Resultaten voor koude citroentaart jeroen meus
Jeroen Meus - Frisse citroentaart - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/frisse-citroentaart
... tgeknepen blaadjes gelatine aan toe en roer tot ze opgelost zijn. 11. Giet dit mengsel van warme citroencrème en gelatine bij de koude citroencrème en roer met een spatel. 12. Schenk de room in een mengkom. Klop de room luchtig (vergelijk met yoghurtdikte) en spatel de hele hoeveelheid onder de citroencrème. 13. Stort de vulling uit in de (afgekoelde) taartbodem. Laat de taart opstijven in de koelkast. Hou rekening met een wachttijd van ongeveer 2 uur. 14. Wrijf de binnenzijde van de taartvorm in met een beetje boter. Gebruik een keukenpenseel om de boter zorgvuldig uit te strijken. Schep er een beetje bloem in, schud en bedek er de taartvorm mee. Zo zal je de taart later gemakkelijk uit de vorm kunnen halen. 15. Verwarm de oven voor op 180°C. 16. Schik het vel kruimeldeeg in de taartvorm. Druk het deeg voorzichtig aan. Druk of snij het randje overtollig deeg weg, of hou het ‘rustiek’ en behoud het. 17. Leg een vel bakpapier bovenop het deeg en giet er de baklinzen (bakgewichtjes) in. 18. Bak de taartbodem ‘blind’ gedurende 30 tot 35 minuten op 180°C. (Controleer het resultaat, want elke oven is verschillend.) 19. Verwijder alle baklinzen en laat de taartbodem afkoelen. 20. Wanneer de taart zo goed als afgekoeld is, kan je het zoete eiwitschuim bereiden dat bovenop de taart komt. (de meringue) 21. Terug naar de eiwitten die je apart hield. Weeg de juiste hoeveelheid af. (Mogelijk heb je er een beetje teveel van.) Doe het eiwit in een kleine kookpot en voeg de afgewogen suiker toe. 22. Verwarm dit op een zeer zacht vuur en blijf roeren met de garde tot de suiker opgelost is. Je krijgt een licht schuimende witte massa die heel gemakkelijk kan aanbranden. Dus blijf erbij en blijf roeren! 23. Giet het schuimige eiwitmengsel in de kom van je keukenmachine en klop het eiwit op met matige snelheid. Blijf doorgaan tot het zoete eiwitschuim volledig is afgekoeld. 24. Spatel het schuim in lobbige pieken over de afgekoelde citroenkaart. Gebruik hiervoor een spatel of pannenlikker. 25. Geef het eiwitschuim een goudbruin toplaagje door er heel kort met een gasbrandertje overheen te zweven. Let op: doe het voorzichtig! ...
Jeroen Meus - Braadworst met koude aardappelsalade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/braadworst-met-koude-aardappelsalade
... Braadworst met koude aardappelsalade - Een stevige aardappelsalade met gegrilde braadworst en een lekkere dressing: een zonnige versie van Vlaams comfortfood dat ook heel geschikt is voor op de barbecue. - Braadworst met koude aardappelsalade Was de krieltjes en kook ...
Jeroen Meus - Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wiener-schnitzel-met-koude-aardappelsalade-en-veenbessen
... Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen - De keuze voor een gepaneerde schnitzel ligt voor de hand als je in een skigebied zit. In dit gerecht wordt het krokant gebakken vlees gecombineerd met veenbessenconfituur, nog zo’n klassieker in de Oostenrijkse ...
Jeroen Meus - Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/wiener-schnitzel-met-koude-aardappelsalade-en-veenbessen
... Wiener schnitzel met koude aardappelsalade en veenbessen - De keuze voor een gepaneerde schnitzel ligt voor de hand als je in een skigebied zit. In dit gerecht wordt het krokant gebakken vlees gecombineerd met veenbessenconfituur, nog zo’n klassieker in de Oostenrijkse ...
Jeroen Meus - Koude sabayon met amarena-kersen en chocolade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koude-sabayon-met-amarena-kersen-en-chocolade
... om en klop de sabayon koud.Breek wat cake in stukken en verdeel dat over glazen. Schep er wat amarena-kersen bij en enkele lepels koude chocolade sabayon. Werk af met wat stukjes cake en wat geraspte chocolade. ...
Jeroen Meus - Spiering met koude aardappelsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/spiering-met-koude-aardappelsla
... Spiering met koude aardappelsla - jeroen gaat aan de slag met lokale producten om jullie dit lekkere gerechtje voor te schotelen. Wie denkt er ook spontaan aan een blackwell saus bij het horen van de combinatie varken met bloemkool? ...
Jeroen Meus - Koude aardappelsalade met Luikse pens - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koude-aardappelsalade-met-luikse-pens
... koude aardappelsalade met Luikse pens - Een Luikse pens is een witte pens met kruiden. Met een lekkere aardappelsalade is het een perfect vakantiegerecht. - Verwarm de barbecue voor. Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout. Kook de eieren ...
Jeroen Meus - Koude erwtensoep met karnemelk en gerookte paling - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koude-erwtensoep-met-karnemelk-en-gerookte-paling
... ele minuten al ongeveer 100 g van de erwtjes uit en houd ze apart op ijswater. Zij zullen dienst doen als garnituur later.Giet de koude bouillon over de gare groenten tot ze onder staan om ze sneller af te koelen.Giet de rest van de erwtjes af en spoel ze onder koud water om af te koelen. Giet de erwtjes in de beker van de blender.Doe er ook de gare groenten in met de koude bouillon en mix het geheel fijn.Zeef de soep om de erwtenpulp eruit te halen.Giet de soep opnieuw in de blender met de karnemelk. Breng de soep op smaak met zout, peper en een scheutje appelazijn. Mix opnieuw fijn.Laat de groenten op ijswater uitlekken. Breng ze op smaak met peper, zout en olijfolie.Serveer de koude soep in een kommetje en leg er wat van de groentjes bij.Snijd de gerookte paling in stukjes en werk er het kommetje soep mee af samen met enkele blaadjes munt en wat gemengde zaadjes. ...
Jeroen Meus - Koude pastasalade met maïs en tonijn - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/koude-pastasalade-met-mais-en-tonijn
... koude pastasalade met maïs en tonijn - Deze koude pastasalade is een ode aan de vader van Jeroen. Hij heeft ze ontelbare keren klaargemaakt. Het gerecht roept bij jeroen allerlei mooie jeugdherinneringen op. De combinatie van verse groenten, eitjes, een paar ingrediënten ...
http://creaymme.blogspot.be/2015/05/frisse-citroentaart.html
... Frisse citroentaart Gisteren was dit blogvrouwtje jarig en daar hoorde een taart traktatie bij.Het recept voor deze citroentaart vond ik bij onze TV-kok jeroen Meus. Het eiwitschuim zorgt voor de juiste verhouding tussen zuur en zoet. Echt voor herhaling vatbaar want ...