Resultaten voor vol au vont kroketten

Zelf kroketten maken | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kroketten-maken

... Zelf kroketten maken - Schil de aardappelen en kook ze goed gaar. Pureer ze door een roerzeef en kruid met peper en zout. Voeg ei toe, roer tot een homogene massa. Vul de krokettenmachine en duw goed aan. De kroketten in gelijke grootte snijden en een nacht koud zetten. ...

Recepten - Aardappel in kroket met ham en peterselie

http://www.lekkervanbijons.be/recept/Aardappel_in_kroket_met_ham_en_peterselie

... t.Vorm met de hand een 25-tal kleine kroketten. Haal de kroketten door de bloem, de losgeklopte eieren en het broodkruim. Laat vervolgens enkele uren rusten. Frituur de kroketten krokant op 180°C. ...

Kroket met garnalen en tomaat

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/aardappel-in-kroket-met-garnalen-en-tomaat

... de aardappelpuree.Vorm met de hand 8 mooie kroketten of een 25-tal mini kroketten.Haal deze door de bloem een losgeklopt ei en vervolgens door wat broodkruim om ze hierna enkele uren te laten rusten.Bak krokant in schone olie van 180°C. ...

Kroketten maken zonder paneren | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/kroketten-maken-zonder-paneren

... kroketten maken zonder paneren - schil de aardappelen en snij ze in gelijke delen kook ze gaar in gezouten water, giet ze af en zet even terug op het vuur om te drogen stamp de aardappelen tot puree en kruid bij met zout, peper en muskaatnoot. voeg het ei toe en meng. ...

Jeroen Meus - Aardappelkroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/aardappelkroketten

... Giet ze af en laat het restje kookvocht verdampen op een zacht vuur. De gekookte aardappelen moeten zo droog mogelijk zijn. Roer voldoende zodat ze niet aanbranden. 1. Pureer de aardappelen met een passe-vite of stamp ze tot een fijne puree zonder stukjes. Breek het ei en roer alleen de dooier door de puree. Proef en voeg naar smaak geraspte nootmuskaat en zout toe. Laat de aardappelpuree goed afkoelen. 2. Bepoeder het schaaltje van de krokettenpers met een beetje bloem. Zet een grote schaal klaar met wat bloem op de bodem. Vul de krokettenpers met een portie koude puree en pers die tot enkele lange cilinders. 3. Snij de kroketten o ...

Jeroen Meus - Kalfsbrood met witloofroom en kroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kalfsbrood-met-witloofroom-en-kroketten

... akt, de eierdooiers, peper, zout en de nootmuskaat.Snipper een ui heel fijn en hak de peterselie fijn. Voeg toe aan het gehakt, gevolgd door het paneermeel en een flinke snuif specerijenzout. Meng alles onder elkaar.Vorm een broodje van het gehakt en bak het vleesbrood in een pan met boter op een zacht vuur.Zet een pan met boter op het vuur. Verwijder het zwoerd van het spek en snijd het spek verder in reepjes. Bak het spek in de gesmolten vetstof. Snijd het witloof in reepjes en stoof ze mee a ...

Jeroen Meus - Blanquette van kippendijen met wintergroenten, waterkers en kroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/blanquette-van-kippendijen-met-wintergroenten-waterkers-en-kroketten

... kippenkruiden en stoof de stukken aan in de boter, zonder ze te fel te laten kleuren. Haal de stukjes kip uit de pot en stoof vervolgens de zilveruitjes in dezelfde vetstof.Schil de raapjes, snijd ze in stukken alsook de champignons en voeg de groenten toe aan de zilveruitjes. Laat alles even stoven en geef smaak met fijngeperste look.Spoel de schorseneren onder koud water, schil ze, snijd ze in stukken en voeg ze toe aan de stovende groenten. Strooi tot slot de bloem over de groenten en laat hem even meebakken.Voeg de kip er weer aan toe. Bevochtig het geheel met de kippenbouillon en de room en breng het geheel aan de kook op een zacht vuurtje ...

Vleeskroketten | Start to Cook

https://koken.vtm.be/start-cook/recept/vleeskroketten

... en blijft plakken als je de kroketten rolt. Kruid het gehakt met peper en zout. Hak wat koriander en voeg bij het vlees. Voeg een volledig ei toe. Meng met je handen. Rol kleine balletjes en leg ze meteen in de bloem. Rol de balletjes door de bloem. Dit zorgt ervoor dat de kroketten niet zullen barsten. Doe de balletjes dan in het opgeklopte eigeel. ...

Jeroen Meus - Kroketten - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kroketten

... Klop de eiwitten even los met een vork. 13. Rol de bebloemde kroketten (in kleine aantallen) door het eiwit. Zorg ervoor dat het volledige oppervlak van elke kroket een laagje eiwit krijgt. 14. Rol de kroketten vervolgens door het paneermeel. Let erop dat er overal een laag paneermeel rond kleeft. 15. Verzamel de gepaneerde kroketten op een aparte schaal. 16. Verhit het frietvet (arachideolie) tot 180°C. 17. Bak de kroketten licht-goudbruin. Bak ze bovendien in meerdere beurten, want teveel kroketten in het mandje van de friteuse verhogen de kans op openbarsten. ...

Gevuld parelhoen met witloof en kroketten

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/16/gevuld-parelhoen-met-witloof-en-kroketten-1

... g;C. Voor de vulling: Fruit de sjalot glazig in boter, voeg de cantharellen toe en roerbak tot alle vocht verdampt is. Doe dit vervolgens in een kom en vermeng met het kalfsvlees, de eieren, de melk, de beschuiten, de gehakte pistachenoten, de gember en de cognac. Breng op smaak met peper en zout. Vul er de parelhoenders mee. Bekleed de parelhoenborst met druivenblad en spek en bind het vast met keukentouw. Leg de pa ...