Resultaten voor brunoise van prei en courgette

Ravioli van courgette | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/ravioli-van-courgette

... Ravioli van courgette - Snijd de helft van de courgette in heel fijne brunoise en stoof dit aan in een beetje bakboter samen met de helft van de look en de PH Italian Mix. Houd alles krokant en laat vervolgens afkoelen. Neem 4 ravioliblaadjes en smeer ze in met een beetje ...

Kort gebakken langoustines met krokante groentjes, broodcroûtons en specerijenolie | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/kort-gebakken-langoustines-met-krokante-groentjes-broodcroutons-en

... krokante groentjes, broodcroûtons en specerijenolie - Pel de langoustines. Snij de sjalot, paprika, look, courgette en gember in brunoise. Stoof de groentjes krokant aan en kruid met grof zout. Doe de curry bij de olie en roer. Bak de langoustine kort aan in vetstof en kruid met grof zout. Presentee ...

Frittata van groenten met kruiden | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/frittata-van-groenten-met-kruiden

... Frittata van groenten met kruiden - Snijd de wortel, courgette, prei en tomaat in zeer fijne brunoise. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Stoof alles zeer kort aan in wat boter, voeg de look toe, wacht met de tomaatjes tot op het einde. Kluts de eieren en voeg er de ...

Gebakken rijst met ei en prei | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/gebakken-rijst-met-ei-en-prei

... en uiteraard ook meer aroma en parfum. Omdat ik gezouten sojasaus gebruik, voeg ik geen extra zout toe. Snijd de prei en de ui in brunoise. Rijst is klein, dus snijden we de groenten ook in fijne brunoise. Straks gaan we ze met elkaar mengen en dan is een brunoise aangenamer in de mond. Smelt de Fama en zodra ze begint te ‘zingen’ mag je de groenten toevoegen. Zodra ze wat vochtig worden, als ze beginnen te ‘zweten’, is het tijd om de ...

Wok van courgette met prei, boontjes en runderreepjes

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gewokte-spaghetti-van-courgette-en-runderreepjes-met-sesam

... Gewokte spaghetti van courgette en runderreepjes met sesam - Gewokte spaghetti van courgette en runderreepjes met sesam - Snijd de courgette met een mandoline in fijne repen van ongeveer 4 mm dikte. Snijd ook de gespoelde prei in lange fijne repen net als de lente-ui. ...

Gnocchi met courgette en zalm | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/gnocchi-met-courgette-en-zalm

... Gnocchi met courgette en zalm - Snij de courgette in brunoise (blokjes) en stoof ze gaar met de look. Voeg er daarna de room en wat citroensap aan toe. Kook de gnocchi's gaar. Ze zijn gaar als ze na ongeveer 3 minuten komen bovendrijven. Giet ze af en meng met de cour ...

Dorade in de oven met gegrilde rode paprika en pesto van courgettes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/dorade-in-de-oven-met-gegrilde-rode-paprika-en-pesto-van-courgettes

... et ze 5 minuten in een oven van 230°. Schakel over op grillstand en laat nog 3 à 4 minuten krokant worden. Snij de courgette in brunoise meng met de pesto en serveer bij de vis. Werk af met olijfolie en fleur de sel. Ingrediënten 2 gegrilde en gepelde rode paprikas 4 ontschubde doradefilets met vel 4 el ongeschilde courgette in brunoise basilicum parmezaanse kaas look olijfolie pijnboompitten fleur de sel ...

Courgettebloem gevuld met salade van courgette, parmaham, crème van courgette, fetakaas en gebakken rode poon | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/courgettebloem-gevuld-met-salade-van-courgette-parmaham-creme-van

... ourgette. Herhaal dit nog 3 maal tot je een rechthoek hebt. Nu heb je het witte binnenste van de courgette over en dit snij je in brunoise of blokjes. Blancheer de buitenzijde in kokend gezouten water, zodra de courgette gaar is haal je hem uit het water en doe in een foodprocessor. Voeg 2 gr agar agar toe en breng op smaak met Italiaanse kruiden en zet apart. Mix nog heel even voor gebruik. Bak de courgetteblokjes even op in een pan met een weinig koolzaadolie, breng op smaak en voeg de in reepjes g ...

Jeroen Meus - Mosselen à la nage - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/mosselen-a-la-nage

... vang het kookvocht op. Het garnituur Was de prei. Snijd het wit van de prei eerst in reepjes (julienne) en dan in fijne stukjes (brunoise). Schil de wortel en snijd hem ook in brunoise. Pel en snipper de sjalotten. Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot op het vuur. Stoof de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de knoflookpulp bij de sjalotten. Voeg er de wortelen en prei aan toe. Snijd de courgette zonder de pitten in fijne brunoise. Stoof met de rest van de groenten. Giet wat van het mosselvocht bij de groenten en kruid met peper en zout. Leg er een takje tijm bij. Breng het kookvocht van de mosselen aan de kook en doe er een scheut room bij. Laat inkoken. Snipper de bieslook. Verdeel de gestoofde groenten over de borden. Leg er de mosseltjes op in een halve schelp. Mix een klont boter door de saus met een staafmixer. De ‘nage’ mag flink schuimen. Schep een paar lepels saus over de mosselen. Ze mogen zwemmen in de saus. Werk af met gesnipperde bieslook en plukjes kervel. ...

Tajine met wortel, prei, courgette en kikkererwten

http://saskookt.blogspot.com/2014/04/tajine-met-wortel-prei-courgette-en.html

... Tajine met wortel, prei, courgette en kikkererwten Ik maakte nooit eerder tajine, maar onlangs kocht ik een pakje ras el hanout (een Noord-Afrikaanse kruidenmengeling) en moest ik het toch eens uitproberen. Ik heb geen echte tajine trouwens, dus ik maakt het gewoon in ...