Resultaten voor djinten
Rijst recept - Witte en wilde rijst met wortel en komijn - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/rijst/meer-rijst/witte-wilde-rijst-wortel-komijn
... wit 10 g vet 59 g koolhydraten Ingrediënten 300 g witte en wilde rijst 4 eetlepels olie 8 bospeentjes, grof geraspt 2 theelepels djinten 1 eetlepel karwijzaadjes Bereiden Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.Verhit de olie in een hapjespan en bak de wortel met de djinten al omscheppend ca. 2 minuten.Schep de karwijzaadjes en de rijst erdoor en laat het geheel in ca. 3 minuten door en door heet worden. Het recept 'Witte en wilde rijst met wortel en k ...
Gevuld stokbrood met gehakt, feta en pijnboompitjes - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/brood/stokbrood/gevuld-stokbrood-gehakt-feta-pijnboompitjes
... aan Ingrediënten 500 g lams- of rundergehakt 2 teentjes knoflook, geperst 1 ui, gesnipperd ½ eetlepel chilipoeder 1 theelepel djinten (gemalen komijn) 1 stokbrood 2 eetlepels munt of peterselie, fijngehakt 100 g feta, in kleine blokjes 2 eetlepels pijnboompitten ...
Spaanse gazpacho soep - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/partners/honig/spaanse-gazpacho-soep
... ring7.3obv 6 waarderingen VoorgerechtVegetarischSpaans Ingrediënten 100 ml olijfolie 3 teentjes knoflook, geperst ½ theelepel djinten (gemalen komijn) 4 sneetjes witbrood (ca. 150 g), verkruimeld 1 liter tomatensap 1 Honig Kruidenbuiltje voor Tomatensoep 3 stevige tomaten, ontveld, zonder zaadjes, in kleine blokjes 1 komkommer 1 groene paprika versgema ...
Bami met kip en garnalen (bami goreng djawa) - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/noedels/bami/bami-kip-garnalen-bami-goreng-djawa
... fijngehakt 350 g gesneden prei 1 eetlepel fijngesneden gemberwortel 300 g kipfilet, in reepjes 2 theelepels ketoembar 1 theelepel djinten 1 theelepel sereh 1 eetlepel sambal 3 eetlepels ketjap manis 100 g hamblokjes 150 g gekookte, gepelde Noorse garnalen Bereiden Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de mie uitlekken en knip de sliertjes eventueel in stukken.Verhit de olie in een wok en roerbak de sjalotten, knoflook, prei en gember 2 minuten. Voeg de kip toe en roerbak die lichtbruin. Voeg de ketoembar, djint ...
Uit de keuken van Levine: Pittige bloemkoolsoep
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2017/11/pittige-bloemkoolsoep.html
... ig soepje, genoeg voor 6 kommen vol. Pittige bloemkoolsoep 1 eetlepel kokosolie of arachideolie 2 uien, gesnipperd 1 ¼ theelepel djinten/komijnpoeder 1 theelepel koenjit/kurkuma ½ theelepel ketoembar/koriander 1/8 theelepel cardamompoeder ½ theelepel gedroogde chlivlokken 2 tenen knoflook, gesnipperd 1 l ...
Uit de keuken van Levine: Pittige bloemkoolsoep
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2017/11/pittige-bloemkoolsoep.html
... ig soepje, genoeg voor 6 kommen vol. Pittige bloemkoolsoep 1 eetlepel kokosolie of arachideolie 2 uien, gesnipperd 1 ¼ theelepel djinten/komijnpoeder 1 theelepel koenjit/kurkuma ½ theelepel ketoembar/koriander 1/8 theelepel cardamompoeder ½ theelepel gedroogde chlivlokken 2 tenen knoflook, gesnipperd 1 l ...
Harira met lamsvlees - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/maaltijdsoep/harira
... blokjes 4 eetlepels peterselie, fijngehakt 6 eetlepels koriander, fijngehakt 2 blikken gepelde tomaten 1 mespunt kaneel 1 mespunt djinten (gemalen komijn) 1 envelopje saffraan 200 g linzen (eventueel uit pot) 50 g witte rijst, gekookt sap van ½ citroen, plus partjes om te serveren Bereiden Verwarm de olijfolie in een grote braadpan. Bak het lamsvlees rondom aan. Voeg de uien toe en bak ze lichtbruin. Schenk 2 liter water dat van de kook af is bij het vlees en de uien. Voeg de knolselderij, peterselie, de helft van ...
Kip-kerriesoep - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/soep/kerriesoep/kip-kerriesoep
... ten, fijngehakt ½ eetlepel (zonnebloem)olie 2 uien, gesnipperd 3 teentjes knoflook, fijngehakt 1 theelepel koenjit 1 theelepel djinten 1 theelepel ketoembar 50 g santen (van een blok), verkruimeld 2 eetlepels ketjap Bereiden Breng de bouillon met de kippenbouten, gember, sereh en djeroek poeroet aan de kook. Laat de kip met het deksel op de pan 45 minuten zachtjes koken.Snijd de lomboks overlangs doormidden, verwijder desgewenst de zaadjes en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Rooster de noten even in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag.Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en roerbak de ui, knoflook, lombok, kemirie, koenjit, djinten en ket ...
Indiase visschotel met tilapia, tijgergarnalen en krab - recept - okoko recepten
http://www.okokorecepten.nl/recept/vis/tilapia/indiase-visschotel-tilapia-tijgergarnalen-krab
... roenen, 1 uitgeperst, 1 in partjes 2 theelepels chilipoeder 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 eetlepel maïzena of bloem ½ bloemkool (ca. 250 g), in roosjes 150 g snijbonen of sperziebonen, in ruitjes of gehalveerd 4 eetlepels olie 8 sjalotjes, in vieren of gehalveerd 150 g prei, in ringen ½ eetlepel geraspte gemberwortel 1 groene peper, in ringetjes 2 eetlepels gehakte verse koriander Bereiden Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoembar, 1 theelepel zout, djinten en ...
De keuken van Johanna: Perkedel Oedang (gebakken visballetjes)
http://dekeukenvanjohanna.blogspot.be/2012/10/perkedel-oedang-gebakken-visballetjes.html
... rnalen 200 gram klapper 1 ei 1 eetlepel maizena 2 grote uien 3 teentjes knoflook 1 rode lombok 1 theelepel ketoembar ½ theelepel djinten 1 theelepel suiker Zout Arachide olie Attributen: Keukenmachine Wok Werkwijze: Pel de uien en de knoflook en hak ze fijn. Was de lombok, verwijder de zaadjes en hak deze fijn. Hak de garnalen in kleine stukjes. Doe de uien, knoflook, lombok, ketoembar, djinten, suiker en wat zout in een keukenmachine en maal het mengsel fijn. Meng de garnalen, klapper en het fijngemalen mengsel goed door elkaar. Klop het ei met de maizena en kneed het goed door de massa. Vorm met de hand kleine balletjes en bak deze in een wok met hete olie goudbruin. Selamat makan! Geplaatst door Johanna op 14:14 Dit e-mailen Dit bloggen!Delen op Twitter Delen op Facebook Labels: Bijgerecht, Indische keuken ...