Resultaten voor filet van duif
Gebakken duif | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/gebakken-duif
... Gebakken duif - Smelt de boter in de pot, en kruid de duif goed aan. Leg de duif in de pot, voeg de kruiden toe en zet op een zacht vuurtje. Laat 3 uur garen en kijk er om het kwartier naar. Wanneer de boter te heet wordt, dan koel je ze af met koude boter. Ingrediënten ...
Filet van duif met puree van raapjes en toast met kardemon | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/filet-van-duif-met-puree-van-raapjes-en-toast-met-kardemon
... met gemarineerde groentjes en tenslotte overgieten met het sausje. Afwerken met hier en daar een shiso takje. Ingrediënten borstfilet van duif ganzenlever porto bruine fond 50 gr raapjes 60 gr melk confituur van aardbei olijfolie enkele kippenlevertjes en duivenlevertjes ganzelever enkele sneetjes brood kardemon 14 gr gekonfijte sinaasappelschil mini-courgette enkele mini-raapjes enkele mini-rode bietjes enkele radijsjes gefrituurde sjalotjes witte balsamico shiso ...
Duif met trio van asperges, aardappelen en mousse van koriander | Hobbykok van Vlaanderen
https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/duif-met-trio-van-asperges-aardappelen-en-mousse-van
... druivenpit olie en breng op smaak met peper en zout. Laat opstijven in de koelkast. Bak de duif kort aan op de karkas en snij de filetjes eraf als ze nog rood zijn. Bak de rest van de karkas stevig aan en blus met witte wijn. Zeef daarna voor de saus. Bak de filet van de duif kort aan op de grill, snij doormidden tot het vel en dresseer met de aardappel, asperges op 3 wijzen, mousse van koriander en de lekkere jus van de duif! Ingrediënten duif (op karkas) aardappelen voor de jus van duif het aanbaksel van de karkas van de duif witte wijn voor de mousse van koriander koriander spinazie peterselie eiwit druivenpitolie peper en zout voor de asperges asperges peper en zout boter witte wijnazijn olijfolie voor de zoutkorst eiwit water verse rozemarijn peperbollen gr ...
Ontbenen en opvullen van een duif | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/ontbenen-en-opvullen-van-een-duif
... Ontbenen en opvullen van een duif - Neem een heel scherp fijn mes en snij de vleugeltjes eraf. Ga via de achterkant van de duif met het mes onder het vel langs het karkas. Snij voorzichtig al het vlees los van het karkas zonder het vel te doorboren. Hak de bouten los ...
Recept voor duif met morilles en truffel | njam!
http://www.njam.tv/recepten/duif-met-morilles-en-truffel
... bereiden: Kruid de duif van binnen en buiten met peper en zout. Bak mooi goudbruin in de pan met een klontje boter. Leg nog een extra klontje boter op de duif en bak 6 minuten in de oven op 170°C, lepel er regelmatig een beetje bakvocht over. Verwijder de steeltjes ...
Recept voor duif clamart met groene erwtjes | njam!
http://www.njam.tv/recepten/duif-clamart-met-groene-erwtjes
... braad de duif: Brand indien nodig de haartjes van de duif af. Kruid de binnenkant van de duif met peper en zout. Bind de billetjes op met een brideernaald en brideertouw. Houd hiervoor de billetjes loodrecht en stop de naald via het midden van de bil doorheen de duif ...
Duif, langzaam gegaard, erwtjes en toast van foie gras | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/duif-langzaam-gegaard-erwtjes-en-toast-van-foie-gras
... de vacuümzak en stoof nog eventjes heel kort in een steelpannetje met wat boter aan. Laat eventjes rusten en verwijder daarna de filets van de karkas. Nappeer op het bord een beetje saus en werk af met de crumble (fijngesneden pijnboompitjes, gedroogde ham, wat ko ...
Filet pur met ganzenlever | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/filet-pur-met-ganzenlever
... filet pur met ganzenlever - Bak de stukken filet pur bruin langs beide kanten. Haal de filet pur uit de pan en blus de pan met de porto en het water. Voeg de bouillon toe, laat inkoken tot de helft en werk op met de boter. Serveer de filet bovenop een portie ganzenlever ...
Geroosterde aardappeltjes met filet mignon en oesterzwammen
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/geroosterde-aardappeltjes-met-filet-mignon-en-oesterzwammen
... Geroosterde aardappeltjes met filet mignon en oesterzwammen - Geroosterde aardappeltjes met filet mignon en oesterzwammen - Verwarm de oven voor op 200°C - hetelucht.Was de aardappelen en droog ze af. Leg ze samen met de filet mignon in een ovenschaal ...
Recept voor duif clamart - hof van cleve style | njam!
http://www.njam.tv/recepten/duif-clamart-hof-van-cleve-style
... acuüm. Gaar de duif 20 minuten in de zak in een warmwaterbad van 64°, of een kwartiertje in een oven van 160°. Haal de filets van de duif en bak ze kort aan in olijfolie zodat het vel mooi krokant is. Kruid af met peper en zout. maak de garnituur: Schil de butternut en haal er de pitjes uit. Snijd de butternut in grove stukken en kook hem gaar in gezouten water. Giet de butternut af en hou wat kookvocht bij. Blend de butternut met wat kookvocht, zodat je een smeuïge crème krijgt. Warm de crème op in een pan en voeg er peper, zout, een handvol geraspte Parmezaanse kaas, het basilicumblad en een scheutje room bij. Roer alles goed door mekaar. Schil de raapjes en kook ze gaar in de kippenbouillon. Haal ze uit de bouillon en laat ze schrikken in ijswater. Laat de kippenbouillon verder inkoken. Roer er een klontje boter door en warm de raapjes erin op. Kruid af met peper en zout. Reinig de paddenstoelen door het uiteinde van de steeltjes te snijden ...