Resultaten voor morilles is wat
Recept voor witte pensen met asperges en morilles | njam!
http://www.njam.tv/recepten/witte-pensen-met-asperges-en-morilles
... n klontje boter in de pan en kleur de asperges lichtjes aan. Kruid met peper en zout en doe er een flinke scheut weekwater van de morilles bij zodat de asperges net onder staan. Voeg de rest van de bouillon toe en kook beetgaar. Bak in een weinig boter de witte pensen goudbruin. Doe de morilles samen met de gekookte aardappelen bij de asperges en werk af met enkele klontjes boter. werk af: Verdeel de asperges, aardappelen ...
Gestoomd varkenshaasje met groene asperges | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gestoomd-varkenshaasje-met-groene-asperges
... perges - Snijd het haasje in 4 stukken en kruid alles met peper en zout. Leg de stukken vervolgens in een stoomschaaltje. Week de morilles in porto, knijp ze uit en leg ze bij het vlees. Schil de asperges en snijd ze in stukken. Kook het water en voeg er de bouillon aan toe. Giet 1 dl van de porto die je ...
Recept voor duif met morilles en truffel | njam!
http://www.njam.tv/recepten/duif-met-morilles-en-truffel
... ter op de duif en bak 6 minuten in de oven op 170°C, lepel er regelmatig een beetje bakvocht over. Verwijder de steeltjes van de morilles, snijd doormidden en was grondig. Haal het duifje uit de oven en laat een vijftal minuten rusten. Snijd ondertussen de truffel in schijfjes en hak de helft hiervan verder fijn. Haal de duif uit de pan. Kook de braadsappen los met kalfsjus en blus met een scheutje rode wijna ...
Pedro Ximenez 2006, Toro Albalá, Montilla – Morilles | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/pedro-ximenez-2006-toro-albala-montilla-morilles/
... Pedro Ximenez 2006, Toro Albalá, Montilla – morilles Eierpuddinkjes van pompoen met karamel, dat is het dessert dat Loethe Olthuis in het Weekendmenu van de Volkskrant voorstelt, na een bietensalade met spek en walnoten en kalfslever met oude sherryazijn. Diep ...
Recept kip met morillesOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/kip-met-morilles/
... Kip met morilles Het is lente. Niet dat je dat ziet of merkt als je naar de lucht kijkt, maar toch. Bomen en struiken loveren, stad en land worden groener, ook al snikt het zwerk dagelijks koude tranen op onze daken en koppen. En ook zonder zon, of beter juÃst ...
Risotto van champignons en salie | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/risotto-van-champignons-en-salie
... n doe hem met de spatel onder de risotto. Ingrediënten parmezaanse kaas Wilde boschampignons 150 gr risottorijst 30 gr gedroogde morilles 1 el bakboter 1 dl volle room (30%) 75 ml witte wijn 1 stengel selder 4 blaadjes salie 1 sjalot ½ teentje look 1 el olijfolie tijm ...
Gebraden coquelet met supreme sauce | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/gebraden-coquelet-met-supreme-sauce
... fond 1 fles Domein Le Coq Frisée Cuvee des Amis ½ l room ½ l crème fraîche 100 ml morillevocht 50 gr boter voorjaarsgroenten morilles meiraapjes bospeen jonge courgette jonge bleekselderij ...
Restaurant Vroenhout - Roosendaal
http://eetplezier.blogspot.be/2014/11/restaurant-vroenhout-roosendaal.html
... en pesto, zoetzure pompoen en granaatappelpitjes.Voor mij is er ravioli van bospaddenstoelen met rillette van eend en een jus van morilles. Stevige, krachtige smaken die schreeuwen om vergezeld te worden door een mooie, rode wijn. Vanwege de vermoeiende dag die achter me ligt, laat ik die echter achterwege. Voor de zekerheid dat ik niet in slaap zal vallen.Tussen voor- en hoofdgerecht zit een prettige tijdspanne. Men haast hier zeker niet, maar het wachten op een volgend gerecht duurt ook niet eindeloos. Een pluspunt wat mij betreft.De Man heeft gekozen voor een goed stuk vlees. Een rib-eye met bearnaisesaus, vergezeld van een kroketje van zuurkool, een schattig witlofstronkje en een geroosterd tomaatje. Botermals vlees, is het oordeel, perfect gebakken. Ik heb zekerheidshalve gekozen voor de gebakken griet met crème van schorseneren en truffelsaus.Op een romantisch gedecoreerd bord verschijnt de griet. De vis is overduidelijk supervers en heerlijk gegaard. Eronder een bedje van spinazie-spaghetti. Ernaast nog wat spinazie. De bijgeleverde truffelsaus blijft onaangeroerd. Persoonlijk ben ik niet weg van de smaak van truffel in combinatie met vis. Ook de torentjes van zoetzure pompoen bevallen me niet. Ze zijn te zuur en verlammen mijn smaakpapillen. Maar de voortreffelijke vis maakt alles meer dan goed.Wat betreft het nagerecht zijn we eensgezind. Het is een panna cotta van caramel, met sandwiches van banaan en pinda en chocolade-noga ijs. Een prachtig opgemaakt glazen bord komt op tafel. De smaken zijn verrukkelijk en harmoniëren perfect met elkaar. We sluiten af met een espresso en een thee. Op een leistenen plaatje een aantal lekkernijtjes. Die worden neergezet zonder uitleg. Opeens gaan er wat meer dingen fout. De espresso wordt verwisseld door een koffie en de verse muntthee blijkt, zonder excuses, te zijn vervangen door gedroogde. Dat is niet alleen jammer, maar ook een gemiste kans voor de brigade. Vaak blijft juist een fijne afsluiting nog lang hangen in het geheugen. Enfin, ik zie dat het druk is en dat de gastvrouw haar personeel niet op alle fronten tegelijk in de gaten kan houden. Desondanks hebben we heerlijk gegeten. Tevreden verlaten we het restaura ...
Culinair weekend in de P�©rigord
http://saskookt.blogspot.com/2014/04/culinair-weekend-in-de-perigord.html
... het allerlekkerste eten van onze trip. We aten er onder andere heerlijke paté de campagne, fantastische risotto met asperges en morilles en teriyaki van eend.De laatste dag was er niets gepland en hadden we dus een hele dag vrij om op ons gemak nog een paar dingen te bezoeken. We begonnen met Eymet, een leuk stadje met een oud, schattig kasteeltje onder de kerktoren.Kasteel van Eymet Daarna gingen we terug naar Bergerac om nog een paar fotootjes te nemen en een boottochtje op de Dordogne te maken met een gabarre, een traditionele boot waar vroeger de wijn mee verscheept werd.Zicht op Bergerac vanaf de Dordogne In de namiddag brachten we een bezoekje aan het Château de Bridoire, een mooi gerenoveerd kasteel dat ideaal zou zijn om met kinderen te bezoeken, want je kon er overal volksspelen spelen. Bovendien was het kasteel ook gedeeltelijk bemeubeld zodat je echt de sfeer van toen kan opsnuiven én was er een terrasje op het binnenplein.Château de Bridoire Zoals jullie konden lezen, hebben we dus echt een heerlijk weekendje gehad. En ze zullen ons zeker nog terug zien in de Périgord, want we vonden het echt een leuke streek. Alleen komen we volgende keer met de auto en huren we een huisje waar we zelf kunnen koken, want het is zonde om al dat lekkers te moeten laten liggen op de vele markten en wijnboerderijen! ...