Resultaten voor korstdeeg

Frangipanetaartjes | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/frangipanetaartjes

... Frangipanetaartjes - Sofie maakt samen met Dina Tersago een zoete zonde: kleine frangipanetaartjes.  Begin met het korstdeeg: doe de bloem, de zachte boter, het ei en de suiker in een schaal en meng met een mixer. Pak het in met plastic folie en leg het in de koelkast.  ...

Frangipanetaartjes van Sofie Dumont | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/frangipanetaartjes-van-sofie-dumont

... Bereiding Begin met het korstdeeg: doe de bloem, de zachte boter, het ei en de suiker in een schaal en meng met een mixer. Pak het in met plastic folie en leg het in de koelkast.  Laat het 30 minuten opstijven.  Maak ondertussen de frangipanevulling: Meng de zachte boter ...

Korstdeeg voor quiche recept - Allerhande | Albert Heijn België

https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R931338/korstdeeg-voor-quiche

... korstdeeg voor quiche - Zeef de bloem en het zout boven een kom en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. ...

Clafoutis met citroen en tijm - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/clafoutis/clafoutis-citroen-tijm

... s Ingrediënten 1 onbespoten citroen 1 liter melk 1 takje citroentijm 100 g gezeefde maïzena 150 g poedersuiker 5 eieren 230 g korstdeeg (zie 'basisrecept korstdeeg' onderaan recept) Bereiden Rasp wat dunne reepjes citroenschil en snijd ze in heel kleine stukjes. Verwarm de melk zachtjes met de citroentijm en de citroenschilletjes.Meng de maïzena en de suiker in een grote kom door elkaar. Klop de eieren los in een ...

Clafoutis met gekarameliseerde appeltjes - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/clafoutis/clafoutis-gekarameliseerde-appeltjes

... uten boter 3 eetlepels poedersuiker 4 appels, in stukjes 1 liter melk 100 g gezeefde maïzena 150 g poedersuiker 5 eieren 230 g korstdeeg (zie 'basisrecept korstdeeg' onderaan recept) Bereiden Smelt de boter in een pan, strooi er suiker overheen, roer erdoor en laat een minuutje koken voordat je de stukjes appel erbij doet. Blijf roeren terwijl het kookt, zodat de stukjes appel aan alle kanten goed gaar zijn en karameliseren.Verwarm de oven voor op 180 ...

Taartjes met rode bieten en hazelnootpasta - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/groenten/bieten/taartjes-rode-bieten-hazelnootpasta

... akVegetarischOverige keukens Ingrediënten 1 rauwe rode biet 6-8 eetlepels hazelnootpasta 150 g jong belegen Goudse kaas voor het korstdeeg 200 g bloem 100 g boter Voorbereiden Strooi voor het korstdeeg de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Snijd de boter er met twee messen door. Bewerk het mengsel met je vingertoppen tot het kruimelig is. Voeg 4 eetlepels water toe en roer het erdoor met een mes ( ...

Quiche met pastinaak en blauwschimmelkaas - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/quiche/quiche-pastinaak-blauwschimmelkaas

... folie 150 g blauwschimmelkaas, verbrokkeld 3 eieren 150 ml slagroom 200 ml melk een paar sprietjes bieslook, fijngeknipt voor het korstdeeg 200 g bloem 100 g boter Voorbereiden Strooi voor het korstdeeg de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Snijd de boter er met twee messen door. Bewerk het mengsel met je vingertoppen tot het kruimelig is. Voeg 4 eetlepels water toe en roer het erdoor met een mes (met een ronde punt). Giet er nog een scheutje water bij als het dee ...

Perentaart met honing - recept - okoko recepten

http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/perentaart/perentaart-honing

... reiden 1:30 uur bereiden 0 min wachten waardering7.5obv 6 waarderingen GebakVegetarischHollands Ingrediënten voor het deeg 400 g korstdeeg (zie 'basisrecept korstdeeg ' onderaan het recept) zonnebloemolie om bakvorm mee in te vetten beetje bloem om bakvorm mee te bestrooien voor de peren 7 peren (Doyenné du Comice) ...

Snelle pizza met 3 kazen, vijgen, pancetta, veldsla en balsamico | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/snelle-pizza-met-3-kazen-vijgen-pancetta-veldsla-en-balsamico

... n snellere variant op het gewone pizzadeeg en belegt dit met kaas, pancetta en veldsla. Zal Rob het lusten of niet? Begin met het korstdeeg. Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn. Neem de bloem, boter, snuifje zout en rietsuiker en doe ze in de cutter. Mix tot je een structuur van crumble hebt, voeg er dan water bij tot je een homogene bal krijgt. Voeg het eventueel wat water toe. Laat het deeg een kwartiertje ...

Gevulde wafels met tapenade en Manchego | Sofie Dumont

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/gevulde-wafels-met-tapenade-en-manchego

... ekkere krokante wafels mee. Serveer het bij een salade, eet het uit het vuistje of snij in stukjes en dien op als hapje. Maak het korstdeeg. Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn. Neem de bloem, boter, snuifje zout en rietsuiker en doe ze in de cutter. Mix tot je een structuur van crumble hebt, voeg er dan water bij tot je een homogene bal krijgt. Laat het deeg een uurtje rusten in de koelkast. Maak ondertussen de t ...