Resultaten voor saus bearnaise

Bearnaise saus | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/bearnaise-saus

... bearnaise saus - Klop de eierdooiers los in een pot, met de azijn en het water. Zet de pot op een licht vuurtje, en klop de eierdooiers op tot een mooi luchtig schuim. Het beste klop je in een 8 en stop je niet met kloppen, om aanzetten te vermijden. Laat tegelijk ...

Jeroen Meus - Scampi bearnaise met gepekelde komkommer - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/scampi-bearnaise-met-gepekelde-komkommer

... Scampi bearnaise met gepekelde komkommer - Jeroen maakt een fijn aperitiefhapje klaar met kroepoek, zoetzure komkommer en scampi. Een lepeltje zelfgemaakte koude bearnaise maakt het helemaal af. - De komkommer Meng het water met de azijn en de bloemsuiker. Verwarm ...

Steak Béarnaise | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/steak-bearnaise

... Doe de eierdooiers, water en azijn in een pot, zet op een zacht vuurtje en sla in een 8 tot het geheel mooie schuimig is. Als de saus klaar is (alles is schuimig) giet je voorzichtig de gesmolten boter erbij. Belangrijk is dat beide substanties dezelfde temperatuur hebben! Doe er de dragon bij. Bak de frietjes en serveer met broccoli of groente naar keuze. Ingrediënten 700 gr biefstuk 230 gr ...

Onglet met sjalotjes, bearnaise en aardappeljulienne

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gebakken-onglet-met-sjalotjes-lichte-bearnaise-en-aardappeljulienne

... s en laat uitlekken op keukenpapier.Serveer de onglets op warme borden schik de uien erover de julienne ernaast. Dien de bearnaisesaus op in een afzonderlijk kommetje. ...

Jeroen Meus - Sint-Jakobsschelpen met tomatencompote en bearnaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/sint-jakobsschelpen-met-tomatencompote-en-bearnaise

... mp;nbsp;door bewegingen in de vorm van 8. Zet de pot vervolgens op een zacht vuur en klop verder tot de draden van je garde in de saus blijven staan.  Meng er vervolgens de boter klontje per klontje onder.Snijd enkele pluksels kervel, dragonblaadjes en peterselie fijn. Voeg de kruiden toe aan de bearnaise, gevolgd door peper en zout. Meng alles onder elkaar. Kruid de coquilles af met peper en zout. Laat de boter en olijfolie heet worden in een pan en bak ze kort in een pan aan beide kanten.Bak de sjalotringen krokant in de friteuse en laat ze vervolgens uitlekken op een vel keukenpapier. Breng ze verder op smaak met een snuif zout.Leg een schelp (gewassen) op het bord. Schep er wat van de compote in, een coquille, wat bearnaisesaus en de gefrituurde sjalot. Werk het geheel af met enkele pluksels kervel. ...

Rundermedaillon met bearnaise

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/385/rundermedaillon-met-bearnaise

... Leg het op een beboterde bakplaat en zet 15 minuten in de oven. Laat dan 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Maak intussen de saus. Kneus de dragonblaadjes en doe ze in een pan met de wijn, azijn, sjalot en kervelplukjes. Laat tot 1/3 inkoken. Laat daarna een beetje afkoelen. Smelt intussen 250 g boter en roer de eidooiers los. Zet het ingekookte mengsel op een laag vuurtje en klop er met de staafmixer de eidooiers door. Klop er dan geleidelijk aan de gesmolten boter door, tot die opgenomen is en de saus begint te binden (ze mag vooral niet koken). Giet de saus door een zeef en breng ze op smaak met peper, zout en cayennepeper. Roer er tenslotte de gehakte kervel en dragon door. Steek uit de kruidenboter rondjes die net zo groot zijn als de medaillons en leg ze erop. Zet het vlees nog even onde ...

Jeroen Meus - Zalm met erwtenstoemp, bacon en bearnaise - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/zalm-met-erwtenstoemp-bacon-en-bearnaise

... epjes bacon met de diepvrieserwten, een scheutje melk en een klontje boter. Plet alles tot puree met een pureestamper.De bearnaisesaus Laat de boter op kamertemperatuur komen.Scheid de eieren, doe de dooiers in de conische sauteuse en klop ze los met een garde naast het vuur. Het eiwit gebruik je niet.Voeg een deel van de gastrique toe en klop beide ingrediënten schuimig met de garde. Zet dan het pannetje op een zacht vuur en blijf onophoudelijk kloppen. Neem de saus af en toe even weg van het vuur om de temperatuur onder controle te houden. Blijf doorgaan tot je een schuimige gebonden saus overhoudt.Snijd de malse boter in blokjes en voeg ze beetje bij beetje toe aan de saus, onder voortdurend roeren.Neem de saus weg van het vuur en breng ze op smaak met peper en zout.Snipper de blaadjes dragon en kervel fijn. Meng de verse kruiden door de bearnaisesaus.Serveren Serveer de gebakken zalm met een schep erwtenstoemp en verse bearnaisesaus. ...

Jeroen Meus - Gebakken heek met preistoemp, bearnaise en grijze garnalen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gebakken-heek-met-preistoemp-bearnaise-en-grijze-garnalen

... rnalengastrique in een steelpan en klop het los. Zet de pan op het vuur en blijf kloppen tot de dooiers beginnen te stollen en de saus wat dikker en luchtig is. Haal de pan van het vuur en roer er de geklaarde boter door. Breng op smaak met peper en zout.Snipper de dragon en de kervel fijn en roer ze onder de saus.Schep wat preistoemp in een bord en leg er een stuk gebakken vis op. Lepel er de garnalenbearnaise bij en werk af met grijze garnalen en een partje limoen. ...

Tournedos met bearnaise en pommes duchesse

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/14/tournedos-met-bearnaise-en-pommes-duchesse

... ven. Bak de tournedos 3 minuten aan elke kant in flink wat boter. Kruid met peper en zout. Hou warm onder aluminiumfolie. Voor de saus laat je de boter in een pannetje zachtjes smelten, maar roer niet. Lepel er dan de klare boter uit (laat het bezinksel staan). Roer de eidooiers los en klop ze met de staafmixer door de gastrique, terwijl die op een zacht vuur warm wordt - niet laten koken! (Bearnaisesaus wordt lauw opgediend, omdat ze bij te hoge verhitting gaat schiften. Als dit toch gebeurt, dan is ze vaak te redden door er snel een klein scheutje koud water door te mixen.) Klop er langzaam de geklaarde boter door, en haal meteen van het vuur als de saus bindt. Roer er de kervel en dragon door. Kruid met zout, peper en cayennepeper. ...

Steak bearnaise met frietjes

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/steak-bearnaise-met-frietjes

... Steak bearnaise met frietjes - Eet jij je steak-friet het liefst met bearnaisesaus? Goed nieuws: met dit recept maak je deze Vlaamse klassieker helemaal zelf en smaakt hij nóg beter.  - Schil de aardappelen was en droog ze en snijd ze in dikke frieten.Bak ...