Resultaten voor kippenbrochette
Kippenbrochette met abrikoos en rijst
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kipspiesjes-met-abrikoos-en-rijstsalade
... Kipspiesjes met abrikoos en rijstsalade - Kipspiesjes met abrikoos en rijstsalade - Kook de rijst gaar en laat afkoelen.Snij de kip in 12 blokjes. Meng de cajunkruiden met het citroensap 2 el olijfolie en de marsala. Schep er de kip door en laat ze 15 minuten marineren in de ...
Recepten - Gegrilde kippenbrochette met paprikaboter en gebakken rijst
http://www.lekkervanbijons.be/recept/Gegrilde_kippenbrochette_met_paprikaboter_en_gebakken_rijst
... in een schaaltje. Schil de gember en pel de uien en de look. Snij alles in superfijne stukjes. Verzamel alles in een schaaltje.De kippenbrochetten Snij de kipfilets in stukken van ongeveer 3 bij 3 cm.. Pel de ui en snij de bol in kwarten. Schil de paprika, verwijder de zaadjes en snij de vrucht in grote stukken. Stel de brochetten samen. Prik afwisselend een stuk paprika, een stuk ui en een blokje kipfilet op de satéstokken. Bewaar de brochetten koel. Het gerecht afwerken Verhit de grilpan op een stevig vuur. Gun de pan de tijd om gloeiend heet te worden. Verwarm de oven voor op 180°C. Druppel een beetje (olijf)olie over de brochetten en bak ze één minuut langs elke zijde in de gloeiende grilpan. Leg de brochetten in een ovenschaal en gaar ze nog ongeveer 15 minuten in de hete oven van 180°C. Breek de eieren en kluts ze samen in een potje. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak er de stukjes ui, gember, look in. Voeg even later de stukjes wortel en venkel toe. Roer tot de groenten beetgaar gestoofd zijn. Giet de geklutste eieren erbij en roer tot ze gestolde stukjes roerei geworden zijn. Voeg naar smaak een beetje sambal toe, tenzij je niet zo van die pittige smaak houdt. Voeg de rijst toe en laat alles nog even bakken. Strooi de diepvrieserwten in de pan. Laat ze even warmte opnemen. Snipper de lenteuitjes in fijne ringen en roer ze door de gebakken rijst. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Serveer een schep gebakken rijst met een warme kipbrochette. Werk het bord af met een schijfje paprikaboter. Jeroen Meus - Dagelijkse kost ...