Resultaten voor blonde roux
Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux
... roux - Een klassieke manier om je saus te binden, is met roux. - 0. Smelt de boter. 1. Wanneer de boter gesmolten is, voeg je de bloem toe. Roer de bloem door de boter tot je een egaal en bewerkbaar "deeg" krijgt. 2. Let op: De roux moet eruit zien als pat ...
Kaasschotel met hartige zuiderse toets
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/kaasschotel-met-hartige-zuiderse-toets
... onze tips.Serveer met rucola olijven zongedroogde tomaten radijzen pecannoten rozijnen of notenbrood.Hoegaarden Witbier blonde of donkere Chimay La Ram& ...
Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux-0
... roux - Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar! - roux Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot ...
Dessert op de barbecue: gekarameliseerde perzik met yoghurt | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/dessert-op-de-barbecue-gekarameliseerde-perzik-met-yoghurt
... ue: gekarameliseerde perzik met yoghurt - Snij de perzik in twee. Verwijder de pit. Leg op een vel aluminiumfolie. Lepel boter en blonde suiker op de perzik. Sluit de papillot. Leg 10 à 15 minuten op de barbecue of in een voorverwarmde oven op 180°C. Serveer met een lepeltje yoghurt, w ...
Opgerolde wentelteefjes met choco en banaan | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/opgerolde-wentelteefjes-met-choco-en-banaan
... elk. Haal de broodrolletjes door het ei. Smelt een klontje boter in de pan en bak de rolletjes rondom. Haal ze uit en draai in de blonde suiker. Serveer dadelijk. Ingrediënten choco 1 banaan een paar sneetjes toastbrood (of gewoon brood) een paar el blonde suiker ( ...
Vispannetje | Piet Huysentruyt
https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/vispannetje
... Vispannetje - Maak een blonde roux van boter en bloem. Maak hier een dikke saus van met water en witte wijn. Voeg een beetje Piet Huysentruyt bouillon toe. Maak een 2de binding met room en eigelen. Voeg de champignons toe. Leg er de vismoot in en laat 2 minuten pocheren. ...
Frangipanetaartjes | VTM Koken
https://koken.vtm.be/jamies-30-minute-meals/recept/frangipanetaartjes
... deegkuipjes op een bakplaat. Maak een frangipanebeslag door het ei in een kom te breken en daar 100g amandelen, 100g boter en 90g blonde rietsuiker aan toe te voegen. Rasp de schil van een halve sinaasappel erin en voeg er een eetlepel vanillepasta of vanille-extract aan toe. Meng alles onder elkaar m ...
Tarte tatin van rabarber en aardbei | VTM Koken
https://koken.vtm.be/recept/tarte-tatin-van-rabarber-en-aardbei
... gebruiken een taartvorm van 24cm diameter. Snij de rabarber en aardbeien in stukjes. Smelt de boter en laat afkoelen. Meng met blonde suiker, bloem en gesmolten boter. Roer onder elkaar. Doe in een taartvorm. Zet aan de kant. Maak het deeg. Meng bloem met suiker, bakpoeder en zeste van ciroen. Voeg de gesmolten boter, een ei en melk toe. Roer tot een homogeen beslag. Stort uit over het fruit. Bak 40 à 45 minuten in ...
Jeroen Meus - Bechamelsaus - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bechamelsaus
... Bechamelsaus - Zo maak je de enige echte ‘bloemkoolsaus’! - 0. Start met stap 1: het maken van een roux. De basisbereiding vind je hier. 1. Schenk de koude melk bij de geurige roux. Blijf geduldig doorroeren met een garde tot de saus pruttelt en bindt tot ...
Recept voor garnaalkroketten - de klassieker | njam!
http://www.njam.tv/recepten/garnaalkroketten-de-klassieker
... maak de vulling: Week de gelatinebladen in een kom ijswater. Smelt de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe. Laat deze blonde, warme roux even doorkoken om een bloemsmaak te vermijden. Blus de roux met de garnalenmelk. Zet de pan van het vuur, knijp de geweekte gelatinebladen uit en voeg ze toe. Roer de garnalen, de citroen en de gelatine goed onder de massa. Kruid met peper, zout en een mespunt geraspte nootmuskaat. Roer het mengsel van eidooiers en room rustig onder het geheel. Stort het mengsel uit op een dikte van ongeveer 2 cm in een geoliede scha ...