Resultaten voor drogen vlees

Verse kruiden gebruiken, bewaren en drogen | Piet Huysentruyt

https://koken.vtm.be/sos-piet/recept/verse-kruiden-gebruiken-bewaren-en-drogen

... Verse kruiden gebruiken, bewaren en drogen - Om kruiden te drogen, pluk je de kruiden (neem niet te veel steel mee), leg ze op een bakpapier, en laat ze 1 à 2 uur drogen in een oven op 50°C. Om verse kruiden in de koelkast te bewaren, snij een stukje af van de verdroogde ...

Koekjes op basis van eiwit | VTM Koken

https://koken.vtm.be/de-keuken-van-de-meester/recept/koekjes-op-basis-van-eiwit

... het opgeklopt eiwit spatelen. Doe dit in een spuitzak met spuitmondje en spuit je dotjes op een boterpapier of silpatmatje. Laten drogen in een oven op 70C° gedurende 3 uur. Je kan ze laten drogen dat ze nog lichtjes moelleux zijn of volledig laten uitdrogen. Ingrediënten 5 eiwitten 40 gr cacaopoeder 150 gr fijne suiker 150 gr bloemsuiker ...

Rijstvermicelli met gegrild rundsvlees en citroengras | De perfecte keuken

https://koken.vtm.be/de-perfecte-keuken/recept/rijstvermicelli-met-gegrild-rundsvlees-en-citroengras

... ild rundsvlees en citroengras - Rijstvermicelli 5 min. weken in het warme water, vervolgens 10” koken, laten uitlekken en laten drogen. Snijd het rundvlees in zo dun mogelijke plakjes. Snipper de ui. Snijd het wit en het groen van de lente-ui apart in ringetjes. Hak knoflook fijn. Schil de ...

Jeroen Meus - Roux - Dagelijkse kost

https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/roux

... ie te korrelig is, doet de saus snel klonteren. Bij roux die te vochtig is, overheerst de bloemsmaak nog te veel. 3. Laat de roux drogen op het vuur tot je een lichte biscuitgeur ruikt. Het drogen zorgt ervoor dat de bloemsmaak verdwijnt. 4. De roux is klaar. Nu kan je er bouillon, melk, vleesjus... mee binden. ...

Gedroogde appelschijfjes

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gedroogde-appelschijfjes

... C (niet hoger). Spreid de appelschijven uit op een bakplaat (liefst op een vel boterpapier of op een bakvel). Laat ze zeker 6 uur drogen in de oven. Keer ze in de helft van de droogtijd om. Het drogen kan ook langer duren: de appelschijven moeten taai aanvoelen.Laat de schijfjes afkoelen. Neem er vijf per persoon als tussendoortje en bewaar de andere in een gesloten doos op een droge plek. ...

Dressing | VTM Koken

https://koken.vtm.be/recept/dressing

... den bewaard blijven. Altijd goed schudden voor gebruik. Verschillende soorten sla (kropsla, frisé sla, eikenblad, …) wassen en drogen. (drogen is belangrijk, anders kleeft de dressing niet aan de sla). Sla aanmaken met dressing net voor het opdienen EN mengen met de handen, afkruiden met zout. Ingrediënten 4 dl azijn verse kruiden (basilicum, koriander, tijm) 3 teentjes knoflook 4 el mosterd 1 deel azijn 4 delen zonnebloemolie scheutje olijfolie ...

Kalkoenkroketjes met citroenmayonaise

https://www.lekkervanbijons.be/recepten/vleeskroketjes-met-sla-en-citroenmayonaise

... illon. Hou het kookvocht bij.Ontvel en ontbeen het vlees en snij het in kleine stukken.Smelt de boter voeg 75 g bloem toe en laat drogen.Voeg al kloppend de bouillon toe en doe het vlees erbij.Meng 1 eierdooier met de room hak de peterselie fijn en roer alles onder het vleesmengsel.Laat het gelatineblad even weken in koud water en los het verder op in de pot.Giet de mix in een schotel en ...

Tartaar van rundsvlees | VTM Koken

https://koken.vtm.be/boxy-boxy/recept/tartaar-van-rundsvlees

... n en de raapzaadolie, die je kruidt met herbamare. Terwijl de biet lekker marineert, laat je het spek in een antikleefpan krokant drogen op een zacht vuur. Je snijdt en hakt nu het rundsvlees zelf tot een tartaar. Gebruik een vlijmscherp keukenmes. Eerst snij je het vlees in laagjes, die dan in een reepjes en die dan in stukjes. En onthoud: tartaar hak en snij je, het vlees wordt niet gemalen! Vervo ...

Kruidkoekjes met walnoten

https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/60/kruidkoekjes-met-walnoten-1

... wels over een met bakpapier bekleed bakblik. Leg op elke ouwel met twee eetlepels een hoopje kruidkoekdeeg. Laat zowat 30 minuten drogen. Bak de kruidkoek 15 à 18 minuten in de voorverwarmde oven op het op één na laagste niveau. Laat de kruidkoekjes op een rooster afkoelen. Laat de dessertchocola terwijl u roert au bain-marie smelten. Bestrijk de kruidkoekjes met de chocola. Druk de walnoten in de chocola en laat alles drogen. Bewaar op bakpapier in een goed sluitend koekblik. De kruidkoekjes blijven zo’n 4 weken lekker. ...

Witloof met eend en mandarijn | VTM Koken

https://koken.vtm.be/groenten-en-vis-van-gio/recept/witloof-met-eend-en-mandarijn

... Witloof met eend en mandarijn - Snijd dunne plakken van één mandarijn, bestrooi met bloemsuiker en laat drogen in de oven op 83°. Snijd van de rest van de mandarijnen partjes door ze te schillen tot op het vruchtvlees (onder het witte laagje) en dan de partjes eruit ...