Resultaten voor eendenbouten

Jeroen Meus - Cassouletsoep - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/cassouletsoep

... n volwaardige maaltijd op tafel. - Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.Leg de gekonfijte eendenbouten in een ovenschaal. Voeg het extra eendenvet toe en laat even opwarmen in de oven (180 °C).Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.Vang het gesmolten eendenvet op in een grote kookpot. Stoof er de uiringen en de knoflookpulp in aan. Hou de eendenbouten even apart.Spoel ...

Jeroen Meus - Lauwe salade met eend - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lauwe-salade-met-eend

... Chinese keuken van Hakkasan in hartje Londen. Dit is hét moment om alles uit je kruidenkast te halen. - De eend Leg de eendenbouten in een grote kookpot. Giet er de rode wijn en de pruimensaus bij. Bevochtig extra met water.Voeg enkele limoenblaadjes toe.Kneus de stengels citroengras zo hard als je kan en doe de smaakmaker samen met de g ...

Jeroen Meus - Eendenbout met rode biet en puree - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/eendenbout-met-rode-biet-en-puree

... puree - Bieten zijn een wintergroente die beslist wat extra aandacht verdient. Jeroen combineert rode biet uit de oven met malse eendenbouten. Serveer dit gerecht bij voorkeur met puree. - 0. Pel de uien, snij ze eerst middendoor en vervolgens in fijne halve ringen. 1. Pel en hak de look en plet de ...

Jeroen Meus - Dumplings van eend met een oosterse dip - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/dumplings-van-eend-met-een-oosterse-dip

... s maar heel smakelijk hapje met gekonfijte eendenbout en een pittige dipsaus. - 0. Verwarm de oven voor tot 160 °C. 1. Leg de eendenbouten in een ovenschaal en warm ze op in de voorverwarmde oven. 2. Schil de gember en snijd hem in stukken. Pel de sjalot en snijd grof. Snijd de chilipeper in stukken. Kneus en pel de knoflook. Doe de gember, sjalot, chilipeper en k ...

Jeroen Meus - Bouillon met boschampignons en gekonfijte eend - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/bouillon-met-boschampignons-en-gekonfijte-eend

... esbrood die typische, vlezige smaak. De wontons worden gevuld met gekonfijte eendenbout en maken de soep af. - Kook de gekonfijte eendenbouten gaar volgens de verpakking. Haal de eendenbouten uit de verpakking en laat ze uitlekken door een zeefje. Vang het eendenvet op.&a ...

Jeroen Meus - Noedelsalade met gemarineerde eend - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/noedelsalade-met-gemarineerde-eend

... , gebruik dan minder of geen chilipeper. 3. Breng het wijnmengsel even aan de kook en laat het vervolgens sudderen. 4. Neem er de eendenbouten bij en maak met een scherp mes een reeks insnijdingen in het vel. Door de kerven zal het vlees extra veel smaak van de wijnmarinade opnemen. 5. Doe de eendenbouten in de wijnmarinade en laat ze garen tot het vlees zacht is (ongeveer 40 tot 45 minuten). 6. Doe de mihoen (rijstnoedels) in een ruime schaal en schenk er kokend water op. Spoel de noedels onder koud water en doe ze in een vergiet (volg de aanwijzingen op de verpakking). 7. Snipper de lente-uitjes in heel fijne ringen. Pluk de blaadjes munt en koriander en snipper ze grof. Snijd ook de (gewassen) venkel in flinterdunne reepjes. De harde onderkant van de venkelknol gebruik je niet. 8. Doe alle groentjes in een mengschaal en stort er de koude noedels over. 9. Druppel het sap van de limoen en de vissaus over de noedels en meng de salade voorzichtig. Overdrijf niet met de vissaus. Proef en zo ...

Aan tafel met Tanja: Succès Gourmand in de Lidl

http://aantafelmettanja.blogspot.be/2009/07/succes-gourmand-in-de-lidl.html

... vriendenkring wordt overigens regelmatig gemopperd over het grote waarom. Waarom hebben Nederlandse supermarkten geen gekonfijte eendenbouten in blik of goede linzen te koop. Er is geen een dressing die op kan boksen tegen die van Amora of Lesieur. Na jarenlang gefoeter heb ik eigenlijk maar een antwoord: de vraag is te klein. Of heeft iemand een beter antwoord? op 24.7.09 Geplaatst door Aan tafel met Tanja Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Gevogelte en Wild, Hamvraag, Winkelkar ...

Recept cassoulet | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-cassoulet/

... en met een kruidnagel 3 worteltjes, grof gehakt 2 tenen knoflook, gehakt 1 blad laurier 1 takje of snufje tijm 2 gekonfijte eendenbouten ...

Recept salade met blauwe kaas, eend en walnoten | | Onno KleynOnno Kleyn

http://www.onnokleyn.nl/recept-salade-met-blauwe-kaas-eend-en-walnoten/

... op. Nazomersalade met gekonfijte eend en blauwe kaas Voor 4 personen: 3 à 4 aardappels, geschild 1 of 2 gekonfijte eendenbouten (of 200 gram gerookte eendenborst) 150 gram Saint-Agur of andere blauwe kaas 8 eetlepels olijfolie 4 eetlepels wijnazijn 1 eetlepel mosterd flink wat gemengde groene sla 100 gram gepelde walnoten ...