Resultaten voor rundertong gebakken
Rundertong in Madeirasaus | De perfecte keuken
https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rundertong-in-madeirasaus
... e champignons goed dicht. Blus met de overgebleven madeira. Kruid met peper en zout en voeg deze toe aan de saus. Ingrediënten 1 rundertong 250 ml madeira 1 stengel prei 1 stengel selder 1 teentje look 1 ui tijm en laurier 50 gr bloem 50 gr boter peper en zout 750 ml r ...
Recept kalfstong met sauce piquante – Volkskeuken van 13 december | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/recept-kalfstong-met-sauce-piquante-volkskeuken-van-13-december/
... n de ware lekkerbekken en ik gewoon eventjes door, onder elkaar. Vroeger was er altijd wel iemand die bij het horen van ‘rundertong’ lollig uit de hoek moest komen met ‘ik eet niet iets dat een ander al in zij bek heeft gehad’. Humor. Inmiddels is die olijkheid weer geheel nieuw, vermoed ik. Want niemand eet meer tong, als hij niet uit de zee komt. Desondanks vandaag een recept voor saus bij kalfs- of rundertong. De tong zelf zou je gekookt bij de slager moeten kunnen kopen. De rauwe realiteit gebiedt me echter te suggereren even vooruit te bellen, iets wat miss ...
Jeroen Meus - Kerstmenu: crème agnès sorel - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kerstmenu-creme-agnes-sorel
... ne stukjes champignon al gaar. Dankzij het citroensap zijn de paddenstoelen bleek van kleur gebleven. 15. Snij de lapjes gerookte rundertong in zeer fijne reepjes (maximum 0,5 cm breed). 16. Neem er de gare kippenbouten bij en pluk het vlees eraf. Vermijd te grote stukken kip. Om een culinair soepje te maken, kies je best voor fijne draadjes kippenvlees. Het vel en de bouten verhuizen naar de afvalemmer. 17. Om de soep af te werken hoort er nog een ‘liaison’ bij. Doe de dooiers van de eieren in een mengschaal, samen met de room. Meng beide met een garde tot zo’n gladde liaison. Het eiwit gebruik je niet. 18. Breng de pot soep tot tegen het kookpunt en schenk er het mengsel van dooiers en room in. Meng meteen met de garde en merk op hoe je soep een fluwelige glans krijgt en een beetje extra binding. 19. Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en zout. 20. Voor wie wenst: Werk de soep af met een klein scheutje sherry. De notige smaak van deze drank past prima bij kip. 21. Giet de soep in een soepterrine en voeg er flink wat reepjes gerookte rundertong, stukjes kippenbout en stukjes paddenstoel bij. Ook het kookvocht van de paddenstoelen kan erbij. 22. Serveer de crème Agnès Sorel met wat vers brood naar keuze. 23. vers brood naar keuze. ...
Jeroen Meus - Crème agnès sorel - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/creme-agnes-sorel
... kleine stukjes champignon al gaar. Dankzij het citroensap zijn de paddenstoelen bleek van kleur gebleven.Snij de lapjes gerookte rundertong in zeer fijne reepjes (maximum 0,5 cm breed).Neem er de gare kippenbouten bij en pluk het vlees eraf. Vermijd te grote stukken kip. Om een culinair soepje te maken, kies je best voor fijne draadjes kippenvlees. Het vel en de bouten verhuizen naar de afvalemmer.Om de soep af te werken hoort er nog een ‘liaison’ bij. Doe de dooiers van de eieren in een mengschaal, samen met de room. Meng beide met een garde tot zo’n gladde liaison. Het eiwit gebruik je niet.Breng de pot soep tot tegen het kookpunt en schenk er het mengsel van dooiers en room in. Meng meteen met de garde en merk op hoe je soep een fluwelige glans krijgt en een beetje extra binding.Proef de soep en kruid ze naar smaak met peper van de molen en zout.Voor wie wenst: Werk de soep af met een klein scheutje sherry. De notige smaak van deze drank past prima bij kip.Giet de soep in een soepterrine en voeg er flink wat reepjes gerookte rundertong, stukjes kippenbout en stukjes paddenstoel bij. Ook het kookvocht van de paddenstoelen kan erbij.Serveer de crème Agnès Sorel met wat vers brood naar keuze.Om erbij te serverenvers brood naar keuze. ...
Cambridge recepten: Gebakken kabeljauw met snijbonen...
http://cambridgerecepten.blogspot.be/2010/03/gebakken-kabeljauw-met-snijbonen.html
... gebakken kabeljauw met snijbonen... 150 g in weinig olie/boter gebakken kabeljauw 250 g snijbonen Sausje van 2 eetl halvanaise, 1 theel mosterd, dille, bieslook en/of peterselie Samen:367 kcal, 14 g koolh 03:46 | Labels: Eetweek, Gezond eten, Vis | You can leave a response ...
Bloedworst met gebakken appeltjes
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/bloedworst-met-gebakken-appeltjes
... Bloedworst met gebakken appeltjes - Bloedworst met gebakken appelen is een klassieke combinatie. En terecht! Deze twee vormen het perfecte duo. - Schil de appelen verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Bak ze in boter met een scheutje witte ...
Gebakken cajunaardappelen met kip
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gebakken-cajunaardappelen-met-kip
... gebakken cajunaardappelen met kip - gebakken cajunaardappelen met kip - Snijd de ongeschilde aardappelen in partjes.Snijd de kipfilets in blokjes.Pel de rode ui en snijd in ringen.Leg de aardappelen de kippenblokjes de ui en de babymaïs op een grote bakplaat. Meng de ...
Jeroen Meus - Braadworst met gebakken uienpuree en broccoli - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/braadworst-met-gebakken-uienpuree-en-broccoli
... Braadworst met gebakken uienpuree en broccoli - Puree met gebakken ui en mosterd, gekookte broccoli en daar een knapperige braadworst bij. Dit is bijna fastfood, zo snel kan je met deze simpele, kraakverse ingrediënten iets lekkers op tafel toveren. - Schil de aardappelen, ...
Eetplezier: Gebakken rogvleugel
http://eetplezier.blogspot.be/2012/06/gebakken-rogvleugel.html
... gebakken rogvleugel Op het menu van gisterenavond: gebakken rogvleugel. Vanwege hun reuze-formaat pasten ze bijna niet in de pan. Erg dik ook, wel 5 Ã 6 cm. Door echter regelmatig te bedruipen met schuimende boter, werden deze fijne stukken vis heerlijk mals. Erbij een ...
Gebakken ham met rozijnenchutney - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vlees/ham/gebakken-ham-rozijnenchutney
... gebakken ham met rozijnenchutney 4 personen 0 min voorbereiden 15 min bereiden 0 min wachten waardering7.0obv 3 waarderingen HoofdgerechtVleesHollands bevat per portie280 kcal 12 g eiwit 17 g vet 21 g koolhydraten Ingrediënten 50 g rozijnen 75 ml appelsap 3 eetlepels ...