Resultaten voor octopus

Canarische octopus met chilipeper - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/canarische-octopus-chilipeper

... Canarische octopus met chilipeper 4 personen 0 min voorbereiden 1 uur bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 8 waarderingen VoorgerechtVisSpaans Ingrediënten 400 g octopus olijfolie 2 teentjes knoflook (of meer naar smaak), in dunne plakjes 1 rood chilipepertje (of ...

Spaanse octopus salade - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/spaanse-octopus-salade/

... Spaanse octopus salade Ik kan maar geen genoeg krijgen van salades! Waarschijnlijk niet gek met deze temperaturen..... Vandaag een traditionele Spaanse salade: octopus salade. In Spanje heb je deze vast weleens op het menu zien staan als de 'ensalada de pulpo'. Misschien ...

Octopus carpaccio - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/octopus-carpaccio/

... ind ik bijvoorbeeld heerlijk. De bekende tapa 'pulpo a la gallega' bijvoorbeeld. Jaren geleden kon je zelf bij Appie voorgegaarde octopus kopen. Helaas inmiddels niet meer. Je kunt echt bij de groothandel deze vis kopen. Of wat ik laatst ontdekte, in blik bij bijvoorbeeld online supermarkt Crisp. Die kon dan ook niet anders dan in mijn mandje belanden. Frisse zomerse carpaccio van octopus M ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/gegrilde-baby-octopus.html

... waterbad. Je stelt vooraf de tijd en ook de kerntemperatuur van je eindproduct in.Bij Gambas@home bestel ik graag mijn inktvis en octopus. Je krijgt ze in verschillende versies, naargelang wat je wilt gaan klaarmaken. Vandaag maken we gebruik van de baby octopus. Het lijken wel grote, vlezige spinnen. Het is niet altijd makkelijk om octopus zacht te krijgen en vaak krijg je dan ook een rubber-effect op je bord. Door de octopus sous-vide te garen, kies je zelf de ke ...

http://kokenenhogehakken.blogspot.com/2020/03/gegrilde-baby-octopus.html

... waterbad. Je stelt vooraf de tijd en ook de kerntemperatuur van je eindproduct in.Bij Gambas@home bestel ik graag mijn inktvis en octopus. Je krijgt ze in verschillende versies, naargelang wat je wilt gaan klaarmaken. Vandaag maken we gebruik van de baby octopus. Het lijken wel grote, vlezige spinnen. Het is niet altijd makkelijk om octopus zacht te krijgen en vaak krijg je dan ook een rubber-effect op je bord. Door de octopus sous-vide te garen, kies je zelf de ke ...

Speenvarken, octopus, tomaat, polenta, gepekelde champignons | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/speenvarken-octopus-tomaat-polenta-gepekelde-champignons

... Speenvarken, octopus, tomaat, polenta, gepekelde champignons - Varken: Pekel de 500 gr buikspek in een zoutoplossing gedurende 24 uur. Spoel onder koud water en droog af. Trek daarna vacuüm met 50 gr bruine suiker, 50 gr oestersaus, ½ teentje knoflook, de th lepel ...

Pulpo a la gallega (dé Spaanse inktvis tapa) - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/pulpo-a-la-gallega/

... De zuignappen horen er wel een beetje bij, maar vind je die eng? Dan kun je ze er ook prima afsnijden. Bij AH zag ik voorgegaarde octopusarmen, dus die heb ik gebruikt. Je kunt ook bijvoorbeeld op de markt vaak soortgelijke pakken kopen of een octopus kopen en deze zelf garen. Instructies Schil de aardappels en kook deze in circa 20-25 minuten gaar. Snijd de octopusarmen in plakjes. Zet de koekenpan op hoog vuur en giet er wat olijfolie in (niet de extra vergine!). Bak de plakjes octopus aan beide kanten kort. Spoel de aardappels af met koud water en snijd ze in plakjes. Meng de aardappelplakjes met extra vergine olijfolie, paprikapoeder en zeezout en verdeel ze over de borden. Leg de octopus er bovenop en maak eventueel af met extra olijfolie. Ps. Nog meer Spaanse tapas zien? Wat dacht je van de tortilla Española of empanadas de atún (tonijnpasteitjes)? ...

Risotto met zeevruchten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/risotto-met-lekker-veel-zeevruchten

... g op het einde de roze garnalen en tentakels toe. Warm kort op. Serveer dadelijk! Ingrediënten 150 g pijlinktvis 2 tentakels van octopus 150 g gepelde roze garnalen 2 eetl olijfolie 1 pot platte peterselie Voor de mosselen 500 g mosselen 1 stengel selder ½ ui 1 glas witte wijn peper zout Voor de risotto 400 g risottorijst bv Arborio 1 liter visfumet 2 stengels selder 1 sjalot 1 teen look 1 glaasje droge vermouth peper zout 2 el mascarpone 100 g Parmezaan 1 glas witte wijn ...

Aan tafel met Tanja: Restaurant Pompidou

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2010/02/restaurant-pompidou_28.html

... voorgerechten uiteen liepen. Tafelgenote, overigens de voor jullie welbekende volkstuinierster, koos namelijk voor carpaccio van octopus met brandade en ik voor de zwezerik (met bladerdeeg) en paddenstoeltjes. Wel: ik informeerde nog naar dat gedoe met bladerdeeg en of de zwezerik wel krokant was. Het bladerdeeg was inderdaad slechts een decoratief dakje maar het stukje bladerdeeg waarop de zwezerik lag was sompig. Bah. Zwezerik was goed, mocht inderdaad wat krokanter, en met de paddenstoeltjes een behoorlijk machtig geheel. Tafelgenote vond de brandade maar zozo. Haar wijn vond ze te zoet, die van mij was wat oppervlakkig.Unaniem kozen we daarna voor de kalfswang op een bedje van mousseline, groenten als blokjes knolselderij, worteltjes, doperwtjes en geserveerd met twee langoustines in een jus van de schalen en de kalfswang. Alle toebereidingen waren erg lekker maar ik vond de kalfswang die gekonfijt was net iets te hard van smaak en met name te vet. De Oostenrijkse rode Zweigelt ging goed hierbij.Toe namen we nog een k ...

Lamsbout met rijstvormige pasta uit de oven - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/lamsbout/lamsbout-rijstvormige-pasta-oven

... elvormige pasta niet kunt krijgen, kun je ook een andere soort gebruiken. Dit gerecht wordt ook vaak bereid met rundvlees, kip of octopus. Soms wordt er geen vlees aan de pasta toegevoegd, alleen tomaten en grof geraspte stevige mizithra.' - Tessa Kiros KookboekHet recept 'Lamsbout met rijstvormige pasta uit de oven' is afkomstig uit het kookboek... Mezze & MoussakaTessa KirosWie kan je beter meenemen dan Tessa Kiros op een kleurrijke reis naar de keukens van haar vrienden en familie in Griekenland. Laat je meevoeren langs de... lees verder© Terra Lannoo. ...