Resultaten voor opgelegde rog in zuur
Opgelegde groenten in het zuur: wortel, augurken, radijzen en bloemkool | De Keuken van Sofie
https://koken.vtm.be/sofie-in-de-keuken-van/recept/opgelegde-groenten-in-het-zuur-wortel-augurken-radijzen-en-bloemkool
... der). Van zodra je een bokaal geopend hebt, kan je de groenten zeker nog een jaar in de koelkast bewaren. Serveertip: Serveer de opgelegde groenten met schijfjes Italiaanse gedroogde worst en blokjes Oud Brugge kaas. Ingrediënten 1 kg verse augurken ½ bloemkool 1 bot jonge wortelen 1 bot radijsjes 1 kaneelstokje 3 el mosterdzaad 1 tl peperbollen chilivlokken verse dragon verse tijm 6 el grof zeezout voor het azijnmengsel 1½ l gewone azijn 500 ml water 3 el rietsuiker 1 kl grof zeezout ...
http://www.njam.tv/recepten/gibson
... iner in het voorgekoelde glas. Werk af met twee cocktailuitjes. Indien gewenst kan je enkele jeneverbesjes uit de marinade van de opgelegde zilveruitjes erbij serveren Ingrediënten 6 clBombay Sapphire Gin 1 scheutje droge vermouth (Noilly Prat) 1 scoop gepileerd ijs. 12-tal ijsblokjes voor de afwerking: 2 opgelegde zilveruitjes soort glas: martiniglas ...
Jeroen Meus - Gemarineerde zalm met sobanoedels - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/gemarineerde-zalm-met-sobanoedels
... er en snijd hem in heel fijne reepjes. Leg de komkommerjulienne ook in het ijswater. 8. Meng een flinke scheut zoete sojasaus met opgelegde gember, een klein beetje van het vocht van de opgelegde gember, een toefje wasabi, wat yuzu of limoensap, een scheutje rijstazijn en wat sesamolie. 9. Haal de groenten uit het ijswater en laat ze even uitlekken op een schone keukenhanddoek. 10. Meng de groenten met de sobanoedels en roer er een deel van de vinaigrette door. 11. Verdeel de noedels met groenten over borden en leg er stukjes gemarineerde zalm bij. 12. Geef er wat extra vinaigrette bij. ...
Jeroen Meus - Opgelegde haring met aardappelsalade - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/opgelegde-haring-met-aardappelsalade
... alade - De focus ligt in dit recept vooral op de aardappelsalade. Jeroen maakt een heerlijke aardappelsalade boordevol smaken. De opgelegde haring zorgt ervoor dat het een ideale lunch is die je perfect kan meenemen naar het werk. - Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.Pel ...
Witloof met zoet-zuur en kipblokjes
https://www.lekkervanbijons.be/recepten/gewokt-witloof-zoet-zuur-met-kipblokjes-rijst
... Gewokt witloof, zoet-zuur met kipblokjes, rijst - Witloof is een heel veelzijdige groente die je op verschillende manieren kan klaarmaken. Gestoofd, in de oven, maar ook gewokt. Met dit recept maak je een Belgische versie van de klassieker kip zoet-zuur met rijst. - Snijd ...
Kalfsniertjes Baugé | Sofie Dumont
https://koken.vtm.be/de-keuken-van-sofie/recept/kalfsniertjes-bauge
... jalot toe en laat inkoken. Blus vervolgens met de kalfsfond en laat opnieuw inkoken. Werk af met een scheutje room, mosterd en de opgelegde dragon. Laat nog even inkoken en kruid met peper en zout. Serveer de niertjes met de gebakken patatjes, de baugé saus en versier met tuinkers. Ingrediënten 4 kalfsniertjes met vet 500 gr vastkokende aardappelen 1 sjalot witte wijn room kalfsfond 1 el mosterd 1 matje tuinkers fleur de sel opgelegde dragon ...
Jeroen Meus - Carpaccio van rode biet met aardappelsalade en opgelegde haring - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/carpaccio-van-rode-biet-met-aardappelsalade-en-opgelegde-haring
... Carpaccio van rode biet met aardappelsalade en opgelegde haring - Dagelijkse kost kan heel gemakkelijk én superlekker tegelijk zijn. Deze eenvoudige aardappelsalade met carpaccio van rode biet en zure haring is daar een mooi voorbeeld van. - Voorbereiding Spoel de ...
Jeroen Meus - Salade met boschampignons en roggecroutons - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/salade-met-boschampignons-en-roggecroutons
... de snijbiet en de rucola. Laat uitlekken. Meng de vier soorten sla. 10. Hak de hazelnoten en meng ze door de salade. 11. Schep de opgelegde champignons door de salade. Werk af met schilfers pecorino. 12. Verdeel de koude salade over borden. Schep er warme, gebakken pad ...
Carrieu Côtes de Saint-Mont 2006 | | Onno KleynOnno Kleyn
http://www.onnokleyn.nl/carrieu-cotes-de-saint-mont-2006/
... Carrieu Côtes de Saint-Mont 2006 Bij Loethe Olthuis’ gerecht uit het Volkskrant weekendmenu een witte Côtes de Saint-Mont. Loethe zoekt dit keer het in het mediterrane, met kikkererwten, die een fantastische zoete kruimelstructuur geven, in combinatie met tomaat, ...
Jeroen Meus - Kip tandoori aan het spit met opgelegde groenten en naan - Dagelijkse kost
https://dagelijksekost.vrt.be/gerechten/kip-tandoori-aan-het-spit-met-opgelegde-groenten-en-naan
... Kip tandoori aan het spit met opgelegde groenten en naan - Weerstaan aan de geur van kip aan ‘t spit is een moeilijke opdracht. Al zeker als de kip gehuld is in een heerlijke marinade van yoghurt en tandooripasta. Jeroen serveert er ‘atjar ...