Resultaten voor gelei kweepeer piet huysentruyt sos

Kweeperengelei met zoetstof | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kweeperengelei-met-zoetstof

... Kweeperengelei met zoetstof - Snij de peren met pel en pitjes in stukken. Zet ze net onder water en kook ze. Wanneer ze gaar zijn zet je het vuur af en laat dit een nachtje trekken. Zeef de peren, je houdt 2 liter sap over. Verdeel het sap in 2. 1 liter hou je koud, ...

Jeroen Meus - Mousse en gelei van kweepeer met pistachekoekjes en chocoladesaus - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mousse-en-gelei-van-kweepeer-met-pistachekoekjes-en-chocoladesaus

... Mousse en gelei van kweepeer met pistachekoekjes en chocoladesaus - Kweeperen kun je niet rauw eten. Daarvoor zijn ze te zuur en te vezelig. Maar je kunt er wel lekkere compote, gelei, mousse of confituur van maken. Perfect voor dit dessert dat Jeroen afwerkt met een ...

Ossenstaart met tomatenvinaigrette | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/ossenstaart-met-tomatenvinaigrette

... te gelatineblaadjes toe aan de jus en laat opstijven. Meng 400 g gekookte staart met de helft van de blokjes tomaat, basilicum en gelei. Serveer in een ring. Besprenkel met balsamicoazijn en wat olijfolie. Strooi de rest van de tomaat erover. Ingrediënten 1 ossenstaart 2 wortelen 1 prei 3 selderstengels 1 teentje look 1 ui 2 sjalotten 2 el Maggi piet huysentruyt rundsbouillon tijm en laurier 2 tomaten 4 el balsamicoazijn 2 el gehakte basilicum 1 dl jus van staart 2 gr gelatine 4 el olijfolie ...

Carolines blog: Ayva tatlisi (kweeperendessert)

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/12/ayva-tatlisi-kweeperendessert.html

... tot de vruchten zacht en roze zijn geworden. Schep de zaden uit de pan en laat de kweeperen afkoelen in de siroop, die een soort gelei wordt. Serveer gekoeld en verdeel in de holtes een beetje opgeklopte crème fraîche en bestrooi met gehakte pistachenootjes. Bron: "De keuken van het Midden-Oosten" Ghillie Basan .Dit is een klassiek herfstdessert, waar ze vooral in Turkije dol op zijn.  Alleen al om de hemelse geur in je keuken zou je dit dessert moeten maken. De zaden geven pectine af waardoor ze een gelei maken van de siroop. Men denkt dat de kweepeer de "appel" was waar Eva Adam mee verleidde.Kweeperen zijn te verkrijgen van oktober tot februari, je kunt ze kopen in Turkse winkels. Print Friendly Geplaatst door Caroline Brouwer op 16:54 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op ...

Ree met kweepeer en bloedworst | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/ree-met-kweepeer-en-bloedworst

... Ree met kweepeer en bloedworst - Bak de ree mooi bruin. Bevochtig met water en wijn. Voeg er de PH Wildbouillon, groenten, tijm en laurier bij en laat 3 uur braiseren onder deksel in een oven van 180° tot alles supergaar is. Giet de jus door een zeef en laat ze opkoken ...

Scampi in lookboter - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/scampi-in-lookboter

... Scampi in lookboter By: piet huysentruyt Gepubliceerd: 20 March 2012 1 of 5 stars 100 1 1 Totale tijd: - 15 minuten Yield: 4 persons Ingredients: citroen look : 5 teentjes boter : 150 gr scampi's : 500 gr peterselie lookkruiden Directions: 1. Doe boter in de pan en ...

Rijstpap met witte chocolade, kweepeer en pompoenpitten | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/rijstpap-met-witte-chocolade-kweepeer-en-pompoenpitten

... Rijstpap met witte chocolade, kweepeer en pompoenpitten - Zet 1 liter melk op met 200 gram dessertrijst. Voeg wat zeste van citroen toe. Roer regelmatig gedurende twintig minuten. Voeg een vanillestok en eventueel wat kaneel toe aan de rijstpap. Vergeet niet te roeren. ...

Kruidenslaatje met tofu - Recept | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/recept/kruidenslaatje-met-tofu

... Kruidenslaatje met tofu By: piet huysentruyt Gepubliceerd: 20 September 2011 Totale tijd: - 15 minuten Yield: 4 persons Directions: 1. Maak de pan goed heet en doe er Alpro soya Cuisine Light in. 2. Meng de sla met olie, azijn en verse kruiden. ...

Recepten - Kaashapjes voor bij de pint

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Kaashapjes_voor_bij_de_pint

... smaak met gesneden bieslook, peper, zout en nootmuskaat. Giet de mousse in kleine glaasjes, maar laat nog wat ruimte over voor de gelei. Laat ook de mousse opstijven in de koelkast. Laat voor de praline de peperkoek drogen in een oven op 60°C. Maal de peperkoek vervolgens fijn met de noten. Maak balletjes van de geitenkaas met binnenin een klein stukje peer. Haal de balletjes door het kruidige paneermeel. Leg voor de terrine een plakje kaas op het roggebrood. Besmeer met gelei van kweepeer en leg er nog een sneetje brood op, gevolgd door kaas, gelei en het laatste sneetje brood. Laat even staan om goed aan te sluiten. Snijd de terrine in hapklare stukken. Haal de glaasjes uit de koelkast en werk ze af met de ap ...

Jeroen Meus - Speculaascake met kweepeer - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/speculaascake-met-kweepeer

... Speculaascake met kweepeer - Een simpele quatre-quarts dient als basis voor dit heerlijke recept. Jeroen zou Jeroen niet zijn als hij hier geen speciale twist aan zou geven... De cake wordt verrijkt met speculaas in twee vormen: speculaaspasta en de koek. Om het geheel ...