Resultaten voor schorseneer

Schorseneer met wilde paddenstoelen, room en parmezaanschilfers | VTM Koken

https://koken.vtm.be/mijn-pure-keuken/recept/schorseneer-met-wilde-paddenstoelen-room-en-parmezaanschilfers

... een dunschiller in platte slierten en leg deze in een kom met water met wat citroensap (om verkleuring te gaan). Schil de laatste schorseneer ook in slierten, maar deze leg je in een droge kom en wentel je in een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet even opzij. Haal de slierten uit het water en kook ze een 5-tal minuten in een pan met water en zout. Haal ze eruit, laat goed uitlekken en dep droog. Giet er nu de room bij en meng goed. Kruid met peper en zout. Neem een vuurvaste schotel. Maak in de vuurvaste schotel twee hoopjes van de schorseneer met de room. Doe hetzel ...

Schorseneren met paddenstoelen, room en parmezaanschilfers - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/meer-groenten/schorseneren-paddenstoelen-room-parmezaanschilfers

... een dunschiller in platte slierten en leg deze in een kom met water met wat citroensap (om verkleuring te gaan). Schil de laatste schorseneer ook in slierten, maar deze leg je in een droge kom en wentel je in een scheut olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet even opzij.Haal de slierten uit het water en kook ze een 5-tal minuten in een pan met water en zout. Haal ze eruit, laat goed uitlekken en dep droog. Giet er nu de room bij en meng goed. Kruid met peper en zout.Neem een vuurvaste schotel. Maak in de vuurvaste schotel twee hoopjes van de schorseneer met de room. Doe hetzelfde met de schorseneer in olijfolie. Plaats de schotel 20 minuten in een warme oven van 180 °C. De schorseneren in de olijfolie zullen krokanter bakken en meer kleuren.Bak intussen de paddenstoelen in een scheut olijfolie en kruid met peper en zout.Leg eerst een hoopje schorseneer met room op een bord en giet er ev ...

Pasta met vergeten groenten | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/pasta-met-vergeten-groenten

... Pasta met vergeten groenten - Snijd de koolrabi, de rode biet, de schorseneer, de zoete aardappel en de aardpeer in blokjes van 1 cm. Stoom ze gedurende 1 à 2 minuten op 100 graden. Kook de spaghetti gaar met 1 eetlepel pastabouillon. Kook de room met het water, de eetlepel ...

Trio van schorseneer | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/trio-van-schorseneer

... Trio van schorseneer - Zalfje van schorseneren: Breng de kippenbouillon aan de kook. Snij de schorseneren in fijne stukjes. Voeg deze bij de bouillon en laat garen. Voeg nadien de room toe, breng aan de kook, mix het geheel en zeef dit mengsel. Kruiden met peper en zout en ...

Gepocheerde griet in dashibouillon met kliswortel, mosselen, hiziki en kervel | Hobbykok van Vlaanderen

https://koken.vtm.be/de-beste-hobbykok-van-vlaanderen/recept/gepocheerde-griet-in-dashibouillon-met-kliswortel-mosselen

... eken in water. Eenmaal de hiziki mooi zacht is, stoof je deze eventjes aan in de sojasaus. Zet apart. Kuis de kliswortel (mag ook schorseneer zijn) en laat een tiental minuten stomen. Snij in kleine schijfjes en bak aan in wat sesamolie. Stoom een handvol mosselen en haal de mosselen direct uit de schelp als ze gaar zijn. Laat de visfumet even koken. Zet het vuur op minimum en leg er je stukken griet in. Haal na een 10-tal minuten de stukken vis uit de fumet. De gaartijd hangt af van de grootte van je moten griet. Leg een stuk vis in een soepbord en giet er de bouillon naast. Leg rond de vis de mosselen, kliswortel en hiziki en werk af m ...

Recept voor wilde eend met gebraiseerd witloof en schorseneren | njam!

http://www.njam.tv/recepten/wilde-eend-met-gebraiseerd-witloof-en-schorseneren

... peper, zout en een beetje nootmuskaat. Voeg de uitgelekte schorseneren toe en breng op smaak. Snijd van de laatste schoongeboende schorseneer linten af met een dunschiller en frituur die in hete olie. werk af: Verwijder het vel van de eenden en snijd het vlees in plakjes. Haal het bovenbeentje uit de boutjes. Verdeel het vlees over voorverwarmde borden en leg er de groenten omheen. Werk af met de gefrituurde schorseneer en lepel er wat van de jus over. (Foto: Roos Mestdagh) Ingrediënten voor 4 personen 2 schoongemaakte wilde eenden 4 mooie stronkjes witloof uit volle grond 4 schorseneren 20 plakken butternutpompoen van 1/2 cm dik 4 dlwildfond 2 dlroom 200 gboter 1 elbloem 1 citroen, het sap 1 snuifje suiker peper - zout - nootmuskaat ...

St-Jakobsvruchten met schorseneer, pastinaakpuree en een sausje van avocado | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/st-jakobsvruchten-met-schorseneer-pastinaakpuree-en-een-sausje-van

... St-Jakobsvruchten met schorseneer, pastinaakpuree en een sausje van avocado - Begin met het schillen van de pastinaak en snij deze in stukken. Snipper nu een sjalotje fijn en stoof aan in een beetje arachideolie. Voeg hier de pastinaak aan toe en blus met een scheutje water. ...

Jeroen Meus - Kotelet met schorseneren in witte saus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kotelet-met-schorseneren-in-witte-saus

... rseneren niet verkleuren. 3. Snij de topjes en de kontjes van elke wortel en schil de schorseneren met een dunschiller. Snij elke schorseneer in grove stukken van zo’n 3 à 4 cm en leg ze in de kom met water en citroensap. 4. Maak een bouquet garni door enkele takjes tijm en een paar laurierbladeren (eventueel aangevuld met peterseliestelen) samen te binden met een eindje keukentouw. 5. Zet een kookpot op een matig vuur en vul die met de melk en eenzelfde hoeveelheid water. Voeg de stukjes schorseneer toe, samen met het bouquet garni. Kook de groente gaar gedurende 15 à 20 minuten. Tip: Als je wil, kan je de schorseneren enkel in melk te garen, zonder toevoeging van water. Nadien kan je deze melk gebruiken om de bechamelsaus te binden. (Let er dan extra op dat de melk niet overkookt!) 6. De basis voor de witte saus is een roux. Smelt de boter in een kookpot en voeg de bloem eraan toe. Laat het bloemmengsel al roerend met een garde “opdrogen”, maar let erop dat de roux niet aanbakt. 7. Zodra je een biscuitgeur ruikt, schenk je de melk in de pot. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus bindt. Na voldoende lan ...

Schorseneren met gepocheerd ei | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/schorseneren-met-gepocheerd-ei

... ijke stukken en leg ze onmiddellijk in water met citroen. Maak een « blanc » met bloem, citroensap en water. Kook er de stukken schorseneer in tot ze gaar zijn. Maak een Béchamelsaus met boter en bloem, voeg er de melk aan toe. Blijven roeren en 2 dl kookvocht van de ...

Jeroen Meus - Hoevekip met aardperenstoemp en schorseneren 'meunière' - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/hoevekip-met-aardperenstoemp-en-schorseneren-meuniere

... blaadjes laurier. 19. Vul een ruime kom met koud water en doe er een flinke scheut azijn in. De azijn zorgt ervoor dat de stukken schorseneer niet verkleuren. 20. Spoel de schorseneren schoon en schil de zwarte wortelstokken met een dunschiller. Snij ze in gelijke stukken van zo’n 5 centimeter en leg ze in het water met azijn. 21. Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en voeg een snuifje zout toe. Schep de stukken schorseneer in het kokende water en kook ze beetgaar in ongeveer 15 minuten. Controleer of de groente voldoende gaar is door er met een mesje in te prikken. Kook ze niet ‘plat’, want de schorseneren garen dadelijk verder in de pan. 22. Schep de stukken schorseneer uit het water en laat ze uitlekken. 23. Smelt een flinke klont boter in een ruime braadpan op een matig vuur. 24. Giet de stukken schorseneer in de pan en laat ze een paar minuten bakken, tot de groente een beetje kleur krijgt. 25. Snipper intussen een flinke hoeveelheid peterselie fijn. 26. Kruid de gebakken schorseneren met wat zout en peper en druppel er het citroensap over. 27. Gooi snippers peterselie in de pan, roer even en neem de pan van het vuur. 28. Verdeel ieders favoriete stukken kip over de borden. 29. Schep er aardperenstoemp bij en schorseneren. 30. Lepel tenslotte wat botersaus met citroen over het gerecht en verhuis de borden naar de tafel. ...