Resultaten voor sliptong jeroen meus
Recept sliptong - Gebakken sliptong met courgette - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/gebakken-sliptong-courgette
... Gebakken sliptong met courgette 2 personen 0 min voorbereiden 25 min bereiden 0 min wachten waardering7.6obv 9 waarderingen HoofdgerechtVisHollands bevat per portie610 kcal Ingrediënten 4 eetlepels vloeibare margarine 1 ui, gesnipperd 1 courgette, in blokjes 200 g ( ...
Sliptong met komkommersaus - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/sliptong-komkommersaus
... reiden 0 min wachten waardering7.9obv 8 waarderingen HoofdgerechtVisHollands bevat per portie405 kcal Ingrediënten 1 komkommer 4 sliptongen sap van ½ citroen 4 eetlepels bloem 4 eetlepels vloeibare margarine 3 bosuitjes, in stukjes van 1 cm 125 ml crème fraîche 1½ eetlepel dille, fijngehakt Bereiden Schil de komkommer en ha ...
Sliptong met Citroen en Kappertjes recept - de Kokende Zussen
https://www.dekokendezussen.nl/recepten/sliptong-met-citroen-en-kappertjes/
... Dit recept is geschreven voor 2 personen. Dat lekker eten niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst dit recept wel weer. Heerlijke sliptong met citroen en kappertjes. Het is een makkelijk gerecht, de bereiding duurt niet lang en het is zeker iets wat je (waarschijnlijk) niet vaak zelf maakt. Bovendien wordt er tijdens Kerst veelal vlees geserveerd. Dat kan aardig zwaar vallen en daarom komen wij graag met een licht visgerecht. De citroen past hee ...
Gebakken sliptong met garnalen - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/meer-vis/gebakken-sliptong-garnalen
... Gebakken sliptong met garnalen 2 personen 0 min voorbereiden 25 min bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 6 waarderingen HoofdgerechtVisHollands Ingrediënten 4 panklare sliptongetjes, zonder vel 1 citroen 200 ml melk 4 eetlepels bloem 80 g boter 100 g gekookte, gepelde ...
Eetplezier: Sliptong met remoulade-achtige saus
http://eetplezier.blogspot.be/2012/01/sliptong-met-remoulade-achtige-saus.html
... tje. En ik tref het bijzonder door in een provincie te wonen, waar de vissersschepen zo’n beetje langs mijn raam varen. Vandaag sliptongetjes op het menu in huize Eetplezier. Om nog even een wijdverbreid misverstand uit de weg te ruimen: het is sli Ptong en geen sli Btong. In sliptong zit het werkwoord slippen. Sliptongen zijn zo klein dat ze gemakkelijk door de zeef slippen waarmee de vis wordt gesorteerd. Er is dus geen verband met slib ('modder'). Waarvan akte. Ik eet daar graag een frisse, groene saus bij. Noem het salsa verde of remoulade, whatever. Om de term “simpel” kracht bij te zetten, onthoud ik me liever van een naamgeving. Doe een paar flinke eetlepels zure room in een schaaltje. Snijd een sjalotje ragfijn. Hak diverse groene kruiden (bijv. salie, oregano, dille, tijm, peterselie) die je voorhanden hebt. Schep door de zure room. Kappertjes, mosterd, peper, zout erbij en eventueel nog wat vers citroensap. Door de zure room te vervangen door mayonaise en er nog een fijngeprakt, hardgekookt ei aan toe te voegen met wat fijngehakte augurkjes, krijg je een echte remouladesaus. Misschien ook nog wel redelijk simpel te noemen, besef ik ach ...
Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje
... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij ...
Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood
... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa ...
Jeroen Meus - Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/konijn-meus-met-frietjes-en-kropsla
... Konijn “Meus” met frietjes en kropsla - Dit is weer echte degelijke Dagelijkse kost zoals iedereen het graag heeft! Speciaal voor de verjaardag van zijn papa deelt jeroen een klassieker zoals die vroeger bij hem thuis op tafel verscheen: een stoofpot van konijn ...
Jeroen Meus - Mayonaise - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mayonaise
... Mayonaise - Voortaan alleen nog maar verse mayonaise! jeroen legt uit hoe je op de klassieke manier mayonaise maakt met een klopper, op basis van mosterd.Je zal merken dat mayonaise erg makkelijk te bereiden is. Maak er dus best niet te veel van, want verse mayonaise ...
Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux-0
... Roux - Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar! - Roux Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je ...