Resultaten voor kalfswang malaga
Kalfswang met witlof en paddenstoelen | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/kalfswang-met-witlof-en-paddenstoelen
... kalfswang met witlof en paddenstoelen - Bereiding van de kalfswang Bak de kalfswang aan in wat boter. Smeer de wang in met de mosterd. Snijd de wortel, ajuin, tijm en gember in grove stukken. Voeg ze met laurier en zwarte peper bij de kalfswang. Laat dit deglaceren met ...
Aan tafel met Tanja: Restaurant Pompidou
http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/02/restaurant-pompidou_28.html
... felgenote vond de brandade maar zozo. Haar wijn vond ze te zoet, die van mij was wat oppervlakkig.Unaniem kozen we daarna voor de kalfswang op een bedje van mousseline, groenten als blokjes knolselderij, worteltjes, doperwtjes en geserveerd met twee langoustines in een jus van de schalen en de kalfswang. Alle toebereidingen waren erg lekker maar ik vond de kalfswang die gekonfijt was net iets te hard van smaak en met name te vet. De Oostenrijkse rode Zweigelt ging goed hierbij.Toe namen we nog een kaasplank en kregen daarbij een Don Pedro Ximénez. Dat dat een Don PX uit 1982 is, is tekenend voor de veel te hoge rekening die we gepresenteerd kregen. En zo waren alle wijnen eigenlijk veel te duur en sloeg de balans om naar een overgeprijsde formule die mijns inziens niets meer met een bistrokeuken te maken heeft. Het huisaperitief bedroeg namelijk € 9,75. De Zweigelt werd voor € 7,50 aangeslagen en zo liep de teller onaangenaam door. Daar hebben we dus wat van gezegd. De bistrokeuken wordt allengs populairder maar dan prefereer ik, als ik toch geld wil uitgeven, Brasserie van Baerle. Weliswaar geen bistrokeuken maar een goede brasserie die wel bekend is om de democratisch geprijsde en originele wijninkoop. En eerlijk gezegd zit ik liever tussen het Brasserie van Baerle-publiek (vooral geslaagde babyboomers) dan tussen toekomstige vastgoedcowboys met nu al te veel geld op zak. Niet bepaald een sterk argument, maar toch ... . op 28.2.10 Geplaatst door Aan tafel met Tanja Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Restaur ...
Plumpudding met rumsaus | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/plumpudding-met-rumsaus
... Plumpudding met rumsaus - Maak een klassieke karamel: 5 eetlepels water en 5 eetlepels suiker samen opwarmen op een zacht vuurtje. Heel weinig roeren want anders schift je karamel. Als je een mooie amberkleurige karamel bekomen hebt, blus je eerst met water en dan met rum. ...
Ajo blanco (koude amandelsoep of witte 'gazpacho') - My Food Blog
https://myfoodblog.nl/recipe/ajo-blanco-amandelsoep/
... Ajo blanco (koude amandelsoep of witte ‘gazpacho’) Vakantietijd! En daarom deel ik de komende weken de allerlekkerste vakantierecepten. Recepten die je kunt maken op vakantie, maar ook recepten die herinneringen oproepen aan jouw vakantie. Vandaag een heerlijk Spaans ...
Uit de keuken van Levine: juli 2012
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2012_07_01_archive.html
... Stracciatella-ijs Kommer en kwel wat betreft het weer deze zomer. Deze week dan eindelijk weer eens een paar mooie zonnige en warme dagen en dat betekent ijs maken! IJs maken kan natuurlijk ook op een koude, bewolkte en regenachtige dag, maar dan heb ik er meestal niet ...
Uit de keuken van Levine: Stoofpeertjes met saffraan en steranijs
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2011/12/stoofpeertjes-met-saffraan-en-steranijs.html
... n ermee uit de voeten kan. Wel worden er in enkele recepten ingredienten gebruikt die je niet zomaar in de buurtsuper koopt zoals kalfswang, ganzenvet, procureur van Baambrugs big en strandkrabben. Op naar een speciaalzaak dus.Ook leuk zijn de korte verhalen met foto’s van Nederlandse telers en leveranciers die in het boek tussen de recepten staan, onder andere over Willem&Drees, De bisschopsmolen en Jan Robben van de Aardbeienacademie.Er zitten inmiddels al heel wat papiertjes tussen de bladzijden bij de gerechten die ik wil gaan maken. Om een paar voorbeelden te noemen: eendenborst met appelstroopjus, smeuïge likkepot, reerug met cantharellensaus (misschien als feestdis met kerst?), bitterkoekjespudding met rozijnen (toetje met kerst?), snert net iets anders en lange vingers.Het eerste gerecht dat ik heb gemaakt uit het boek was meteen een schot in de roos: stoofpeertjes met saffraan en steranijs. Heel anders dan de stoofpeertjes die ik altijd maak, zeker zo lekker.De peertjes laat je eerst een nacht marineren zodat alle smaken goed kunnen intrekken. De volgende dag worden ze in het marinadevocht gaar gestoofd. Ik heb ze net als mijn peertjes in rode wijn in de slowcooker gaar gestoofd. In het recept staat dan je met een meloenboor en scherp gerand lepeltje het klokhuis moet verwijderen. Dat heb ik geprobeerd, maar na drie misvormde peertjes ben ik ermee opgehouden en heb het klokhuis gewoon laten zitten. Het vocht heb ik nadat de peertjes gaar waren met wat aardappelzetmeel een beetje gebonden.Stoofpeertjes met saffraan en steranijs10 Gieser wildeman stoofpeertjes2 stuks steranijs (ik heb er 3 gebruikt)½ kaneelstokje (ik heb 1 stokje gebruikt)paar draadjes saffr ...
Uit de keuken van Levine: Stracciatella-ijs
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2012/07/stracciatella-ijs.html
... Stracciatella-ijs Kommer en kwel wat betreft het weer deze zomer. Deze week dan eindelijk weer eens een paar mooie zonnige en warme dagen en dat betekent ijs maken! IJs maken kan natuurlijk ook op een koude, bewolkte en regenachtige dag, maar dan heb ik er meestal niet ...