Resultaten voor suikersiroop jeroen meus
Jeroen Meus - Gepocheerde rabarber met sabayon van Deus en limoensorbet - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gepocheerde-rabarber-met-sabayon-van-deus-en-limoensorbet
... Belgisch bier. - Zet een kookpot op het vuur en doe het water en de suiker erin. Breng het mengsel aan de kook zodat er een bleke suikersiroop ontstaat.Schil de citroen met een dunschiller. Doe de stukjes schil bij de suikersiroop.Snijd de vanillestok overlangs in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg beide toe.Snijd de gember fijn. Voeg de gember en het steranijsje toe aan de suikersiroop en laat het geheel 5 minuten goed doorkoken.Snijd de stengels rabarber in stukken van 8 à 10 cm. Je hoeft ze niet te schillen.Voeg de rabarber toe a ...
Jeroen Meus - Eton mess - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/eton-mess
... it dessert, dat per toeval ontdekt is, pak je gegarandeerd uit bij iedereen. - Warm de suiker op met een klein scheutje water tot suikersiroop. Scheid de eieren en doe het eiwit in de mengkom van de keukenmachine. De eierdooiers heb je niet nodig voor dit recept.Klop de eiwitten stijf met de keukenmachine.Verwarm de oven vo ...
Jeroen Meus - Pêche Melba - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/peche-melba
... stukjes gepocheerde perzik en werk af met de slagroom en de amandelschilfers.Frambozensorbet Schep de diepvriesframboosjes met de suikersiroop in de blender en laat de blender draaien tot je een smeuïge sorbet hebt. Je kunt hier ook de siroop gebruiken waarin de perziken gepocheerd zijn in plaats van de suikersiroop.Zet de sorbet even in de diepvries. ...
Jeroen Meus - Aardbeiensoepje met violetsiroop en granité van munt - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardbeiensoepje-met-violetsiroop-en-granite-van-munt
... in een steelpan op het vuur.Knijp er het sap van een citroen bij.Rits de blaadjes munt van de steeltjes. Laat ze meekoken bij de suikersiroop. Voeg ook enkele blaadjes basilicum toe.Doe de ijsblokjes in de blender. Giet er de suikersiroop met de kruiden bij en mix.Giet de granité in een schaal en bewaar in de diepvries.Het aardbeiensoepje Giet evenveel witte wijn als water in een steelpan op het vuur (250 g). Voeg ook 250 g suiker toe.Doe er de bevroren aardbeien bij, het sap van twee limoenen en een flinke scheut violetsiroop.Leg er enkele blaadjes basilicum en d ...
Jeroen Meus - Citroen/chocoladecake met amandelen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/citroenchocoladecake-met-amandelen
... t er nadien het restje bloem uit.Spatel het beslag in het bakblik en zet de cake gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven.De suikersiroop Zet een steelpannetje op het vuur en doe het water en de suiker erin. Breng het mengsel aan de kook zodat er een bleke suikersiroop ontstaat.Schil de citroen met een dunschiller. Snijd de stukjes schil in julienne en laat ze 5 minuten garen in de pan. Het citroensap gebruik je straks voor het glazuur.Zeef de suikersiroop. Koel de reepjes citroenschil af onder koud stromend water en laat uitlekken.Afwerken en serveren Maak het glazuur. Klop het citroensap en de bloemsuiker los met de garde.Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.Haal de cake uit de vorm. Schep er een portie van het hagelwitte suikerglazuur op en strijk open.Verdeel er de reepjes citroenzeste bovenop en serveer. ...
Jeroen Meus - Lamskroon met kruidenkorstje - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/lamskroon-met-kruidenkorstje
... Lamskroon met kruidenkorstje - Een lamskroon is het favoriete stukje vlees van heel veel mensen. Het is mals en ziet er tegelijk altijd feestelijk uit. Bovendien is peuzelen toegestaan. jeroen stopt de lamskroon in de oven met een heerlijke kruidenkorst, hij serveert daarbij ...
Jeroen Meus - Broodje worst met paprikaketchup - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/broodje-worst-met-paprikaketchup
... ecue.Zet een steelpannetje op de barbecue en doe er de suiker in met een scheutje water. Laat licht karamelliseren en maak zo een suikersiroop.Pel de ui en snijd in stukjes. Snijd ook de tomaat en de paprika in blokjes.Doe de groenten bij het suikerwater. Kruid met een snuif komijn en gerookt paprikapoeder.Pel en snijd de sjalotten in dunne ringen. Verzamel ze in een kommetje en giet er de rode wijnazijn over. Laat goed lang marineren.Voeg een eetlepel tomatenpuree toe aan de ketchup om de saus te binden. Doe er een scheut azijn en een snuif oregano bij. Laat verder inkoken onder deksel.Snijd de ijsbergsla fijn.Mix de ketc ...
Jeroen Meus - Witte chocolademoussetaart met frambozen - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/witte-chocolademoussetaart-met-frambozen
... s in de kom van de keukenmachine en laat de machine draaien met de klopper.Klop ondertussen de room half op (met de hand).Haal de suikersiroop van het vuur en voeg het bij de eierdooiers. Houd nog een kleine hoeveelheid suikersiroop over. Los hier de gelatineblaadjes in op. Voeg dit vervolgens bij de rest in de kom van de keukenmachine. Laat stevig doorkloppen.Haal de kom onder de klopper vandaan. Giet er de gesmolten witte chocolade en de helft van de opgeklopte room bij. Meng het geheel door elkaar.Haal de taartvorm uit de diepvries. Smeer een laag frambozenconfituur op de koekjesbodem. Giet het beslag over de confituur. Plaats het geheel 2 uur in de koelkast om op te stijven.Meng de bloemsuiker onder de rest van de opgeklopte room.Haal de taart uit de koelkast en uit de taartvorm. Smeer de slagroom over de bovenkant van de taart.Werk de taart af met de verse frambozen, de zeste van een limoen en witte chocoladeschilfers. ...
Jeroen Meus - Aperitiefverrassingsbrood - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aperitiefverrassingsbrood
... Aperitiefverrassingsbrood - Didier groeide op in de bakkerij van zijn ouders en zet de stiel nu voort. Elke dag bakt hij verse broden waarvan hij er een paar aflevert in Jeroens keuken.Jeroen tovert een multigranenbrood om tot een verrassingsbrood gevuld met ‘salsa ...
Jeroen Meus - Abrikozentaart - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/abrikozentaart
... .Halveer de abrikozen en verwijder de pit. Leg ze met de snijkant naar beneden op het beslag.Bestrijk de abrikozen met een beetje suikersiroop.Bak de taart 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.Roer op het vuur de abrikozenconfituur los met een klein scheutje water in een steelpan.Haal de taart uit de vorm en zet ze op een rooster. Bestrijk royaal met de abrikozenconfituur. ...