Resultaten voor kersenconfituur maken

Brochette van eend met croque van kersenconfituur, geitenkaas en spek | VTM Koken

https://koken.vtm.be/piet-speelt-met-vuur/recept/brochette-van-eend-met-croque-van-kersenconfituur-geitenkaas-en-spek

... Brochette van eend met croque van kersenconfituur, geitenkaas en spek - Snijd het vet van de eendenborst. Snijd in blokjes van 3,5cm en steek die op een brochette. Kruid met peper en zout en PH Italian mix, besprenkel met een beetje olijfolie. Leg op de grill. Steek de kersen ...

Jeroen Meus - Baked Alaska met pistache en kersen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/baked-alaska-met-pistache-en-kersen

... hangt om het geheel straks ook te kunnen afsluiten met de folie.Snijd de cake in lange, dunne plakken en smeer er een dun laagje kersenconfituur op. Leg de plakjes in de kom tot deze volledig bedekt is. Overlap tussen de plakken cake mogen. Gebruik nog niet alle plakken cake, straks moeten we ook de bovenkant nog kunnen bedekken met cake.Doe het pistache-ijs in een mengkom en plet het. Doe de fijngesneden pistachenootjes erbij en een deel van de kersen. Meng het goed onder elkaar zodat de kersen mooi verdeeld zijn. Doe het geheel vervolgens in de metalen kom op de cake.Bedek de bovenkant van de metalen kom opnieuw zoals daarnet, met cake en een dun laagje kersenconfituur, tot alles mooi bedekt is. Plooi de plasticfolie toe en laat afkoelen in de diepvriezer voor ongeveer twee uur.Doe de andere helft van de kersen in een pannetje met de suiker, het sap van de citroen en een goede scheut kersenlikeur. Laat het geheel op een zacht vuurtje garen tot een coulis.Doe de eiwitten in een mengkom en klop ze op. Weeg de suiker af en doe ze lepel per lepel bij de eiwitten. Haal de cake uit de diepvries en ontvorm op een bord. Strijk volledig in met het eiwit en brand het eiwit met een bunsenbrander.Verwarm de kirsch in een pa ...

Jeroen Meus - Varkenswangen met kriekbier en peperkoek - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkenswangen-met-kriekbier-en-peperkoek

... ggen. De o-zo-belangrijke saus brengt Jeroen op smaak met een eerlijk en authentiek Belgisch kriekbier, wat peperkoek, mosterd en kersenconfituur. Dit is een gerecht om van te genieten. Lekker met waterkers, frietjes en natuurlijk een dot verse mayonaise.TIP: Vraag aan je slager om de varkenswangen te ontvliezen, tenzij je daar zelf bedreven in bent. - 0. Verwarm de oven voor tot 170°C. 1. Pel de uien en snipper ze zeer fijn. Pel de look en plet de teen tot pulp. 2. Verhit een grote stoofpot op een matig vuur en smelt e ...

Scandinavische gehaktballetjes (köttbullar) | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/scandinavische-gehaktballetjes-kottbullar

... e balletjes van en bak deze een beetje aan (bruinen) in een pan met olie. Meng een halve fles sweet chilisaus en een halve bokaal kersenconfituur of wilde bosbessen. Laat deze samen smelten in een pot (niet koken!) en doe de saus in een ovenvaste schaal. Leg de balletjes hierin, dek de schaal af met geprikte aluminiumfolie en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 200° voor ongeveer 25 m ...

Jeroen Meus - Polentataart met noordkrieken en amandel - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/polentataart-met-noordkrieken-en-amandel

... amp;nbsp; - Boter een springvorm in en bestuif hem met bloem. Bedek de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier.Laat de kersenconfituur smelten in een steelpan en voeg er de krieken aan toe. Laat het geheel op een zacht vuurtje opwarmen.Meet het kriekensap op in een kommetje en los er het puddingpoeder in op. Giet het kriekensap bij de krieken en breng het geheel aan de kook, tot je een gebonden compote hebt met krieken. Laat de compote een beetje afkoelen.Doe de zachte boter met de suiker en de eieren in de kom van de ...

M&M koekjes » Kokerellen

https://www.kokerellen.be/mm-koekjes/

... Oh jaa, this is real! Deze M&M-koekjes moet je gewoon eens maken. Verplicht! Deze zachte, boterige koekjes zijn gewoon te goddelijk voor woorden. En, zoals je al wel kon raden, ook gewoon super easy peasy om te maken. Ik wist al langer dat ik M&M-koekjes wilde maken ...

Icetea 'green' zelf maken | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/icetea-green-zelf-maken

... Icetea 'green' zelf maken - Zelf icetea maken? Met dit recept maak je een lekkere en gezonde icetea. Laat  de groene thee trekken in kokend water. Doe ijsblokjes in een glas. Voeg een sneetje limoengras en een takje citroenverbena toe.  Giet er de afgekoelde groene thee op. ...

Super lekker aperitiefhapje

https://www.prinsessenboontjes.be/post/super-lekker-aperitiefhapje

... Super lekker aperitiefhapje Dit is een heerlijk hapje, en dat zonder te koken. Het is echt de moeite waard, en je zal er veel complimenten mee oogsten.Ingrediënten:Bereidingswijze:Deze zijn het lekkerst en meest krokant als je ze nog vers kan maken:Snij de feta in kleine bl ...

Fish cuisine zelf maken - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/fish-cuisine-zelf-maken/

... Fish cuisine zelf maken Vis uit de oven met een krokant laagje bovenop. De Iglo Fish Cuisine heb je misschien al eens gegeten. Wist je dat je het ook zelf makkelijk kunt maken? Een lekker stukje kabeljauw (of een andere witvis) met een laagje kruiden en paneermeel. Eventjes in ...

Homemade fastfood: zelf kipcorn maken | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/homemade-fastfood-zelf-kipcorn-maken

... Homemade fastfood: zelf kipcorn maken - Onder het motto "hoe vettiger hoe prettiger" en "YOLO", is dit de eigen versie van kipcorn. Je kan het met lange tv-worstjes maken, ofwel kip ofwel varkensvlees. Ideaal met een pintje bij een avond voetbal kijken. Schuif de worsten over ...