Resultaten voor groentepuree
Jeroen Meus - Gehaktbrood met fijne prei en groentepuree - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gehaktbrood-met-fijne-prei-en-groentepuree
... Gehaktbrood met fijne prei en groentepuree - Een gehaktbrood is één van de eenvoudigste en tegelijk ook meest gesmaakte warme vleesbereidingen. De meest uiteeinlopende extra-ingrediënten geven zo’n vleesbrood wat karakter. Zo smaakt het eens ‘anders dan and ...
Recept voor bruschetta met puree van lente-uitjes en doperwten | njam!
http://www.njam.tv/recepten/bruschetta-met-puree-van-lente-uitjes-en-doperwten
... 200°C in ca. 10 tot 15 min. mooi goudbruin. Wrijf de sneden direct in met het teentje look en beleg ze met een flinke schep groentepuree. serveren: Garneer de bruschetta met Parmezaanse kaaskrullen. Ingrediënten voor 4 personen 1 stokbrood 6 groene asperges 125 gdoperwten 100 gharicot verts zonder uiteinden 1 lente uitje 1 teentjelook 125 gricotta 30 gParmezaanse kaas 1/2 elolijfolie zout peper ...
Recept voor groentepuree met vleessaus | njam!
http://www.njam.tv/recepten/groentepuree-met-vleessaus
... Bereiden: Meng de boontjes, wortels en helft van de gesnipperde ui en kook de groenten in licht gezouten water gaar in ca. 20 min. Kook tegelijk in water met een beetje zout de aardappelen gaar. Maak het rundergehakt aan met zout, peper, nootmuskaat en de grove mosterd. Kneed ...
Recepten - Met groentepuree gevuld rosbief
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Met_groentepuree_gevuld_rosbief
... Bereidingswijze Laat de witte bonen 12 uur weken in water. Kook ze vervolgens gaar in vers en flink gezouten water met een takje rozemarijn, een teentje knoflook en een pikant pepertje. Mix de bonen tot een gladde brij. Snijd voor de vulling de bloemkool, de pompoen en de ...
Jeroen Meus - Tagliatelle met lam en Belgische schapenkaas - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tagliatelle-met-lam-en-belgische-schapenkaas
... in de hakmolen. Laat het toestel heel kort draaien, tot alle groenten veranderd zijn in piepkleine blokjes. Maak er in geen geval groentepuree van! 4. Snij de stukken lamsvlees in hapklare brokken. De kleine stukjes vet laat je best aan het vlees zitten, want ze zorgen voor smaak in de lamsragout. 5. Verhit een grote braadpan en schenk er een beetje olijfolie in. 6. Leg de stukjes vlees in de hete pan en laat ze onaangeroerd bakken gedurende 5 minuten. Kruid het vlees tussendoor met wat peper van de molen en een snuif zout. Weersta de drang om te roeren tot het vlees een bruin korstje heeft. 7. Verwarm de oven voor op 150°C. 8. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. 9. Stoof de stukjes groente in de olie. Roer regelmatig. Na 5 minuten voeg je de geconcentreerde tomatenpuree toe. Roer en laat de puree een minuutje meebakken. 10. Schenk de wijn in de pot met groenten en roer. Laat de wijn voor het grootste deel wegkoken. Zo verand ...
Jeroen Meus - Groenteburgers met portobello - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/groenteburgers-met-portobello
... marijn uit de geroosterde groentemix. Schep de groenten (zonder olie & kookvocht) bij de puree en stamp opnieuw. 15. Proef de groentepuree en voeg wat zout toe en (voor de liefhebbers) een snuifje komijnpoeder. Laat de puree wat afkoelen. 16. Schep maïszetmeel op een bord. 17. Kneed identieke burgers van de puree. Begin met een bal en druk die plat tot schijven van minstens 2 centimeter dik. (Maak burgers die eenzelfde diameter hebben als de grote paddenstoelen.) 18. Wentel de veggie burgers door maïszetmeel en geef ze rondomrond een dun laagje zetmel. 19. Schenk een scheut olijfolie in een braadpan op een matig vuur. Bak de groenteburgers goudbruin langs beide zijden. 20. Spoel de blaadjes rucola in koud water en laat ze uitlekken. 21. Serveer op elk bord een portobellohoed, leg er wat frisse rucola bovenop, gevolgd door een lepeltje (truffel)mayonaise. 22. Dan is de groenteburger aan de beurt. Prik tenslotte twee zure augurkjes op elke satéstok en zet er de burgers en de paddenstolen mee vast. 23. 24. 25. ...
wortelgroentepuree met Le Puy linzen - root vegetables puree with Le Puy lentils (GF-DF-SF-V)
http://boeddhamumglutenfree.blogspot.be/2015/03/wortelgroentepuree-met-lepuy-linzen.html
... wortelgroentepuree met Le Puy linzen - root vegetables puree with Le Puy lentils (GF-DF-SF-V)Dit heerlijke simpele en lichte gerecht eet ik graag in deze overgangsperiode van winter naar lente, waar het, zoals nu, nog flink fris kan zijn. Er groeit nog niet veel op de velden, ...
Jeroen Meus - Varkensgebraad met tripel en knolselder - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensgebraad-met-tripel-en-knolselder
... Varkensgebraad met tripel en knolselder - Dit varkensgebraad met saus, groentepuree en appeltjes is eerlijke ‘familyfood’. Een beetje bruut en rustiek, maar tegelijk zo compleet en lekker. Een flesje blond trappistenbier maakt van de saus een delicatesse. Dit gerecht ...
Stoofpotje met minihamburgertjes en veggie nuggets | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/stoofpotje-met-minihamburgertjes-en-veggie-nuggets
... e mixer. Mix fijn. Plet de gekookte of gestoomde aardappel fijn met een vork. Meng de aardappelen met twee goeie eetlepels van de groentepuree en een eidooier tot een stevige puree. Is het iets te vochtig, meng er dan wat polenta onder. Kluts een eitje los in een schaaltje en kruid met peper en zout. Doe polenta in een ander schaaltje. Kneed de puree tot een bolletje of lepel in een vormpje naar keuze. Haal door het losgeklopte eitje en daarna door de polenta. Tip: handig met een paletmes Verhit olie in de pan. Bak de nuggets krokant in de hete olie. Draai ze voorzichtig om en bak nog even verder. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Tip: zet het vuur niet te hoog. Ingrediënten voor de rijst 300 g rijst 1 snuifje zout Voor het groentestoofpotje 1 zoete ui ½ kleine pompoen 2 gele wortelen 2 oranje wortelen 1 grote zoete aardappel 3 gele boterraapjes 1 aardappel 150 ml kippenbouillon 150 ml kokosroom (of kokoscrème) 2 cm gember 2 tenen look 1 mespunt kurkuma 1 kl kerriepoeder 2 el olijfolie peper zout 1 handvol verse koriander Voor de minihamburgertjes 400 g kalkoengehakt 2 el kikkererwten (uit blik) 1 sjalot peper zout 1 handvol verse koriander 1 handvol verse dragon 3 lente-uitjes 1 eidooier 2 el arachideolie Voor de veggie nuggets 2 aardappelen (loskokend) ½ prei 1 wortel 100 g paddenstoelen 1 sjalot ½ broccoli 1 eidooier neutrale olie bv. arachideolie peper zout 1 ei 100 g glutenvrije paneermeel (of kikkererwtenmeel of polenta) ...