg de kruiden toe en zet op een zacht vuurtje. Laat 3 uur garen en kijk er om het kwartier naar. Wanneer de boter te heet wordt, dan koel je ze af met koude boter. Ingrediënten ...
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/koteletjes
... Koteletjes - Neem een braadpan en doe een klontje boter in de pan. Kruid ondertussen de dikke koteletten met peper en zout. Start met schuimende boter en zorg ervoor dat de pan vol ligt. Zet op een laag vuurtje en laat beide zijden gedurende 3 à 4 minuten bakken. Op die ...
Bearnaise saus | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/bearnaise-saus
... Bearnaise saus - Klop de eierdooiers los in een pot, met de azijn en het water. Zet de pot op een licht vuurtje, en klop de eierdooiers op tot een mooi luchtig schuim. Het beste klop je in een 8 en stop je niet met kloppen, om aanzetten te vermijden. Laat tegelijk de boter ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/zeetong-la-meuniere
... Zeetong à la meunière - Zeetong à la meunière, dat is een echte klassieker en met ons recept maak je hem perfect klaar. Smakelijk! - Hak de peterselie fijn.Spoel de vis dep droog en kruid met peper en zout. Wentel ze door de bloem en tik er ...
Crumble van groenten en tofu | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/crumble-van-groenten-en-tofu
... Crumble van groenten en tofu - Snijd alle groenten in blokjes van 1cm. Ontvel en ontpit de tomaat. Stoof de groentjes en de tofu aan in een beetje boter tot ze gaar zijn. Voeg azijn en water toe en werk het geheel op met boter en fijngehakte bieslook. Laat afkoelen en ...
Patrijs met sla en frietjes | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/patrijs-met-sla-en-frietjes
... Patrijs met sla en frietjes - Kruid en bak de patrijzen langs alle kanten mooi bruin in een lichtbruine boter. Bak ze daarna verder in het schuim van de boter door regelmatig koude boter toe te voegen. Hak de ajuin. Meng de krop sla met de gehakte ajuin, de olie en azijn ...
https://koken.vtm.be/recept/amandelwafeltjes
... Amandelwafeltjes - Meng de bloem, de bloemsuiker, de eieren en het amandelpoeder. Smelt de boter. Voeg de gesmolten boter en de melk toe aan het wafeldeeg. Bak de wafeltjes. Pel de mandarijntjes en bak de billetjes in boter. Bepoeder ze met bloemsuiker en blus met water. ...