Resultaten voor yoghurt cake

Frisse yoghurtcake

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/frisse-yoghurtcake

... Frisse yoghurtcake - De yoghurt maakt deze cake lekker luchtig, de zeste van citroen zorgt voor een frisse toets. Een plakje van deze yoghurtcake is heerlijk als tussendoortje of als dessert. - Verwarm de oven voor op 180°C.Roer het bakpoeder door de bloem.Mix de ...

Jeroen Meus - Tulbandcake met aardbeien en yoghurt - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/tulbandcake-met-aardbeien-en-yoghurt

... Tulbandcake met aardbeien en yoghurt - Gebruik verse aardbeien om deze bijzondere cake te pimpen. - De cake Verwarm de oven voor tot 175 °C. Klop de eieren schuimig met de suiker in de keukenmachine. Klop de boter beetje bij beetje door het eier-suikermengsel. Snijd ...

Carolines blog: Limoen yoghurt cake

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/07/limoen-yoghurt-cake.html

... Limoen yoghurt cake Ingrediënten: - 220 g roomboter, gesmolten en afgekoeld - 330 g basterdsuiker - 2 eieren - 250 g Griekse yoghurt - 60 ml limoensap - 1½ el limoenrasp - 280 g bloem - 2 tl bakpoeder Voor het glazuur: - 210 g poedersuiker, gezeefd - 1½ el limoensap ...

Citroencake

https://www.prinsessenboontjes.be/post/citroencake

... Citroencake Een heerlijk malse cake met een vleugje citroen. En er is ook Griekse yoghurt in het deeg verwerkt. Deze smaakt echt altijd.Ingrediënten Bereidingswijze:Doe 150 g malse boter in de mengkom van de keukenmachine. Voeg 250 g suiker en 1 vanillesuiker toe en ...

Jeroen Meus - Bananencake met chocolate chips - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bananencake-met-chocolate-chips

... et dit recept brengt Jeroen beide smaken tezamen in een smakelijke cake mét als kers op de taart een klein beetje yoghurt.  - De cake Verwarm de oven voor op 175°C.Klop de eieren met de suiker wit in de keukenmachine. Laat daarna de boter smelten.Neem ongeveer 3 bananen en prak ze in een kom. Dit zal een gewicht geven tussen 200 en 300 gram, dat is voldoende. Het hoeft ...

Rabarber Yoghurt Cake recept - de Kokende Zussen

https://www.dekokendezussen.nl/recepten/rabarber-yoghurt-cake/

... ber ijsthee en een rabarber galette online staan. Nu werd het tijd om lekker te bakken met rabarber. Zo besloten wij een rabarber yoghurt cake te bakken. De yoghurt is lekker fris, gezond en een goede aanvulling op de rabarber. Wij vonden de cake echt geweldig en ook onze vrienden en familie (die allen een stukje kregen) waren er gek op. Kortom een groot succes! Bereiding van de Rabarber yoghurt cake Zet de oven aan op 175 graden. Zorg er voor dat de eieren en yoghurt voordat je begint op kamertemperatuur zijn. Pak een grote beslag komen en voeg hier de bloem, bakpoeder en suiker aan toe. Meng de droge ingredienten en voeg vervolgens hier de olijfolie, eieren, yoghurt en vanille-extract aan toe. Mix alles tot een glad beslag met de mix of een garde. Pak dan de rabarber en was deze. Snijd dan 2/3 van de stengels in kleine stukjes en roer deze door het beslag. Snijd de overig ...

Skinny sinaasappel kokoscake - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/skinny-sinaasappel-kokoscake/

... ake niet alleen héél erg lekker, maar ook net even iets minder ongezond. Een deel van de boter verving ik door vetvrije Griekse yoghurt en ik gebruikte heel weinig suiker. Wat mij betreft heeft deze cake niet veel suiker nodig, juist door het gebruik van kokos en s ...

Chocolade tulband cake - My Food Blog

https://myfoodblog.nl/recipe/chocolade-tulband-cake/

... paar druppels maar achterwege gelaten. Ook zonder dat is het een fijne, volle cake met een lekkere, vochtige structuur dankzij de yoghurt. Instructies Verwarm de oven voor op 160 C. Klop de boter en suiker samen totdat de suiker volledig door de boter heen is gemengd. Meng in een andere kom het meel, cacao en zout. In een volgende kom meng je de yoghurt en de melk. Klop de eieren één voor één door het botermengsel heen. Meng de helft van het meelmengsel door het beslag heen, vervolgens de helft van het melkmengsel en herhaal dit totdat je een mooi glad beslag hebt. Dek de bovenkant van de cake af met aluminiumfolie en bak hem 55 minuten tot een uur. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Laat hem een half uur afkoelen en keer hem dan om op een draadrek. Ps. vind je de cake niet zoet genoeg? Strooi er dan wat poedersuiker overheen zoals ik voor de foto deed! ...

Carolines blog: maart 2011

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2011_03_01_archive.html

... er - snuf zout - 40 g roomboter, op kamertemperatuur - 100 g kristalsuiker - 2 grote eieren, op kamertemperatuur - 170 g Griekse yoghurt Topping: - 250 ml ahornsiroop (maple syrup) - 160 g  walnoten, grof gehakt Bereiden: 1. Verwarm de oven voor op 175' C en vet een ronde vorm van 23 cm doorsnede (geen springvorm) in met boter. 2. Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en zout en zet o ...

Griekse yoghurtcake met zomerfruit

http://creaymme.blogspot.be/2015/07/griekse-yoghurtcake-met-zomerfruit.html

... Griekse yoghurtcake met zomerfruit Het recept voor deze cake vond ik heel toevallig op het blog van Bijaranka. Hier worden alleen blauwe bessen aan het beslag toegevoegd maar omdat ik er niet voldoende in voorraad had gebruikte ik dan maar wat er wel was. Het 'z ...