Resultaten voor mergpijpjes
Eenvoudige mergpijpjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/eenvoudige-mergpijpjes
... Eenvoudige mergpijpjes - Breng een pan water borrelend aan de kook en doe het bouquet garni en de ui erin. Doe de mergpijpjes in de pan en laat ze 30 minuten koken (als u een punt van een mes in het merg steekt, moet dat er makkelijk inglijden). Rooster de sneetjes brood. ...
http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/mergpijpjes.html
... le mergpijpen, liefst van dezelfde groottepeper van de molengrof zout Hoe gaan we te werk:Verwarm de oven voor op 200°C.Zet de mergpijpjes in een ovenschaaltje, naast elkaar. Zorg dat je het merg kan zien.Schuif het schaaltje in de oven.Laat het merg zo'n 20-30 min do ...
http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/mergpijpjes.html
... le mergpijpen, liefst van dezelfde groottepeper van de molengrof zout Hoe gaan we te werk:Verwarm de oven voor op 200°C.Zet de mergpijpjes in een ovenschaaltje, naast elkaar. Zorg dat je het merg kan zien.Schuif het schaaltje in de oven.Laat het merg zo'n 20-30 min do ...
Entrecôte bordelaise | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/entrecote-bordelaise
... Entrecôte bordelaise - Verhit het frituurvet tot 180°. Pocheer de mergpijpjes gedurende 4 à 5 min. in water met een flinke scheut azijn. Kruid met peper en zout, giet af en kuis op. Kuis de selder, snij in balkjes en kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en ...
Bouillon met mergpijp en een bruine boterham | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/mergpijp-met-bruine-boterham
... Versnijd de groenten en zet ze op in een grote pot water. Voeg er de tijm, laurier en groentebouillon bij. Voeg na 30 minuten de mergpijpjes erbij en laat nog eens 30 minuten sudderen. Serveer de soep met de mergpijpjes, de boterham en wat grof zout. Overstrooi met peterselie en peper. Ingrediënten 4 mergpijpen 1 wortel ...
Soepvlees met seizoensgroenten
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/soepvlees-in-eigen-nat-met-seizoensgroenten
... aderen uien en wortelen evenals de kruiden en de tomatenpuree toe. Voeg er tijdens het laatste halfuur ook de mergpijpjes bij. Verwijder af en toe het schuim van de bouillon.Zeef wanneer het vlees gaar is de bouillon door een neteldoek totdat de bouillon helder is.schil de aardappelen en kook ze gaar in de bouillon.Kook de wortelen stukjes raap trosjes broccoli peultjes en de selder gaar in zout water.Doe wat soepvlees en een mergpijpje in een diep bord.Overgiet met wat bouillon.Schik er vervolgens de aardappelen en de groenten bij.Geef er wat Tierenteynmosterd apart bij. ...
Jeroen Meus - Cholent - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cholent
... lees terug in de stoofpot en kruid met komijnpoeder, kurkuma en pikant paprikapoeder. Laat de specerijen even meestoven.Leg er de mergpijpjes bij.Giet de geweekte bonen af en doe ze in de stoofpot. Voeg er de gerst aan toe.Bevochtig het vlees en de groenten met de kippenbouillon en het water.Kruid met tijm, peper, zout. Leg er de blaadjes laurier bij.Schil de aardappelen en leg ze in de stoofpot.Zet een deksel op de stoofpot en laat 3,5 uur op een heel zacht vuur pruttelen. ...
Risotto met girolles, cantharellen en merg | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/risotto-met-girolles-cantharellen-en-merg
... li rijst 2 sjalotjes 1 teentje knoflook 2 dl witte wijn 1 l Lacroix kalfsfond 100 gr parmezaanse kaas 50 gr gezouten boter 280 gr mergpijpjes in stukken 150 gr erwten 150 gr girolles 150 gr cantharellen 2 el olijfolie peper zout Fleur de Sel ...
Jeroen Meus - Tomaat-groentesoep met olijvenbruscetta - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tomaat-groentesoep-met-olijvenbruscetta
... oepvlees op een bord. 25. Maak de stukken (mager) soepvlees los en verdeel het in plukken. 26. Het merg dat nog achterbleef in de mergpijpjes kan je eruit lepelen en door de soep mengen.TIP: De mergpijpjes zijn ook ideaal voor een smakelijk hapje. Smeer het merg op een boterham en strooi er peper van de molen over. 27. Serveer de warme soep met een portie van het soepvlees. ...
Jeroen Meus - Tomaat-groentesoep met olijvenbruschetta - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tomaat-groentesoep-met-olijvenbruschetta
... het gare soepvlees op een bord.Maak de stukken (mager) soepvlees los en verdeel het in plukken.Het merg dat nog achterbleef in de mergpijpjes kan je eruit lepelen en door de soep mengen.TIP: De mergpijpjes zijn ook ideaal voor een smakelijk hapje. Smeer het merg op een boterham en strooi er peper van de molen over.Serveer de warme soep met een portie van het soepvlees. ...