Resultaten voor vanilleroom

Krokante kuipjes met vanilleroom en fruit

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/115/krokante-kuipjes-met-vanilleroom-en-fruit

... Krokante kuipjes met vanilleroom en fruit - Werkelijk een superdessert - Verwarm de oven op 180°C. Klop de room luchtig op met de vanillesuiker, wat poedersuiker en enkele druppels vanille-essence. Leg de 3 vellen filodeeg op elkaar. Knip het deeg in 4 vierkanten ...

Mijn Pop-uprestaurant 2016: Soezeboelekestaart van Jan en Nele | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/mijn-pop-uprestaurant-2016-soezeboelekestaart-van-jan-en-nele

... dertussen legendarisch. Het is een klassieker en voor velen het gerecht van hun jeugd. Of je de profiteroles of soezen opvult met vanilleroom of crème patissière kies je zelf. Vergeet alleen de chocoladesaus niet!Tip: deze hoeveelheid is voor 10 à 12 soezen. Voor het ...

Carolines blog: Perentaartje met vanilleroom

http://carolinebrouwer.blogspot.be/2010/12/perentaartje-met-vanilleroom.html

... Perentaartje met vanilleroom Ingrediënten: - 4 plakjes bladerdeeg, ontdooid - 2 handperen, geschild en in blokjes - 1 el verse tijm, gehakt - 75 g pecannoten, grof gehakt - 75 g blanke rozijnen - 3 el honing - 3 el stroop - 125 ml slagroom - amandelspijs, optioneel Bereiden: ...

Recepten - Vanille pavlova met rood fruit en coulis

http://www.lekkervanbijons.be/recept/vanille-pavlova-met-rood-fruit-en-coulis

... . Laat de brosse meringues afkoelen. Werk de bereiding van het dessert pas af wanneer de meringues klaar zijn. (5 uur later…)De vanilleroom Neem een mengschaal en schenk er de room in. Snij de vanillestok overlangs in twee en schraap er de pikzwarte vanillezaadjes uit. Gebruik daarvoor een mespunt. Klop de room op met een garde. Voeg tussen het kloppen door wat kristalsuiker en vanillesuiker toe. Rasp er ook een beetje zeste van limoen bij. Klop tot de room stevig is, en de suiker volledig is opgelost in de slagroom. Zet de vanilleroom in de koelkast.De coulis Doe de diepgevroren rode vruchten in een pot en voeg wat suiker toe. (hoeveelheid naar smaak.) Verwarm de vruchten op een matig vuur en laat ze ongeveer 10 minuten pruttelen. Laat het gestoofde fruit een beetje afkoelen en giet het vervolgens in de beker van de blender. Mix tot je een gladde lopende fruitpuree krijgt. Giet de knalrode brij in een zeef en druk het vruchtensap erdoorheen met de bolle zijde van een (kleine) pollepel. Zet ook de coulis even koel.Afwerking Leg in het midden van elk bord een likje vanilleroom. Leg daarop telkens een meringue. (De room werkt als een soort lijm die het dessert op z’n plaats houdt.) Schep ee ...

Jeroen Meus - Yoghurtcake met citroen en vanilleroom - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/yoghurtcake-met-citroen-en-vanilleroom

... Yoghurtcake met citroen en vanilleroom - Deze cake is een variatie op dé oercake, de quatre quarts. De toetsen die de Griekse yoghurt en de citroen eraan geven, zorgen ervoor dat dit een heerlijk frisse en luchtige cake is die lekker smaakt onder het malse lentezonnetje. ...

Eenvoudige en lekkere aardbeienbavarois | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/eenvoudige-en-lekkere-aardbeienbavarois

... taart. Vul daarna op. Gebruik je een springvorm, dan is dit niet nodig.  Laat minstens 3 uur opstijven in de frigo. Klop voor de vanilleroom nog wat room op met een eetlepel bloemsuiker en de zaadjes van een vanillestok. Doe in een spuitzak. Snij overige aardbeien in twee. Verwarm de zijkant met een bunsenbrander of een warme doek. Verwijder zo de ring.  Versier de taart met de aardbeien aan de zijkant en op de taart. Werk af met toefjes vanilleroom.  Ingrediënten 400 g room voor de biscuit 100 ml eiwit 20 g suiker 50 g amandelpoeder 50 g bloemsuiker voor de vanilleroom 250 ml slagroom 1 vanillestok 1 el poedersuiker voor de coulis 1 citroen 150 g bloemsuiker 500 g aardbeien 2 grote gelatineblaadjes (of 4 kleintjes) Ter decoratie extra aarbeien ...

Spongecake met vanilleroomijs met zoute pindanootjes en chocoladesaus | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/spongecake-met-vanilleroomijs-met-zoute-pindanootjes-en-chocoladesaus

... Spongecake met vanilleroomijs met zoute pindanootjes en chocoladesaus - Frank is een zoete bek, daarom maakt Sofie voor hem een heerlijk dessertje met chocolade, vanilleroomijs en pindanootjes. Heel eenvoudig en snel klaar!Tip: Sofie gebruikt een rechthoekige bakvorm van ...

Jeroen Meus - Luikse koffie met kattentongen - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/luikse-koffie-met-kattentongen

... en scherp mes. 11. Doe de zaadjes en de bloemsuiker bij de room en klop met een garde tot het de dikte van yoghurt heeft. Laat de vanilleroom opstijven in de koelkast. 12. Schep een bol vanille-ijs en een bol mokka-ijs in een glas. Druppel er (eventueel) een beetje Peket over en doe er de warme espresso bij. Werk af met een lepel vanilleroom en geraspte chocoladeboontjes. 13. Leg er een kattentong bij. ...

Jeroen Meus - Vanille Pavlova met rood fruit en coulis - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/vanille-pavlova-met-rood-fruit-en-coulis

... ook een beetje zeste van limoen bij. 14. Klop tot de room stevig is, en de suiker volledig is opgelost in de slagroom. 15. Zet de vanilleroom in de koelkast. 16. Doe de diepgevroren rode vruchten in een pot en voeg wat suiker toe. (hoeveelheid naar smaak.) 17. Verwarm de vruchten op een matig vuur en laat ze ongeveer 10 minuten pruttelen. 18. Laat het gestoofde fruit een beetje afkoelen en giet het vervolgens in de beker van de blender. 19. Mix tot je een gladde lopende fruitpuree krijgt. Giet de knalrode brij in een zeef en druk het vruchtensap erdoorheen met de bolle zijde van een (kleine) pollepel. Zet ook de coulis even koel. 20. Leg in het midden van elk bord een likje vanilleroom. Leg daarop telkens een meringue. (De room werkt als een soort lijm die het dessert op z’n plaats houdt.) 21. Schep een flinke portie vanilleroom in en bovenop het kuiltje van elk eiwitschuim. 22. Schik een royale portie verse frambozen en bessen op de crème. 23. Werk elk bordje af met één (of meer) lepeltjes rode fruitcoulis. ...

Jeroen Meus - Peer in koffie en vanilleijs - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/peer-in-koffie-en-vanilleijs

... tijd bezit je een pot vol smakelijke vanillesuiker. 14. Strooi de suiker in de room. 15. Klop hem half op met de garde. Zodra de vanilleroom de dikte heeft van yoghurt en de suiker opgelost is, kan je stoppen met de handenarbeid. 16. Haal de peren uit de koelkast. Vis ze uit de stroperige koffiemarinade. 17. Serveer elke tafelgast 4 kwartjes peer in een diep bord. Schenk er een paar lepeltjes van de koffiemarinade over. 18. Schep in elk bord een bol ijs en werk de borden af met lepel vanilleroom en geroosterde amandelschilfers. ...