Resultaten voor recepten bernard proot
Aan tafel met Tanja: Evergreen: Recettes faciles van Françoise Bernard
http://aantafelmettanja.blogspot.be/2008/09/evergreen-recettes-faciles-van-franoise.html
... r in. De indexen zijn schier oneindig: de standaard thematische index op soep, voorgerechten koud, warm, etc, een index op snelle recepten, een index op economische en luxe recepten, een index op restjesverwerking, een index op het hoofdproduct en een index op diners en dan ook nog eens op de seizoenen ingedeeld. Kortom: we kruipen pas op pagina 161 achter het fornuis. Moet ik er wel bij vertellen dat de kooksessie weer op pagina 767 eindigt. De recepten zijn zeer duidelijk geschreven, altijd met vermelding van de moeilijkheidsgraad, of het een luxe danwel economische maaltijd is, hoeveel tijd het kost en bovenal geeft ze vaak nog een leuk adviesje mee. Waar het eventueel fout kan gaan of tips over vervanging van ingrediënten, etc., etc. En zijn de recepten ook goed? Ja, ik vind van wel. Het is tenslotte gewoon de Franse burgerkeuken. Je zult ongetwijfeld allerhande recepten ook in andere kookboeken kunnen vinden maar zo'n bundeling met echt goed beschreven receptuur is bij mij altijd welkom. Ook de taal levert niet echt ernstige problemen op terwijl Frans nou niet bepaald mijn beste vreemde taal is. Kortom, tip van Tanja. Waar te kopen: tweedehands op internet (plusminus 10 euro), www.amazon.fr, dichtstbijzijnde FNAC (Brussel?). Of in een leuk Parijs' boekhandeltje, nog gezelliger! En nog even voor de ...
http://aantafelmettanja.blogspot.be/2009/09/cuisine.html
... ik dan ook naar Recettes faciles waar Cuisine grotendeels is op gebaseerd. Deze uitgave is anderhalve slag keer zo groot als 1080 recepten en de Zilveren Lepel en bovendien is het boek volledig geïllustreerd. Bijna alle recepten zijn goed te doen en het boek geeft een leuke en goede blik op de Franse keuken thuis aan tafel en daarmee onderscheidt het zich van de bistrokeukenkookboeken en andere in het oog springende Franse kookboeken. Het is even in de buidel tasten, € 49,95, maar dan héb je ook wat (en waar laat je het?). Uitgegeven door Lannoo, ISBN 9789020984408. op 25.9.09 Geplaatst door Aan ...
https://koken.vtm.be/de-meesterbakker/recept/pizza
... Pizza - Doe de bloem, de gist en het water in een beslagkom. Kneed met de handen alles door elkaar. Als de gist goed is opgelost, meng je het zout en de olijfolie erbij. Kneed een tiental minuten goed. Verdeel het deeg in zes stukken en maak er mooie bollen van, dek af ...
Béarnaisesaus bij vlees, bij vis… | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/bearnaisesaus-bij-vlees-bij-vis/
... Béarnaisesaus bij vlees, bij vis… Gelezen, het Volkskrant kerstmenu, hieronder? Een beetje bewerkelijk, de gerechten, net eventjes anders dan zo door het jaar heen, maar geen sterreneten. Nou, dit is dan ook mijn grens. Basta. Klaar. Bladerdeegeilandjes knutselen, ...
Uit de keuken van Levine: Aardbeiencake / Fresh Strawberry Bread
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007/05/aardbeiencake-fresh-strawberry-bread.html
... t eerst las wist ik niet goed wat ik me erbij moest voorstellen, ik vond het eigenlijk maar een raar recept. Maar goed ..... rare recepten moet je af en toe ook uitproberen. Achteraf ben ik blij dat ik de cake gebakken heb want hij is heel erg lekker. Je kunt hem zo eten, maar nog lekkerder is om een plak cake met verse (naturel) roomkaas te besmere ...
Pralinécrème | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/pralinecreme/
... okboeken dan, ook al zijn ze nauwelijks nog te hanteren. Zoals bij andere kloeke vertaalde werken van de afgelopen tijd, 1080 recepten (Spaans) en de Zilveren Lepel (Italiaans) gaat het hier om een basiskookboek geschreven voor het (Franse) thuispubliek. De 1000 recepten hier zijn dan ook helemaal niet allemaal Frans of klassiek. Paella staat erin, moussaka, gazpacho, risotto, tientallen pastagerechten, pekingeend en nog veel meer. Pas dan op, want Franse risotto bijvoorbeeld blijkt heel iets anders dan wat de Italianen eronder verstaan. Jammer is dat elk recept maar één titel heeft, meestal in het Nederlands, soms in het Frans. De daube provençale moet nu als Provençaalse stoofpot door het leven, ...
Uit de keuken van Levine: mei 2007
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2007_05_01_archive.html
... t eerst las wist ik niet goed wat ik me erbij moest voorstellen, ik vond het eigenlijk maar een raar recept. Maar goed ..... rare recepten moet je af en toe ook uitproberen. Achteraf ben ik blij dat ik de cake gebakken heb want hij is heel erg lekker. Je kunt hem zo eten, maar nog lekkerder is om een plak cake met verse (naturel) roomkaas te besmere ...
Jeroen Meus - Gevulde sinaasappel met parfait van sinaasappel - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gevulde-sinaasappel-met-parfait-van-sinaasappel
... Gevulde sinaasappel met parfait van sinaasappel - Een superklassiek dessert waarvoor Jeroen zich baseert op het recept van de Franse driesterrenchef bernard Pacaud.De parfait waarmee de sinaasappelen gevuld worden, is steviger dan roomijs omdat het niet gedraaid wordt. ...
Uit de keuken van Levine: april 2009
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2009_04_01_archive.html
... een paar jaar geleden 2e-hands bij de Strand Bookstore in New York City voor 12,50 dollar. Met was aanpassingen lukken de meeste recepten uit dit boek prima.Witte broodjes met aardappel (16 stuks)Recept printen150 gram gekookte aardappel, gepureerd240 ml aardappelkookvocht of water, lauwwarm± 620 gram tarwebloem7 gram droge gist12 gram zout2 eetlepels/30 ml honing1 groot ei, losgeklopt25 gram ongezouten roomboter2 eetlepels/30 ml zonnebloemoliegesmolten boter om te bestrijken Werkwijze standmixer: doe 300 gram tarwebloem en de gist in de kom en roer door elkaar. Voeg het aardappelkookvocht, de honing en het losgeklopte ei toe. Roer met een pollepel of met de platte klopper door elkaar. Voeg de aardappelpuree, boter en olie toe. Mix 2 minuten ...
Uit de keuken van Levine: Witte broodjes met aardappel
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.be/2009/04/witte-broodjes-met-aardappel.html
... een paar jaar geleden 2e-hands bij de Strand Bookstore in New York City voor 12,50 dollar. Met was aanpassingen lukken de meeste recepten uit dit boek prima.Witte broodjes met aardappel (16 stuks)Recept printen150 gram gekookte aardappel, gepureerd240 ml aardappelkookvocht of water, lauwwarm± 620 gram tarwebloem7 gram droge gist12 gram zout2 eetlepels/30 ml honing1 groot ei, losgeklopt25 gram ongezouten roomboter2 eetlepels/30 ml zonnebloemoliegesmolten boter om te bestrijken Werkwijze standmixer: doe 300 gram tarwebloem en de gist in de kom en roer door elkaar. Voeg het aardappelkookvocht, de honing en het losgeklopte ei toe. Roer met een pollepel of met de platte klopper door elkaar. Voeg de aardappelpuree, boter en olie toe. Mix 2 minuten ...