Resultaten voor hollandaisesaus
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/hollandaisesaus
... hollandaisesaus - hollandaisesaus - Klop de eidooiers met het water en citroensap met een garde los. Zet de kookpot op een zeer zacht vuur en klop tot een schuimige massa. Als je dit op een te heet vuur doet stollen de dooiers te snel en krijg je een roerei als resultaat. ...
Gestoomd kabeljauwhaasje met asperges en hollandaisesaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gestoomd-kabeljauwhaasje-met-asperges-en-hollandaisesaus
... Gestoomd kabeljauwhaasje met asperges en hollandaisesaus - Hollandaisesaus, hoe maak je dit nu? Met dit recept mislukt die hollandaise nooit. Leg de zeekralen en de kabeljauw in een stoomschaal, kruid de kabeljauw en stoom dit gedurende 3 minuten op 80° C. Snijd de kopjes van ...
Asperges met garnalen en hollandaisesaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/asperges-met-garnalen-en-hollandaisesaus
... Asperges met garnalen en hollandaisesaus - Schil de asperges en kook ze gaar in gezouten water. Smelt de boter. Klop de eierdooiers met water en azijn op een zacht vuurtje op tot het schuim gaar is.Werk het geheel op met de geklaarde boter. Pocheer de eieren gedurende 4 minuten ...
Preistoemp met victoriabaars en hollandaisesaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/preistoemp-met-victoriabaars-en-hollandaisesaus
... Preistoemp met victoriabaars en hollandaisesaus - Een stukje vis met een heerlijke huisgemaakte hollandaisesaus en smakelijke stoemp, soms kan dit echt zo lekker zijn! Schil de aardappelen en was de prei. Snijd de aardappelen in gelijke stukken. Snijd de prei in stukken van 1 ...
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mi-cuit-van-zalm-met-asperges-crumble-van-aardappel-en-hollandaisesaus
... Mi-cuit van zalm met asperges, crumble van aardappel en hollandaisesaus - Een klassieke bereiding met als basis licht gegaarde zalm en asperges. De krokante toets komt van de crumble van aardappel. Het geheel werkt Jeroen af met hollandaisesaus en mini-waterkers. Zo zie je, met ...
Jeroen Meus - Zeebaars met venkel, hollandaisesaus en aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeebaars-met-venkel-hollandaisesaus-en-aardappelen
... Zeebaars met venkel, hollandaisesaus en aardappelen - Ook tijdens de week mag het al eens ietsje meer zijn. Dit gerecht met zeebaars en verse hollandaisesaus is haalbaar qua tijd maar vooral ook superlekker. Aan de gekookte aardappelen heb je amper werk en de venkel laat je zachtjes ...
Jeroen Meus - Zeebaars met venkel, hollandaisesaus en aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zeebaars-met-venkel-hollandaisesaus-en-aardappelen
... Zeebaars met venkel, hollandaisesaus en aardappelen - Ook tijdens de week mag het al eens ietsje meer zijn. Dit gerecht met zeebaars en verse hollandaisesaus is haalbaar qua tijd maar vooral ook superlekker. Aan de gekookte aardappelen heb je amper werk en de venkel laat je zachtjes ...
Brood met gepocheerde eieren en hollandaisesaus - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/gepocheerde-eieren-hollandaisesaus/
... Brood met gepocheerde eieren en hollandaisesaus Laatst waren we uitgenodigd bij Jerome's broer die dit gerecht voor ons maakte. Alleen bleek de hollandaisesaus nog wel een dingetje.... als je deze namelijk niet precies goed bereidt, gaat 'ie schiften. Thuis kwam ik op Culy een ...
Jeroen Meus - Zalm met puree, schorseneren en hollandaise met pickles - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zalm-met-puree-schorseneren-en-hollandaise-met-pickles
... anders en zijn superlekker. Je maakt ze altijd klaar in een blanc om ze mooi wit te houden. Jeroen serveert ze met zalm, een hollandaisesaus en puree met veel peterselie. - De schorseneren Doe water in een kookpot met het sap van de citroen, bloem en een snuif zout. Zet de blanc nog niet op het vuur.Was en schil de schorseneren heel grondig.Leg de schorseneren in de blanc en breng aan de kook. Zet een deksel op de kookpo ...
Eggs Benedict met spinazie en gerookte zalm | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/eggs-benedict-met-spinazie-en-gerookte-zalm
... een pan. Voeg de spinazie in drie keer toe. Stoof de spinazie zo gaar in de pan. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voor de hollandaisesaus: Smelt de boter op een zeer zacht vuurtje. Zet een pot met water op het vuur. Neem een vuurvaste kom die op de pot past. Doe drie dooiers, twee eetlepels dragonazijn, sap van een halve citroen in de kom. Kruid met peper en zout. Zet de kom op de kookpot met water (au bain-marie). Klop de eidooiers met een garde tot een schuimige gebonden massa. Zorg dat er geen vloeistof meer in de kom zit, maar dat het een stevige saus is. Haal de kom van het vuur. Voeg er straalsgewijs zeer langzaam al kloppend de gesmolten boter onder. Opmerking: de saus moet warm blijven. Zet het vuur van de au-bain marie af. Plaats een bord op de pot en zet de ko ...