Resultaten voor lever ajuinsaus
https://koken.vtm.be/recept/pittige-ajuinsaus
... Pittige ajuinsaus - Uien fijn snipperen en laten uitzweten in ganzenvet tot ze een goudbruine kleur hebben. Regelmatig roeren. Hoe beter ze uitgestoofd zijn, hoe beter de saus. Kalfsfond toevoegen en tot de helft laten inkoken. Voeg nu toe : een glas droge sherry en ...
Terrine van foie gras | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/terrine-van-foie-gras
... Terrine van foie gras - Kuis de lever: haal de nerven er voorzichtig uit. Doe de lever in een kom en giet de cognac en porto erbij. Kruid met peper en zout. Leg aluminiumfolie in een terrinevorm. Leg de gekruide lever in de terrine en druk aan. Vouw de aluminiumfolie ...
Recept voor gebakken eendenlever | njam!
http://www.njam.tv/recepten/gebakken-eendenlever
... staafmixer en laat afkoelen. Laat de room, melk, amaretto en amandelen inkoken tot er nog 1/4 van de vloeistof overblijft. Bak de lever op een hoog vuur in een pan zonder vetstof. Draai regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Haal de lever uit de pan, leg op keukenpapier en laat afkoelen. Serveren: Leg de confituur midden op het bord. Leg de lever er schui ...
Kalfslever met balsamico, uitjes en asperges | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/kalfslever-met-balsamico-uitjes-en-asperges
... Kalfslever met balsamico, uitjes en asperges - Snij de uien in flinterdunne ringen. Schil de asperges en kook ze ‘al dente’ in gezouten water. Haal de lever door de bloem, en kruid met zout en peper. Bak de uiringen in een eetlepel boter, strooi er de suiker over ...
Recept voor gebakken uier met ajuinsaus en puree | njam!
http://www.njam.tv/recepten/gebakken-uier-met-ajuinsaus-en-puree
... maak de aardappelpuree: Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Spoel ze onder koud water en kook in ongeveer twintig minuten gaar in gezouten water. Doe een scheut melk en een flinke klont boter in een pannetje en warm op. Haal van het vuur. Giet de aardappelen ...
Jeroen Meus - Kalfslever in madeirasaus met sjalot en aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfslever-in-madeirasaus-met-sjalot-en-aardappelen
... Kalfslever in madeirasaus met sjalot en aardappelen - Gebakken lever zetten we minder vaak op het menu, en dat is een beetje jammer. Kalfslever is een fijn stukje vlees, dat zich graag laat combineren met een licht zoete saus. Een antikleefpan is ideaal om lever in ...
Jeroen Meus - Gebakken kalfslever met rode kool en gekookte aardappelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-kalfslever-met-rode-kool-en-gekookte-aardappelen
... Gebakken kalfslever met rode kool en gekookte aardappelen - Jeroen kookt heerlijk ouderwets vandaag. Een krokant gebakken stuk kalfslever met rode kool en gekookte aardappelen. De rode kool stooft hij in smout of liesvet. De appelen, aalbessenconfituur en suiker maken ...
Eendenlever met passievrucht | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/eendenlever-met-passievrucht
... Eendenlever met passievrucht - Gepocheerde ganzenlever: Kook 1 maggi bouillon hartje groenten met zuiver water. Voeg er de peper, korianderbollen, rozemarijn, tijm, laurier en jeneverbessen bij en laat ½ uur trekken. Kruid de lever met peper en zout. Pocheer de lever ...
Terrine van ganzenlever | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/terrine-van-ganzenlever
... Terrine van ganzenlever - Open de ganzenlever met een gewoon smeermes en ga op zoek naar de nerf. Duw de lever opzij tot heel de nerf bloot ligt. Haal de nerf voorzichtig eruit. Kruid goed langs beide kanten met peper en zout, zout goed want dit trekt in de lever. Strooi ...
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kalfslever-met-prei-salie-en-verse-pasta
... Kalfslever met prei, salie en verse pasta - Kalfslever combineert heerlijk met verse pasta. Met nog wat kruiden erbij heb je een maaltijd om 'u' tegen te zeggen. - Maak de pasta. Zeef de bloem op een werkblad en maak een kuiltje in het midden. Breek hierin het ...