Resultaten voor groene boerenkool stoemp jeroen meus
Jeroen Meus - Falafel van pompoen met uiensaus en stoemp van boerenkool - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/falafel-van-pompoen-met-uiensaus-en-stoemp-van-boerenkool
... ur ze goudbruin. Laat de balletjes uitlekken op keukenpapier. 11. Breng gezouten water aan de kook. 12. Scheur de bladeren van de groene kool en spoel ze in water. Kook de boerenkool 7 minuten in het water. Haal de bladeren met een tang uit het water. 13. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar in het water van de boerenkool. Giet af. 14. Smelt een klont boter in een kookpot. 15. Pel en snipper de ui. Stoof de ui in de boter. 16. Pel en snipper de knoflook. Plet fijn met een mes en doe bij de ui. 17. Doe er de boerenkool bij en zet een deksel op de kookpot. Laat stoven op een laag vuur. 18. Doe de aardappelen bij de kool. Plet met een pureestamper tot puree. Voeg er een klontje boter aan toe en breng op smaak met nootmuskaat. 19. Smelt een klont boter in een pan. 20. Pel en halveer de uien. Snijd ze in halve maantjes. Bak ze goed bruin in de boter. 21. Strooi bloem over de uien en laat even mee bakken. Giet er het bier bij. Roer de aanbaksels los. 22. Leg laurier, tijm en rozemarijn in de pan. Breng op smaak met mosterd, perensiroop, peper en zout. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. 23. Serveer de stoemp met falafel en uiensaus. ...
Jeroen Meus - Pieterman met stoemp van boerenkool en spek - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pieterman-met-stoemp-van-boerenkool-en-spek
... Pieterman met stoemp van boerenkool en spek - Het mag dan wel een stekelige vis zijn, de smaak van gebakken pieterman is heerlijk zacht en vergelijkbaar met die van Noordzeetong. jeroen bakt de filets krokant in de pan. Daarnaast maakt hij een dampende pot stoemp met ...
Jeroen Meus - Pieterman met stoemp van boerenkool en spek - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pieterman-met-stoemp-van-boerenkool-en-spek
... Pieterman met stoemp van boerenkool en spek - Het mag dan wel een stekelige vis zijn, de smaak van gebakken pieterman is heerlijk zacht en vergelijkbaar met die van Noordzeetong. jeroen bakt de filets krokant in de pan. Daarnaast maakt hij een dampende pot stoemp met ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-schelvis-met-pancetta-stoemp-van-groene-kool-en-mosterdsaus
... Gebakken schelvis met pancetta, stoemp van groene kool en mosterdsaus - Boerenkost met een hedendaagse toets, daar houdt iedereen wel van. jeroen verpakt de stukjes schelvis in krokante pancetta en serveert ze met een smeuïge puree van ...
Stoofpotje van konijn met stoemp van boerenkool en peer | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/stoofpotje-van-konijn-met-stoemp-van-boerenkool-en-peer
... Stoofpotje van konijn met stoemp van boerenkool en peer - Kruid de stukken konijn met peper en zout. Doe twee eetlepels olie in een grote stoofpot en zet deze op het vuur. Stoof het konijn aan in de warme olie. Draai regelmatig om met een tang, zodat alle stukken mooi ...
Jeroen Meus - Pasta met boerenkool en venkelballetjes - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-boerenkool-en-venkelballetjes
... simpele, smeuïge pasta boordevol lekkers. De saus bestaat uit drie kazen gecombineerd met boerenkool, die het een prachtige groene tint geeft. De venkelballetjes maken dit pastagerecht helemaal af. - Verwijder de nerven uit de bladeren van de boerenkool en snijd de bladeren grof.Breng een grote po ...
Jeroen Meus - Boerenworst met gestoofde boerenkool en mosterdpuree - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/boerenworst-met-gestoofde-boerenkool-en-mosterdpuree
... Boerenworst met gestoofde boerenkool en mosterdpuree - Zoek niet verder als je fan bent van rasechte Dagelijkse kost: dit recept moet je gewoon maken! Een lekkere gebakken boerenworst met gestoofde boerenkool en puree met mosterd. Dit is spek voor ieders ...
Jeroen Meus - Pasta met kip en boerenkool - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/pasta-met-kip-en-boerenkool
... Pasta met kip en boerenkool - Dit is een eenvoudige pasta met kip en boerenkool in een lekker romige saus. Comfortfood dat snel klaar is. - Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.Breng water aan de kook in een grote kookpot.Snijd het kippenvlees in stukken. Kruid ...
Jeroen Meus - Stamppot met boerenkool, spek en een gepocheerd ei - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stamppot-met-boerenkool-spek-en-een-gepocheerd-ei
... gsstoffen en vitaminen. Het is eigenlijk rasecht 'superfood’, en dat mag Vlaanderen snel ontdekken. jeroen verwerkt die groene gezonde bom in een portie eerlijke dagelijkse kost, met gebakken spek en een perfect gepocheerd ei. - 0. Spoel de bladeren boerenkool schoon en snij of breek de taaie bladstengels weg. 1. Snipper de uien in matig grove stukken en plet de lookteen tot pulp. 2. Smelt een klont boter in een stoofpot op een matig vuur. Stoof de uisnippers en roer er de lookpulp doorheen. 3. Snij de bladeren boerenkool in grove stukken en stoof ze mee. Roer af en toe. 4. Schil de aardappelen, snij ze in kleine dobbelstenen en doe ze in de pot. Schenk er na een paar minuten een bodem water bij en zet ...
Jeroen Meus - Groentecurry met boerenkool en kikkererwten - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groentecurry-met-boerenkool-en-kikkererwten
... Groentecurry met boerenkool en kikkererwten - Vandaag staat er boerenkool op het menu. jeroen verwerkt ze in een oosterse curry met onder andere kikkererwten, minicourgettes en broccoli.Boerenkool is ontzettend gezond. De groente bevat veel vitaminen, mineralen en s ...