Resultaten voor varkensschouder
Jeroen Meus - Stoofpot van varkensschouder met groentjes en gedroogde abrikozen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/stoofpot-van-varkensschouder-met-groentjes-en-gedroogde-abrikozen
... Stoofpot van varkensschouder met groentjes en gedroogde abrikozen - Vraag je slager om een gebraad uit de schouder van het varken. Dit stuk wordt meestal gebruikt als ‘draadjesvlees’ voor pulled pork bijvoorbeeld, maar het kan prima als gebraad en heeft veel smaak. - Stoofpot ...
Jeroen Meus - Gestoofde varkensschouder - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gestoofde-varkensschouder
... Gestoofde varkensschouder - Een varkensschouder is een prachtig stuk vlees. De bal van de schouder heeft een mooi speklaagje dat voor extra smaak zorgt. Voor de bereidingswijze van zo’n malse varkensschouder laat ik me inspireren door de ‘boeuf bourgignon’. ...
Jeroen Meus - Broodje pulled pork met koolsla - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/broodje-pulled-pork-met-koolsla
... fans van varkensvlees en ze zijn in de 7de hemel. Deze Amerikaanse bereiding van ‘pulled pork’ verandert een stevige varkensschouder na enkele uren oventijd en een beetje handenarbeid in pluksels kruidig vlees om tussen een broodje te serveren. De ‘rub’ van specerijen waarmee je het vlees hebt ingewreven zorgt v ...
Varken en koolsla uit het zuiden | VTM Koken
https://koken.vtm.be/jamies-american-road-trip/recept/varken-en-koolsla-uit-het-zuiden
... oolsla. Werk het geheel af met een beetje zout en wat paprikapoeder en drink er een heerlijk koud biertje bij. Ingrediënten 5 kg varkensschouder olijfolie zeezout versgemalen zwarte peper 2 th lepels gerookt paprikapoeder handvol verse munt 1 verse rode chilipeper 6 el olijfolie 3 el rode wijnazijn halve witte kool 1 rode ui 3 wortelen 2 handen vol boerenkool 3 knapperige appelen, fijn gesneden 2 el mayonaise cayennepeper ...
Cassoulet uit Toulouse - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/cassoulet/cassoulet-toulouse
... witte bonen 1 kruidnagel 2 uien, 1 gepeld en heel gelaten en 1 fijngehakt 100 g varkenszwoerd 300 g varkensbuik, zonder huid, of varkensschouder 4 teentjes knoflook 4 eetlepels eendenvet 400 g varkensnek 2 wortels, in stukjes 1 bouquet garni (1 takje peterselie, 1 takje tijm en 1 laurierblaadje, bijeengebonden met keukentouw) 4 eetlepels tomatenpuree 4 Toulouseworsten 85 g vers paneermeel van witbrood Bereiden Doe de bonen in een kom, zet ze ...
Recept Andalusisch ovenpotje met sherry | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/recept-andalusisch-ovenpotje-met-sherry/
... eg water toe en/of dek af met aluminiumfolie als het te hard gaat. Adobo de cerdo al jerez Voor 4 personen: 800 gram varkensschouder (procureur) in blokken 6 tenen knoflook, in plakjes 1 ui, gesnipperd wat zwarte peper 2 takken tijm 2 bladen laurier 2 eetlepels azijn 2 wijnglazen fino sherry bloem 1 wijnglas olijfolie ...
Recept babi ketjap | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/recept-babi-ketjap/
... bi ketjap voor 4 personen: 3 tenen knoflook, gehakt 1 grote ui, in flinters 3 cm verse gember, gehakt scheutje olie 500 gram varkensschouder (procureur), in blokjes 5 eetlepels ketjap manis 1/2 à 1 rode peper, gehakt sap van 1 limoen ...
Recept cassoulet | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/recept-cassoulet/
... st door het gerecht. De traditie wil dat dat zeven keer gebeurt. Cassoulet voor 8: 800 gram gedroogde witte bonen 800 gram varkensschouder filet, in blokken 150 gram mager gerookt spek 200 gram varkenszwoerd, in kleine stukjes 1 knoflookworst, in dikke plakken 2 eetlepels ganzenvet of reuzel 3 gepelde tomaten uit blik, stukgedrukt 3 uien, waarvan eentje bestoken met een kruidnagel 3 worteltjes, grof gehakt 2 tenen knoflook, gehakt 1 blad laurier 1 takje of snufje tijm 2 gekonfijte eendenbouten ...
Souvlaki (geweldige kebabs) | VTM Koken
https://koken.vtm.be/jamies-food-escapes/recept/souvlaki-geweldige-kebabs
... 1 snuifje zwarte peper 1 el rode wijnazijn 2 teentjes knoflook 100 ml olijfolie 1 el gedroogde oregano 1 el gedroogde munt 800 gr varkensschouder 1 citroen Griekse olijfolie rode wijnazijn 1 bos verse dille 4 takjes munt 8 platte broden 3 paprika's (verschillende kleuren) 1 teentje knoflook 1 th lepel gedroogde munt 1½ th lepel rode wijnazijn ...
Jeroen Meus - Varkensrillettes met toast - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/varkensrillettes-met-toast
... melt er het smout in en stoof de snippers sjalot en de lookpulp in het hete vet. Roer af en toe even in de pot. 5. Snijd het stuk varkensschouder, de spiering en het spek in blokjes van ongeveer 2 bij 2 centimeter. Gebruik hiervoor een scherp koksmes. 6. Doe alle stukjes vlees in de pot met sjalot en laat het meestoven op een matig vuur. Van bakken is er geen sprake. 7. Voeg de blaadjes laurier, het takje tijm en een snuifje bonenkruid toe. Doe er ook wat peper van de molen en een snuif zout bij. Roer alles om. 8. Na enkele minuten schenk je de madeira en de bouillon erbij. Opmerking: Als je geen bouillon bij de hand hebt, dan kan je water of witte wijn gebruiken. Of een mengsel van beide. 9. Zet het deksel schuin op de pot, zodat er damp kan ontsnappen. Laat het vlees nu 2 uur sudderen op een zacht vuur. 10. Schep het vlees en het restje kookvocht met smout in de mengkom van je keukenmachine. 11. Plaats het K-hulpstuk op de machine en laat het toestel rustig draaien. Door deze bewerking wordt het vlees ‘ontrafeld’ in fijne vezels. Na enkele minuten kan je de snelheid van het toestel verhogen. 12. Voeg het ganzenvet (op ka ...